– Kjente tårene presset på

LESERBREV: Dagens innsender om tidligere overgangsmål og hva United bør foreta seg denne sommeren.

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til leserbrev@united.no. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan. Vi tar selvsagt også gjerne i mot reisebrev.

Mine tanker om sommer-vinduet

Av: Jon Reistad

Hei og en riktig god sommer til dere alle med United hjerte der ute. Min kjærlighet til klubben startet som for de fleste barn av 80 tallet med en far som satt limt i sofaen på lørdager mellom klokka 16.00 til 18.00 med NRK og tippekampen på skjermen. De kampene som skape høyest stemning i hjemmet var de som ble sendt direkte fra Old Trafford.

Min aller første helt på laget var Ince, men det var kjærligheten til Cantona og Keane som gjorde meg for evig rød. Interessen min for fotball og United har bare økt for hvert år som jeg har blitt eldre.

Som mange av dere følger jeg ekstra godt med på nyheter nå som det er sommer og vinduet er åpent. Når det kommer til overgangsvinduet har jeg ett elsk/hat forhold til det. Det første jeg tenker på når jeg hører ordet «overgangsvindu» er frustrasjon. Først er det frustrasjon over de spillerne som «glapp» eller aldri kom. Deretter er det frustrasjon over spillere som bruker vår interesse for å få bedre kontrakter. For meg er det spesielt tre overganger som skiller seg ut.

Kunne blitt United-spiller: Ronaldinho.

Sommeren er 2003 og vi leste overskrifter daglig som «Ronaldinho på vei til United», «Legesjekk rett rundt hjørnet» «Ronaldinho klar innen 48 timer». Ronaldinho og Zidane var for meg de ultimate spillerne United kunne kjøpe, så følelsen når Barcelona snappet han i tolvte time var grusom.

Av en eller annen grunn så endte jeg opp i 06/07 sesongen med å se en del kamper fra nederlandsk fotball. Hovedsakelig så var det Ajax kamper jeg så og jeg ble fascinert av en herremann med navn Wesley Sneijder. Dette var en mann jeg mente passet oss perfekt, så skuffelsen var stor da han påfølgende sommer gikk til Real. Jeg ble frustrert i 2009 når Real solgte han med tap til Inter. Så da sommeren 2011 nærmet og vi var ute etter han var jeg i ekstase. Sommeren ble som de fleste husker en parodi med nyheter etc og nedturen var derfor hos meg meget stor når han aldri kom.

Overgangen vi alle ventet på: Wesley Sneijder.

Sommeren er 2013 og Sir Alex har takket for seg. Inn kommer Moyes til dekket bord, en mann jeg aldri riktignok ville ha, men håpet var at han endelig kunne hente den midtbanespilleren vi som fans hadde ropt så lenge etter. Fabreagas var mannen som skulle gjøre oss bedre. Jeg var igjen positiv. Slik gikk det ikke. Sommeren endte med at Moyes kvittet seg med nesten alt av trenere og hentet Fellaini til overpris på vinduets siste dag.

Når vinduet stengte kjente jeg at tårene presset på. Den dag i dag er overbevist om at jeg fikk alle mine grå hår den kvelden.

Men det er ikke bare hat med overgangsvinduet. Er man glad i fotball så er det gøy å følge med på overganger, selv om det noen ganger svir. Det beste er når vi kjøper spillere som har gått under min radar og i etterkant har levert på banen. For meg så var Bailly i fjor kanskje det beste kjøpet. Av samme grunn så gleder jeg meg til å se Lindelöf neste sesong.

Etter at SAF trakk seg så syns jeg spillerne våre ikke har jobbet godt nok for drakta. Så mitt ønske for denne sommeren er Mourinho ikke nødvendigvis henter store stjerner, men at han henter inn gode spillere som er villig til å løpe igjennom vegger for klubben. Har registrert at spillere vi har vært koblet til så langt i dette vinduet har skapt store splittelser hos fansen. Men hadde vi kjøpt Dier, Fabinho, Perisic og Morata så mener jeg vi har hatt ett meget godt vindu.

Tottenhams Eric Dier skal være ønsket av Mourinho i sommer.

Dier har vært en sentral spiller i den defensive organiseringen til kanskje ligaens beste lag over de to siste sesongene enten han har spilt stopper eller def. midt. Er kanskje ikke den beste tekniske spilleren, men han har høy arbeidskapasitet og frigjør dermed plass til de offensive spillerne. I tillegg syns det er ett pluss at han er britisk da jeg ikke vil at united skal ende opp som noen av våre rivaler.

Ut i fra det lille jeg har sett av Fabinho så har han mange av de samme kvalitetene som Dier, men han er bedre teknisk og kan bidra bedre i det offensive spillet. Fordelen er at han har vist at han har CL nivået inne og at han bekle høyre back posisjonen.

I Perisic vil vi få ett arbeidsjern av en kantspiller, som er god med begge føtter og som kan slå innlegg, noe som har vært mangelvare de siste sesongene.

Fabinho kan spille både sentral midtbane og back.

Morata er kanskje ikke den hurtigste spissen på markedet. Men tror han hadde passet godt inn hos oss med tanke på allround ferdighetene hans. Har allerede bevist at han kan skåre mål i Spania, Italia og i CL. En annen fordel er at han og Pogba har en god «link up» på banen.

En annen grunn til at jeg vil ha disse spillerne er fordi jeg også tror at de vil passe godt sammen med resten av troppen, samt få det beste ut av Mikki, Pogba og Martial.

Tror dere disse fire kunne ha vært noe for oss?