LESERBREV: Topp 3 viktigere enn noensinne

– Fjerdeplassen kan bli verdiløs, advarer Trond Jordin Jensen i dette leserbrevet.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker united.no leserbrev til nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk. Det er et krav at man argumenterer godt og tåler kommentarer på innlegget. Send leserbrev til [email protected]. Oppgi fullt navn og alder, og fortell hvor lenge du har vært fan. Fortell også hvorfor eller hvordan det skjedde. Send gjerne også reisebrev eller skildringer med bilder. Det tar vi VELDIG GJERNE imot.

Dette leserbrevet er skrevet av 42 år gamle Trond Jordin Jensen. Her illustrerer han hvor viktig det er å havne blant de tre første på Premier League-tabellen. 

Topp 3 viktigere enn noensinne

UEFA vedtok i mai at vinneren av Europe League skal belønnes med en plass i Champions League fra og med neste sesong. Dette ble vedtatt i London rett etter Champions League-finalen, men har ikke blitt viet mange spaltemeter.

Ingen hadde vel regnet med at dette ville få noe særlig betydning, men skulle Chelsea og Man City ende opp med de 2 øverste plassene og Arsenal for første gang under Wenger ikke klarer topp 4, kan fjerdeplassen bli helt verdiløs.

Hvorfor? Vinneren av Champions League kvalifiserer seg automatisk, og skulle Arsenal fortsette å slite i serien, men samtidig gå helt til topps i Champions League, er de kvalifisert.

Sluttspillet i Europa League er svakere enn på mange år, så det vil ikke være noen stor sensasjon om Everton, Spurs eller Liverpool vinner turneringen, for så å kvalifisere seg for Champions League.

Worst case scenario

Det er maks 5 engelske lag som får delta i Champions League neste sesong.

–        De 3 øverste i Premier League

–        Vinneren av Champions League

–        Vinneren av Europe League

Det som kan detronisere en Champions League-plass er ikke helt utenkelige scenarioer, selv om det selvsagt skal mye til.

Vinner Arsenal Champions League og kommer utenfor topp 4, samtidig som enten Everton, Spurs eller Liverpool vinner Europe League, vil fjerdeplassen være verdiløs.

At Arsenal skal vinne Champions League er nok mer utenkelig enn at det blir en engelsk vinner av Europe League. MEN… hvem kan vel glemme mirakelet i Istanbul 2005 da Liverpool vant CL med et langt svakere lag enn Arsenal besitter.

Historisk sett skjer det svært sjelden, men det har skjedd 2 ganger de siste 15 årene.

Everton kom på fjerdeplass sesongen Liverpool vant Champions League (04/05), etter Liverpool sin elendige sesong i PL, men etter mye frem og tilbake ble det vedtatt at Everton skulle få delta. Dermed ble England den første, og til nå eneste nasjonen, med 5 lag i Champions League (Everton røk dog i kvalifiseringen mot Villarreal).

Verre var det med Real Zaragoza da de kom på fjerdeplass i La Liga i 99/00, mens Real Madrid på femteplass samtidig vant Champions League. Og da Spurs tok fjerdeplass i PL 11/12-sesongen og Chelsea vant CL etter å ha havnet på sjetteplass. Både Real Zaragoza og Spurs måtte vike plass.

Det skal en sensasjon til, men mirakler er ikke noe nytt i fotball

Så rent historisk skal vi ikke ha noe å bekymre oss for da det kun har skjedd 2 ganger, men i verste fall kan den nye regelen til UEFA, med at vinneren av Europa League automatisk kvalifiseres, felle oss. I verste fall er det Liverpool som detroniserer oss fra Champions League neste sesong.

Derfor har det aldri vært viktigere å komme blant topp 3, selv om det selvsagt skal ekstremt mye til for at Arsenal ikke kommer blant topp 4, samtidig som de vinner Champions League og et annet engelsk lag utenfor topp 4 vinner Europe League. Men merkeligere ting har skjedd i fotball. Derfor ser jeg kun på topp 3 som godkjent denne sesongen, noe vi heldigvis ligger godt an til.

God jul!

Powered by Labrador CMS