LESERBREV: Hvordan kan vi dømme Falcao…

…og er det LvG – ikke Moyes – som er dinosauren?

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no å teste ut leserbrev som en ny del av nettsiden. Takhøyden er stor, men united.no forbeholder seg retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt.

Leserbrev kan sendes til [email protected]. Du må oppgi fullt navn og alder, og fortelle hvor lenge du har vært fan. Du må også fortelle hvorfor eller hvordan det skjedde.

Mannen bak dagens leserbrev heter Trond Jordin Jensen. 

Han tror ikke at vi kan vente oss «champagnefotball» før til neste sesong, og begrunner det på denne måten:

Jeg skal ikke være så negativ til LvG sine taktiske eskapader nå som vi har spilt 2/3 av sesongen, og ligger på 4.plass. Eller forresten; litt kritisk må jeg være, for det må jo være mye mange som følger verdens flotteste klubb lurer på.

Falcao har ikke blitt brukt i «sin posisjon» ennå.

Er det riktig av oss å dømme Falcao etter hva han har vist inntil nå denne sesongen? Statistisk sett har nesten 80 % av målene han scoret for Porto og Atletico Madrid kommet etter innlegg fra kanten, noe som ikke har vært tilstedeværende denne sesongen. Ikke minst; han ble utelukkende brukt som ensom spiss. Da scorte han 63 mål på 88 kamper.

Med andre ord; han har jo blitt brukt helt feil. Ser vi på de fleste lagene som spiller både best og flottest fotball, så er det lag som kun spiller med en ensom spiss. Det «taktikken» til LvG har vært denne sesongen er å presse inn alle kvalitetsspillerne på papiret av offensiv kraft på banen samtidig, men nå har vi spilt 2/3 av sesongen, og man må jo være blind for å ikke se at dette ikke har fungert i praksis i det hele tatt, selv om vi ligger på 4.plass. Moderne fotball dreier seg ikke om 2 rene spisser lenger. Hvilke andre toppklubber bruker det?

Moyes eller LvG, hvem er dinosauren? 

Forsvarere er ikke som i gode gamle dager da vi vant serien med Bruce og Pallister. I dag er forsvarsspillere langt mer tekniske, atletiske, smartere, og ikke minst så er spisskompetansen langt høyere enn hva den var en gang.
Det ser man på klassisk gode midtstoppere i dag sammenlignet med den eldre generasjonen som eksemplene jeg kom med som regjerte som stoppere på 90-tallet.

For dårlige alternativer/spillere?

Kan det rett og slett være fordi LvG syns vi har altfor dårlige spillere i de andre posisjonene at han velger disse utgåtte taktikkene? Jeg tror faktisk det. For vi har ingen Hazard, Fabregas, Oscar eller Willian som kan mate en ensom spiss som for eksempel Falcao. Eller vi har Di Maria som er i den klassen, men jeg har ikke sett han få spille den rollen han hadde mest suksess med i Real Madrid for vi har ikke gode nok spillere rundt han til å tillate det.

1 sesong «The ugly way» neste sesong «The United Way»?

VI ligger på 4.plass i skrivende stund (selvsagt veldig mye takket være De Gea), og med den troppen LvG besitter tror jeg ikke vi kan forvente oss noe særlig champagnefotball i det hele tatt før neste sesong da han rett og slett ikke ser på spillerne våre som gode nok, men da tror jeg det faktisk kan bli veldig bra!

For det er klart; får vi inn et par midtbanespillere som vi kan bruke på kanten kan vi kanskje gå over til det stort sett alle storklubbene i Europa spiller, den mest effektive, både defensivt- og offensivt balanserte formasjonen 4-2-3-1/4-3-3.

Jeg bare lurer på hvorfor LvG har gått helt vekk ifra suksessoppskriften han hadde med 1 ensom spiss, og tviholder på det å ha 2 på topp da det ikke har fungert i snart 30 kamper? 

Powered by Labrador CMS