LESERBREV: United for fall

– Men vi kommer tilbake – helt garantert, skriver dagens leserskribent.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no å teste ut leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt.
Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og alder, og fortell når, hvordan eller hvorfor du ble fan.

Hei mitt navn er Thomas Drage; har vært fan av Manchester United siden jeg var 6-7 år. Husker godt at den første kampen jeg så var en kamp mot Newcastle, der vi tapte. En venn av meg var Newcastle-supporter, og var vel en av få som kunne se engelsk fotball. Ingen i min familie eller vennekrets på den tiden holdt med United, så i grunnen kan jeg vel ikke si at jeg helt husker. Men har alltid holdt med United, og kjærligheten til klubben blir bare større og større.

Etter kampen mot Arsenal sitter jeg igjen med en merkelig følelse, hva skjedde? Hvor gikk det galt? Hva holder Van Gaal på med?

Positiv førsteomgang

Da vi gikk til pause med 1-1 satt jeg med en utrolig god følelse, vi presset høyt, presset bra. Prøvde oss framover, noe det har virket som for meg at vi ikke har klart tidligere. Men når dommeren blåste for de første 45 minuttene så var jeg positiv, tenkte dette vinner vi! Så kommer bildene av spillerne som kommer ut på banen igjen. Carrick og Jones gjør seg klar. Og da tenker jeg umiddelbart, «endelig tar han av Smalling» som etter min mening var helt katastrofe. Han mangler mye selvtillit, virker å være så utrolig nervøs med og uten ball, løper rundt og plasserer seg helt merkelig. Men neida; Luke Shaw og Ander Herrera går i bakgrunnen. Da sier jeg til en kompis som sitter ved siden av meg å ser kamp med meg: «Det virker litt som om at ting går for bra for LVG, at han ikke helt har lyst å vinne».

Hvorfor ikke Falcao?

Og det var min tanke også da Januzaj kommer på. Han kan bidra med fart og innlegg, ja. Men var det virkelig det vi trengte der og da? Hele kampen mot Newcastle satt vi også og diskuterte. Hvorfor spiller ikke Falcao? Når vi endelig møter et forsvar der Falcao virkelig kunne fått sjansen til å spille på seg selvtillit. Og etter pause mot Arsenal så savnet jeg også Falcao. Han har ikke prestert noe i nærheten av det man håpet og forventet. Men, hadde han blitt kjøpt istedet for lånt, ville mange snakket om hvor vanskelig det er å tilpasse seg engelsk fotball, og det faktum at det er ikke enkelt å slå til i 1. sesong i en engelsk klubb. Men igjen så tror jeg han kunne gjort noe fornuftig i både Newcastle- og ikke minst i Arsenal-kampen.

Forandring tar tid

At Bellerin skulle hatt rødt kort. At Di María mister totalt hodet og får to gule på ett minutt. At Januzaj filmer er så sykt irriterende. Men det er irriterende der og da! Husk på alle sammen at vi er i en omstillingsfase; vi bygger oss opp etter et kaosår i fjor. LVG blir værende om man vil eller ei. Og jeg tror han er riktig mann. Men ikke en gang Sir Alex Ferguson kan snu skuta på ett år. Ingen kan. Vi må huske på å støtte laget vårt! Og igjen huske på at forandring tar tid!

Trenger mer fart

At Fellaini er blitt vår «store spiller» skjønner jeg personlig lite av, i enkelte kamper er han viktig, han kan vinne dueller og ta ned ballen der de fleste sliter med å treffe ballen med hodet. Men se på hva han gjør utenom det. Han lager stort frispark hele tiden, kjefter på dommeren og klager. Slår støttepassninger til både du og jeg blir blå og lilla av forbannelse, han er ikke det vi trenger. Og når jeg sier det mener jeg at han er ikke det vi trenger ALLTID!!! Ja vi trenger han i noen kampen der oppe for å vinne dueller, men vi kunne godt brukt noen med litt mer fart og mer entusiasme i spillet sitt, mer framoverrettet. Det er tross alt framover vi skal for å score mål og for å vinne en kamp.

Glory, Glory!

Nå er jeg bare veldig veldig spent, hva skjer i neste kamp? Får Rafael endelig tillit? Valencia ga klart og tydelig uttrykk for at vi trenger en høyreback og ikke en ving som spiller i backposisjon. Får Smalling fortsette å teste hjertene på oss fans?

Og skal virkelig Rooney være alenespiss?

Det er mange spørsmål, mye nerver forran en avslutning som kan minne om en tittelkamp, men som handler om topp 4.

La det røde flagget henge høyt! Støtt opp laget i ditt hjerte! Og ha tro på laget! Vi kommer tilbake, det er helt garantert! Glory, Glory!

Powered by Labrador CMS