Har slått ut United før

Vi har møtt Preston-sjef Grayson to ganger før, og det ble to svært ulike opplevelser.

Publisert Sist oppdatert

Simon Grayson er ekspert på å rykke opp fra League 1, og forsøker nå gjøre det med sin fjerde (!) klubb etter å ha tatt Blackpool, Leeds og Huddersfield opp før.

I tillegg skal han mandag forsøke å slå Manchester United ut av FA-cupen med sin andre klubb. I januar 2010 var han manager for Leeds-laget som sjokkerte Manchester United ved å vinne 1-0 på Old Trafford. Dette var Leeds første seier mot United på Old Trafford siden 1981, og altså det eneste hjemmetapet Sir Alex Ferguson hadde mot Yorkshire-klubben.

Manchester United stilte med følgende lag: Kuszczak – Neville, Brown, Evans, Fabio – Welbeck, Gibson, Anderson, Obertan – Rooney, Berbatov. Ryan Giggs, Antonio Valencia og Michael Owen kom i løpet av kampen inn fra benken, og erstattet henholdsvis Obertan, Welbeck og Anderson. Et lag som skulle vært godt nok til å slå ut Leeds, altså, og en enorm skuffelse for United.

Heldigvis er ikke dette eneste gang vi har møtt manageren Simon Grayson, for Ferguson fikk tatt hevn på Elland Road to sesonger etterpå, da vi møtte Leeds i ligacupen. United vant enkelt 3-0 i fiendens hule, og det virket tidvis som om Ferguson hånet Leeds med sine lagdisposisjoner.

siralex4

United startet med den noe overraskende forsvarsfireren Valencia – Carrick – Fryers – Fabio, og på dette tidspunktet var den fireren enda rarere enn den ville virket nå, siden Valencia og Carrick hadde lite forsvarserfaring. Bak seg hadde de Ben Amos. Den sentrale midtbaneduoen bestod av Park Ji-Sung og Ryan Giggs (som scoret Uniteds tredje mål), mens spissene Mame Biram Diouf og Federico Macheda spilte vinger, med Berbatov og tomålsscorer Michael Owen på topp.

Forsvarsfireren ble ikke mindre rar da Berbatov etter hvert gikk bak for å spille stopper sammen med Carrick, mens Ferguson også sendte innpå Paul Pogba, Larnell Cole og Danny Welbeck.

Men selv om det utvilsomt var gøy å se United knuse Leeds på den måten, så er det nok liten tvil om at tapet i 2010 sitter enda sterkere i, siden det var et sjokk. Nå må United hindre at Grayson gjør det igjen.

Hva med Falcao i Berbatovs forsvarsrolle…?

Bolton Wanderers v Manchester United
STOPPERKJEMPE: Dimitar Berbatov.

Powered by Labrador CMS