– De tok imot utfordringen

U23-sjef Ricky Sbragia sa seg godt fornøyd med det laget hans viste i mandagens ligaåpning.

Publisert Sist oppdatert

Etter et tolv år langt fravær ble den 61 år gamle skotten i sommer hentet tilbake til rollen som sjef for Manchester-reservene. Mandag ledet han laget sitt for første gang i offisiell kamp, med Leicester City på motsatt banehalvdel. Etter 90+6 minutter med knallhard motstand, kunne han tilfreds sette seg på bussen og dra hjem med tre poeng i reisetasken.

United hadde vunnet 1-0, en seier som føltes ekstra kjærkommen siden den satt svært langt inne.

– Ja, det ble en veldig vanskelig kamp og en tøff fysisk utfordring for oss, innrømmet Sbragia overfor MUTV umiddelbart etter kampslutt.

– Godt jobbet

Ingen hadde ventet det, og forestillingen sto da heller ikke på noen måte sto i stil til det førstelaget leverte mot West Ham på søndag. Likevel var sjefen svært fornøyd med sine elevers prestasjoner underveis.

– Ja, all ære til dem — de tok imot utfordringen. Jeg synes de gjorde en strålende jobb.

Om scoringen som avgjorde det jevne oppgjøret, venstreback Demetri Mitchells frisparkmål etter vel en time, mente Sbragia at nettopp Mitchell fortjente den etter sitt gode spill.

– Han la ned et godt stykke arbeid begge veier — offensivt og defensivt. Derfor fortjente han også scoringen sin. Han var også veldig sikker i utførelsen, så all ære til ham; det var en flott scoring.

– Go for it!

Målscoreren selv var naturligvis også strålende fornøyd etter å ha skaffet laget sitt tre hardt opparbeidede poeng på en vanskelig bortebane.

DEMETRI MITCHELL avgjorde med et perfekt slått frispark.
DEMETRI MITCHELL avgjorde med et perfekt slått frispark.

– Jeg var nære på (med et frispark) i førsteomgang, men det var litt for langt hold og jeg klarte ikke å skru den langt nok til siden, sier han om forsøket som tvang Leicesters danske keeper, Daniel Iversen, til å kaste seg og slå ballen unna.

– Ved det andre (frisparket) hadde jeg en mur foran meg, og siden jeg har terpet på å løfte ballen over og inn, så tenkte jeg med meg selv: «Gå for det!».

– Og det funket jo.

Det gjorde det så visst, i den grad at nettmaskene løftet seg bak Leicesters 19 år gamle danske.

Neste oppgave for reservene blir kommende mandags hjemmekamp mot Swansea City på Leigh Sports Village.

Powered by Labrador CMS