LESERBREV: – Nå må vi slutte å klage

Trond (42) tar et oppgjør med de av dere som klager.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan.

Nå må vi slutte å klage!

Av: Trond Jordin Jensen

Alle klager så utrolig mye om dagen selv om vi er 24 poeng bedre enn Liverpool ift hvordan 13/14 sesongen avsluttet, da vi havnet 20 poeng bak Liverpool, noe som ikke er mer enn litt over 1 år siden.

Vi er poengmessig foran skjema i mine øyne, og vi må jo gjøre noe riktig da lag som Man City og Pellegrini til slutt må parkere bussen på OT, eller gjør vi ikke det?

manuel pellegrini united
Manuel Pellegrini.

Pellegrini måtte skamfullt innrømme at han var nødt til å gjøre det mot oss, og det er bare en snau uke siden. Har aldri sett City gjøre noe lignende i PL under Pellegrini tidligere, så noe gjorde vi ihvertfall riktig.

Hva skjedde helga før det?

Vi vant 3-0 borte mot Everton, en bane vi har hatt store problemer på den siste tiden selv under SAF. Før tapet mot Arsenal slo vi Liverpool hjemme og Southampton borte. 2 kamper vi til sammen putta 6 mål i. Så at vi har en liten dupp i formen får vi bare tåle, for det har alle lag (bare se på den perioden City hadde etter den perfekte starten).

Nei, jeg blir sikkert ikke noe mindre irritert enn mange av dere som klager her inne over både tempo og at ballen går mer bakover, eller sidelengs enn fremover, men nå har LvG en spillestil som svært få bruker, og det tar mye lengre tid å venne seg til systemet.

Germany v Argentina: 2014 FIFA World Cup Brazil Final
Thomas Mueller.

Thomas Muller sa jo selv at han var mer sliten i hodet enn i beina etter treningsøktene med LvG det første året i Bayern, og kanskje det er vanskeligere å implementere systemet i PL da man aldri får øvd seg skikkelig mot noe svak motstand da alle kan slå alle i vår vakre liga.

Ikke minst; han kunne sikkert ha hentet sikre kort som ville styrket stallen betraktelig i sommer, men han kjenner til vår ungdomspolitikk, så han bruker heller spillere som er unge og talentfulle fremfor å kjøpe etablerte stjerner. Den eneste stjernespilleren han hentet i sommer var Bastian som vi nesten ikke betalte noe for.

Lingard og Pereira tviler jeg faktisk på om hadde fått noe særlig spilletid under for eksempel SAF som hadde ekstremt lite tiltro til akademiet de siste årene (ref: Morrison, Pogba osv).

car12
Louis van Gaal.

Som LvG også gjentatte ganger har sagt og sier; jeg har fått 3 år på meg til å få klubben tilbake på samme spor som den var i under SAF. Hva har skjedd etter en 7ende plass under Moyes?

1. Han har tatt oss til CL hvor vi per dags dato ligger best an da vi er det eneste laget med bortepoeng i gruppa.

2. Ingen plukket mer poeng mot topp 6 enn Man Utd forrige sesong.

3. Han har gjort OT til et fort igjen og tapte ikke mer enn 3 hjemmekamper forrige sesong (samme som siste sesongen til SAF).

Til nå er vi ubeseiret denne sesongen, og på 5 kamper i PL har vi sluppet inn ett mål hjemme.

LvG har innfridd de forventningene jeg hadde til han, og mer enn det. For det er ikke så lett å bytte ut et helt lag som han mer eller mindre har gjort.

Profil De Gea
David de Gea.

De Gea, Smalling, Jones, Carrick og Rooney er jo de eneste som er igjen om man går 16 måneder tilbake i tid. Enda er vi bare 4 poeng bak førsteplassen og ligger veldig godt an da vi har 8 kamper foran oss som vi kan ta full pott i.

Jeg tror LvG er mer opptatt av å sørge for at vi kommer oss til CL de sesongene han er manager, og vel så opptatt av å gi fra seg et topplag som kan utfordre om seriegullet til neste manager som tar over. Det syns jeg han beviste da han hentet Martial fremfor en Cavani.

Det LvG gjør nå er å bygge et lag for fremtiden, og da kan vi ikke forvente at alt går på skinner hele tiden.

Han prøver selvsagt ikke å spille kjedelig fotball og er faktisk veldig opptatt av underholdning. Det er vel derfor han fortsetter som han gjør da han vet at det blir underholdende så fort det sitter.

Husker et intervju med en fra støtteapparatet hans da han kom til klubben. Kommer ikke på navnet hans i farta, men en som har vært med han siden tiden i AZ.

«For LvG er det like viktig å underholde supporterne som å vinne trofeer, om ikke viktigere».

Personlig så jeg ikke hvor underholdende Bayern var, men Barca husker jeg godt under LvG, og de spilte ihvertfall ikke kjedelig fotball selv om den var ballbesittende.

‪#‎Patience

Mvh, Trond Jordin Jensen, 42 år Oslo.

Powered by Labrador CMS