Nå er Uniteds ligacupmotstander klar

United skal til Kenilworth Road.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld fikk Reading besøk av Luton Town på Madejski Stadium, og der vant gjestene 1-0 etter scoring av Jordan Clark.

Dermed blir Luton motstander for United i tredje runde av ligacupen. Oppgjøret skal spilles på Kenilworth Road i Luton.

Kampen spilles i neste midtuke, og foreløpig er det tirsdag (22. september) som står som kampdato. Dette kan bli endret på – i så fall ikke om lenge, men det er nok bare onsdag 23. september som eventuelt vil være aktuelt som alternativ kampdato, siden United har tidligkamp lørdag den påfølgende helgen.

LIGACUPEN: Luton blir første hinder.

United har møtt Luton ved 39 anledninger tidligere, og har vunnet 71,79% av kampene. 28 seiere, 7 uavgjortkamper og 4 tap. Vi har dog ikke spilt mot dem siden april 1992, da Lee Sharpe scoret Uniteds mål i en 1-1-kamp på Kenilworth Road.

Luton har siden den gang forflyttet seg en del i ligasystemet. Økonomisk rot, tøffe poengstraffer og svake sportslige prestasjoner førte til at Luton i noen år var helt ute av Football League, men etter noen sesonger i non-league startet ferden oppover, og i 2019/20-sesongen spilte Luton i Championship, hvor de i sommer sikret fornyet kontrakt. Luton startet årets ligasesong med å vinne 1-0 borte mot Barnsley.

Manager Nathan Jones har fått mye av æren for fremgangene de siste sesongene. Etter et mislykket opphold i Stoke kom han i mai tilbake til Luton, og reddet dem fra det som så ut som et sannsynlig nedrykk.

Ex-red Ryan Tunnicliffe spiller for Luton.

Powered by Labrador CMS