Preview: United går for revansje!

Tirsdag kveld har United muligheten til å få sin hevn etter den pinlige cupexiten mot Leeds i 2010.

Publisert Sist oppdatert

Ligacupen blir regnet som den minst viktige av turneringene United deltar i, men på Elland Road er det mer enn avansement som står på spill. Hatkampene mot Leeds spilles ikke like ofte som i tidligere år, men rivaliseringen er fortsatt stor mellom lagene. Spesielt viktig vil det være for United å vinne, for å revansjere FA-cup-oppgjøret i 2010. Da tok Leeds en overraskende 1-0-seier på Old Trafford, etter scoring av Jermain Beckford.

Leeds

De siste årene har vært tunge for de hvite, som i 2001 spilte semifinale i Champions League, men det ser nå ut til at den vonde trenden er på vei til å snu. Simon Graysons menn rykket opp fra League One i forrige sesong, og ligger etter sju kamper på ellevteplass i Championship. Spesielt på hjemmebane har de imponert, og står med tre strake ligaseire på eget gress. I tillegg har det kun blitt ett tap på de siste seks kampene.

På tross av en god sesongstart, sliter Leeds med å tette igjen bakover. Tolv baklengsmål har det blitt på sju ligakamper, noe Uniteds gode angrepsspillere kan utnytte. Fremover på banen har det derimot gått bedre. Stjernespissen Ross McCormack har for alvor funnet storformen, og har scoret i fem kamper på rad og med seks scoringer totalt er han toppscorer i Championship.

Det eneste spørsmålstegnet rundt Leeds er om de beste spillerne i det hele tatt får spille kampen. Allerede på fredag venter en viktig kamp mot Brighton, men slik det ser ut vil Grayson bruke sine beste menn mot United.

– Brighton er viktigst. Det er tross alt serien og hverdagen vår, men man kommer ikke unna av at Manchester United er en storkamp, både for klubben og fansen. Så hvis jeg vil gjøre forandringer så kan jeg gjøre det, men spillerne som var på banen mot Bristol City vil også spille mot Manchester United. Vi vil også vise oss frem fra en god side, levere en prestasjon og få et resultat, sier Leeds-manageren.

United

Alt som kan sies om Uniteds fantastiske ligastart er allerede sagt, og uansett hvem Leeds stiller med er Sir Alex Fergusons lag store favoritter. Men spillere som Wayne Rooney, Ashley Young og Nani er ikke med, og det er heller ikke blant andre Tom Cleverley, Nemanja Vidic og Rio Ferdinand, som alle sliter med skade. Dermed åpner muligheten seg for mange av reservene og ungguttene til å vise seg frem. Dimitar Berbatov vil etter alle solemerker få sin første kamp fra start denne sesongen, og sannsynligvis vil også Michael Owen få prøve seg.

Unggutten Paul Pogba er nærmest lovet spilletid av Ferguson, mens unggutter som Will Keane, Matt James, Reece Brown og Tom Thorpe også er med i bruttotroppen. Klok av skade vil nok Ferguson likevel stille et sterkt mannskap, for å unngå en liknende fadese som sist gang de møtte Leeds.

Dommeren

Mike Jones får ansvaret for å holde kampen fairspilt og holde spillernes temperament nede. Jones dømte United i sesongstarten borte mot West Bromwich, da det ble 2-1-seier. Mannen fra Chester har dømt fire kamper denne sesongen, og har gitt ut hele 20 gule og fem røde kort!

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS