– Kulturforandringen må skje i ledelsen også

LESERBREV: Noe er fundamentalt galt når det virker som om ledelsen er mest opptatt av PR, mener Ole Vegar.

Dette leserbrevet ble sendt til oss før helgas kamp mot Tranmere.

Hvor er fotballklubben Manchester United?

Av: Ole Vegar Pedersen

Som Manchester United supporter om dagen er det ikke like hyggelig å følge med som det var før, dette har på ingen måte påvirket lidenskapen, men kanskje humøret i hverdagen. Når vi tar et skritt tilbake og prøver å forstå hva som går galt i klubben er det faktisk en del ting å ta tak i.

Solskjær og hans trenerteam får dessverre veldig mye urettet kritikk. Og ja, jeg er helt enig med flere av dere som mener at det finnes bedre alternativer, men samtidig mener jeg også at Solskjær er en god løsning ut i fra hvordan klubben står i dag, så langt han faktisk har garderoben på sin side. For det at det trengs en kultur forandring i klubben står foruten en hver tvil. Alt for lenge har vi kjøpt spillere som er hauset opp i media for å være kampavgjørende spillere uten å sjekke om personligheten stemmer. Ja vi trenger noen sånne spillere, men når du år etter år fyller garderoben med alle disse, ja da får du fort en litt merkelig garderobekultur med forskjellige personligheter.

Jobben Solskjær har gjort med spillerne så langt, den energien og viljen som er der, den er god. I skrivende stund er jeg også klar over at vi nettopp har spilt en av våre verste kamper på lenge (ref. Burnley). Da må dere altså se litt bort i fra kvaliteten, men heller se hvordan vi prøver å fremstå. Husk at spissene våre scorer mer en aldri før. Rashford for eksempel, har blitt en virkelig kvalitetsspiller av utrolig høyt og jevnt nivå. Og husk spesielt at i den vonde perioden vi er i nå, er det kun Fred på midtbanen som hadde fått spilt videre om alle var skadefri. Selvfølgelig mangler vi kvalitet uten Pogba og McTominay (som under Solskjær også har slått ut i full blomst).

Den ene kritikken jeg har når det kommer til spillestil er at det så ut som vi øvde på noe mye mer interessant i sommer som ikke er til å kjenne igjen i sesongen som har vært. Hurtige kombinasjoner med en 3’er på midten er tydeligvis skrinlagt, selv om det så bra ut. Det høye presset var også mye mer angripende da enn det er nå. Ser ut som vi fortsatt er for defensive i tankegangen samtidig som vi viser alle våre motstandere for mye respekt, og det er bekymringsfullt. I tillegg mistet mange spillere forunderlig nok selvtilliten med en gang det var seriestart. Så skal vi selvfølgelig ikke glemme at Pogba, vår beste spiller, har vært skadet stort sett hele sesongen.

Men når det er sagt, det største problemet opplever vi ikke lenger i garderoben, vi trenger absolutt påfyll der, men ikke nødvendigvis å fjerne så mye mer. Det største problemet som forundrer meg, er hva som skjer i øverste etasje på Carrington/London kontoret. Ed Woodward og co funderer fryktelig mye på hvorfor de får et dårligere og dårligere rykte, samtidig kjemper de hardt for å snu trenden slik at det ikke skal kunne påvirke eventuelle nye sponsorer.

Akkurat dette kjenner jeg at provoserer noe voldsomt. I løpet av det siste året har det florert ut med videoer, nyhetssaker osv. fra appen, Facebook, Instagram og Twitter fra offisielle United kontoer, alt i alt bare kjekt, men på feil tidspunkt. De overdøver det fryktelige med det vidunderlige vi har opplevd tidligere. Grunnen til at vi ser denne overfloden er at United har gjort store investeringer på PR biten. Dette er for meg helt uforståelig. Ja det er greit å jobbe med PR, men når vi tydelig ser og får inntrykk av at det er her det investeres og satses, da er det noe helt fundamentalt feil.

Andre klubber investerer i personell som kan hjelpe eller effektivisere det som skjer på banen, for det er jo det vi er, en fotballklubb, ikke en komerssiel merkevare. Dette misforstår ledelsen totalt og vi har nå ansatt en som skal hjelpe ledelsen med PR i Ashton i tillegg. Hva i alle dager? Hvor er personellet som skal sikre fotballen i årene fremover? Hvor er fotball kompetansen?

Det har vært kjent og ryktet i lang tid at en eventuell ansettelse av en sportsdirektør skulle komme inn på banen, dette har fortsatt ikke skjedd, jeg synes også at trenerteamet Solskjær har rundt seg er noe tynt i forhold til kompetanse. Dersom ryktene stemmer om at Solskjær ikke ønsker en sportsdirektør rundt seg, så må han ta dette på sin kappe, og da er han gjerne ikke riktig mann allikevel.

For kulturforandringen kan ikke bare skje i garderoben, den må også skje i ledelsen. Vi skal være en fotballklubb først og fremst, men vi skal også være en fotballklubb som ønsker å være best i nettopp fotball. Alt annet kommer i andre rekke.