U23 åpnet sesongen med seier

Demetri Mitchell sørget for 1-0-seier i bortemøtet med Leicester

Publisert Sist oppdatert

I det som viste seg å bli en tøff kamp mot et storvokst og hardtspillende Leicester-mannskap, slo Mitchell til etter 62 minutter. Med et strålende utført frispark fra rundt 20 meter, løftet han ballen over muren og inn i nettmaskene bak en forfjamset Leicester-keeper.

Samme keeper var i første omgang blitt reddet av stolpen da Matt Willock var uheldig med sin avslutning, men her kunne han intet gjøre.

1-0-ledelsen sto seg altså kampen ut, men Uniteds treffsikre venstreback kan allikevel ikke påberope seg matchvinnerstatus ene og alene på egenhånd. Keeper Kieran O’Hara skal nemlig ha sin del av æren for at alle poengene blir med hjem til Manchester.

KIERAN O’HARA var strålende mellom stengene.

Den 21 år gamle sisteskansen sto for flere avgjørende redninger, ikke minst i noen dramatiske overtidsminutter da hjemmelaget presset på for en utlikning.

Det ble ingen spillemessig stor kamp i Leicester, men nå er i alle fall Ricky Sbragias gutter igang med poengfangsten. Neste mandag står Swansea på tur, da hjemme på Leigh Sports Village.

Leicester 0-1 (0-0) United

Premier League 2
Belvoir Drive, 14. aug. 2017, kl. 14.00

62. min.: 0-1 Mitchell

United: Kieran O’Hara; Matt Olosunde, Tyrrell Warren, RoShaun Williams, Demetri Mitchell; Matt Willock, Scott McTominay (DJ Buffonge, 90.), Tosin Kehinde; Joe Riley, Indy Boonen (Ethan Hamilton, 87.), Josh Bohui.
Innb.: Theo Richardson, Charlie Scott, Tom Sang


LIVE-OPPDATERINGER:

90+6 Dommeren blåser i fløyten for siste gang. Kampen er over, og United har tatt tre poeng i sesongåpningen.

90+ 5 Nok en god redning av United-keeperen, men nå er det hett i målgården.

90+5 Fantastisk redning av O’Hara! Slår en «sikker scoring» over tverrliggeren.

90+3 Joe Riley gjør så godt han kan med å holde på ballen helt oppe ved Leicester hjørneflagg. Han gjør en god jobb, men må etter hvert gi opp.

90+2 Frispark til Leicester. Langt ute, men ballen slås inn og O’Hara må slå til corner. Den går rett til værs, lurer alle og går til utspark fra mål.

Vi er på overtid, men dommeren har lagt til seks minutter. Her er ingenting avgjort.

90+1. Offside mot Buffonge.

90. BYTTE – DJ Buffonge erstatter McTominay

89. Så ligger McTominay nede igjen, denne gang etter å ha landet forkjært. For tredje gang må han ha assistanse fra sidelinjen, og denne gang konkluderes det med at han må ut.

88. Oi — en Leicester-corner svinges inn foran mål, uten at noen klarer å få kontakt med ballen. Der kunne det fort stått 1-1.

87. BYTTE – Uniteds første for dagen: Ethan Hamilton erstatter Indy Boonen.

86. Leicester forsøker seg med en sluttspurt. Willock måker unna.

85. Farlig — innlegg fra venstre og heading mot mål. Kieran O’Hara er heldigvis på pletten og avverger.

82. Riley går og går. Skaffer seg til slutt innkast høyt oppe på Leicesters banehalvdel.

81. Leicester foretar sitt siste spillerbytte. United beholder, i hvert fall foreløpig, de elleve som startet.

79. Boonen løfter ballen over forsvaret, men Bohui treffer skjeivt og sender ballen håpløst utenfor fra vanskelig posisjon.

76. Olosunde gir bort et frispark i presumtivt farlig posisjon, ti meter, skrått ut for kanten av 16-meteren. Ballen løftes inn, men går over alt og alle til utspark fra O’Hara.

72. Mitchell kontrer, og til slutt ender det med corner — denne gang for Joe Riley og United. Kehinde slår inn fra flagget. McTominay møter og fyrer av, men en forsvarer står i veien like foran egen stolpe.

69. Williams må gi bort en corner. Det blir ingenting ut av den, men Leicester står fortsatt høyt og skaffer seg nok et hjørnespark — enda et, og enda et! Fire kjappe, men United klarerer. Faren er likevel ikke helt over riktig ennå. Men det er den nå.

65. McTominay fyrer etter nok en god forsering av Kehinde, men keeper avverger.

61. Frispark til United på 20 meter. Tosin Kehinde legges i bakken av Huth, som får gult. Omsider et kort til Leicester, altså. Det va ikke for tidlig.

58. Da er vi igang igjen, og Mitchell setter fart oppover venstresiden. Blir til slutt snytt for en corner.

55. Og plutselig skjer det på motsatt side. O’Hara går i været for å plukke ned ballen, men treffer Tyrrell Warren. Begge to deiser i bakken og blir liggende.
Heldigvis kommer O’Hara seg ganske raskt på beina igjen, og Warren veiver etter hvert bort båremannskapene. Begge ser ut til å ville fortsette.

54. Joe Riley legger inn fra høyre, men ballen treffer en forsvarer og spretter inn til keeper.

50. Stooor sjanse for Leicester, men O’Hara er våken og redder glimrende. Nå må United våkne.

49. Leicester Chaudry er frempå igjen, denne gang med føttene. Runder Williams og avslutter. Heldigvis er han litt unøyaktig, og ballen smeller i nettveggen.

46. Leicester gjør som ved starten av første omgangen, prøver seg med et langt innkast ved Chaudry. Igjen spretter ballen inne i feltet, men denne gang klarer O’Hara å plukke.

2. omgang er igang….

PAUSE. Ingen stor omgang fra noen av lagene i det som ble en ganske jevnspilt førsteomgang. United har kanskje hatt mest ball, og også vært nærmest scoring med Willocks stolpetreff.

46+2. Spillet er ikke mer enn så vidt satt igang igjen, så går nok en Leicester-spiller knallhardt inn i en motstander. Denne gang går det ut over RoShaun Williams, som får knottene i ankelen. Heller ikke nå finner den sortkledde grunn til å reagere med noe annet enn et frispark.

45. McTominay ligger nede. Han holder seg til hodet og må ha tilsyn for andre gang i dag.

42. Oi! Warren blir brutalt lagt i bakken, men igjen velger dommeren å holde kortet i lommen.

35. Så kjører United: En fint angrep, og Boonen får en mulighet til å fyre av inne i feltet, men velger å stikke til Bohui. Det hele renner ut i sanden etter at Michell mislykkes med å slå ballen inn foran mål. Isteden plukkes den enkelt av keeper.

34. Leicesters høyreback kommer seg til dødlinjen, innlegget blokkeres til corner. O’Hara er fint oppe og griper ballen med begge  hender.

30. Halvtimen passert, og fortsatt ingen scoringer. Spillet har jevnet seg ut igjen, og det mest foregår i øyeblikket rundt midtstreken. Leicester forsøker seg, men ballen fanges enkelt av O’Hara.

MATT WILLOCK – uheldig som måtte se avslutningen sin treffe stolpen.

22. NESTEN! Fint opptrukket angrep, og Willock avslutter, via en forsvarer og i stolpen! Huth er førstemann til å reagere og får ballen unna. Men akkurat nå er det United som fører kampen.

18. United har kommet sterkere etter hvert, og her stikker Bohui igjennom til Boonen. Godt forsøk, men en forsvarer kommer til og måker unna.

15. Inne i Leicester-feltet slenger Robert Huth armen i fjeset på McTominay. United-spilleren går i bakken og må ha behandling. Han er snart på beina igjen.

11. Godt frispark fra Demetri Mitchell. Skyter fra sentral posisjon, 25 meter fra mål. Får fin treff, men keeper er nede og får slutt unna.

9. Stygg takling på Scott McTominay, men dommer Peter Wright lar synderen slippe unna kort.

7. Corner til Leicester fra venstre. Glimrende ball inn i feltet, og United er heldige som slipper unna.

2. Langt Leicester-innkast, ballen spretter inne i United-feltet, og skudd over. Skummelt.

0. Vi er igang i Leicester, med en viss Robert Huth i hjemmelagets midtforsvar.

OBS: Kampen vil bli vist i reprise på MUTV/TV 2 Sumo, med sendestart klokken 19.30.

Powered by Labrador CMS