– En sjanse til å slå tilbake

Michael Carrick ser frem til cupmøtet med Manchester City.

Publisert Sist oppdatert

Søndagens ydmykende nederlag på Stamford Bridge har etterlatt Carrick og lagkameratene hans med mye å bevise når de i kveld ønsker sine lyseblå byrivaler velkommen til Old Trafford.

4. rundeoppgjøret på hjemlig grunn representerer en aldri så liten mulighet til å gjenreise noe av den æren som for tre dager siden ble liggende igjen på gressmatten i London SW6, og den muligheten akter visekaptein Michael Carrick å gripe.

– Ja, det er en kamp som helt åpenbart gir oss sjansen til å slå tilbake, sier han i et intervju som vil bli vist på MUTV i forkant av kveldens kamp.

Han vedgår at det var tøft å svelge søndagens tap, men er samtidig realistisk nok til å innse at det heller ikke vil bli så helt enkelt å hanskes med Pep Guardiolas lag. Dette til tross for at heller ikke City har fungert slik vi vet at de kan i det siste. Faktisk har ikke laget fra Etihad registrert en eneste seier på sine fem siste kamper. 

“Vi er fullstendig klar over hvilken utfordring dette blir.”

Michael Carrick

– Ja, jeg vet at også de har hatt en vanskelig periode, sier Carrick, men fastholder at kvalitetene hos de lyseblå uansett taler for seg.

– Derfor er vi også fullstendig klar over hvilken utfordring dette blir. Men vi ser frem til kampen, bedyrer han.

– Ikke noe ekstra press

Selv om begge de involverte klubbene har behov for å snu trenden og oppnå et godt resultat, er Carrick av den oppfatning at ingen av dem har noe mer press på seg enn det som er vanlig. 

– Kamper som dette medfører press uavhengig av hvilken form klubbene er i. Det vil alltid være press om å prestere og oppnå resultater; det er spillets natur og noe vi er vant til. Enten vi møter City, Liverpool, Chelsea eller Arsenal, vil det være et press, men det må vi takle. Egentlig tenker jeg ikke noe på det, sier Carrick, som selv tegnet seg på scoringslisten sist United og City møttes til dyst i Ligacupen.

Snøt City for finaleplassen

Det var vinteren 2010, da United gikk seirende ut av semifinalens dobbeltoppgjør etter 1-2 borte og avgjørende overtidsscoring til 3-1 hjemme.

– Det var naturligvis kjekt å score (2-0-målet), men måten vi vant på, med sen scoring, er alltid den beste måten å gjøre det på – uansett hvem du spiller mot. Det var en fin kveld, minnes Uniteds 35 år gamle veteran.

GettyImages-96214513
27. januar 2010: MICHAEL CARRICK signaliserer at han har sendt United opp i 2-0-ledelse mot City.
Powered by Labrador CMS