Kan United slå tilbake?

PREVIEW: United må heve seg om de skal nå finalen i årets ligacup.

Publisert Sist oppdatert

United har innledet 2014 med prestasjoner som har for ofte har vært under pari – og fire tap på fem kamper er resultatmessig meget svakt.

Søndag ble United senket av Chelsea. Samuel Eto’o vartet opp med hat-trick, men Javier Hernandéz nektet The Blues å holde buret rent, og Chelsea vant dermed 3-1 på broa.

Sunderland hadde heller ingen drømmehelg poengmessig, men de klarte – i motsetning til United – få med seg ett poeng da de spilte uavgjort mot Southampton på Stadium of Light lørdag. Kampen endte 2-2.

Med dagens tabellplassering, har cupene vært årets lyspunkt for United etter å ha seilt gjennom gruppespillet i Champions League, nådd semifinalen i Capital One Cup, før de for øvrig ble slått ut av Swansea i 3. runde av FA-cupen.

United har vist meget svak form på hjemmebane så langt denne sesongen, og etter 1-2-tapet på Stadium of Light i den første semifinalekampen – som ødela en 20 kampers rekke uten tap mot Sunderland – må de 11 utsendte skru opp nivået et par hakk om det skal bli finale mot Manchester City – som slo West Ham 6-0 i den første semifinalen – 2. mars.

Manchester United

Ligagull ser svært vanskelig ut for øyeblikket. Det gjør også 4. plassen som sikrer Champions League-plass til neste år.

SKADET: Van Persie og Rooney rekker ikke onsdagens kamp.
SKADET: Van Persie og Rooney rekker ikke onsdagens kamp.

Derfor virker det usannsynlig at Moyes sender ut et reservepreget United-lag – noe som han for øvrig har gjort lite av denne sesongen – til onsdagens kamp i Capital One Cup. Nå er det i tillegg finale det spilles om, så det forventes et toppet United-lag.

Mandag ble det kjent at spissduoen bestående av Robin van Persie og Wayne Rooney mest sannsynlig ikke blir spilleklare til onsdagens kamp, så sannsynligvis blir det Danny Welbeck som starter på topp for United.

Nani, Rio Ferdinand og Marouane Fellaini er også uaktuelle mot Sunderland grunnet skade. Nemanja Vidic er suspendert  (den første av de tre kampene han må stå over) som følge av utvisningen etter at han klippet ned Hazard på overtid mot Chelsea søndag. Patrice Evra er usikker foran møtet, etter at han måtte av banen med en smell på søndag.

Sunderland

Sunderland har hatt en forferdelig høst i Premier League, og nå som vårsesongen nærmer seg – er det på tide at Gus Poyets menn tar tak i seg selv og begynner å sanke poeng, for det trengs nemlig om de skal klare å holde seg i Englands øverste liga.

GLEDER SEG: Wes Brown.
GLEDER SEG: Wes Brown.

Capital One Cup har midlertidig sett annerledes ut for laget fra nordøst-England. Etter å ha slått ut lag som Southampton og Chelsea, har de kommet helt til semifinalen – og tok første stikk på Stadium of Light for to uker siden.

Det er ikke bare United som stiller med et skadepreget mannskap onsdag, da Steven Fletcher er tvilsom foran onsdagens kamp som følge av en akillesskade, i tillegg til at keeper Keiren Westwood og midtstopper Carlos Cuellar er uaktuelle.

Phil Bardsley, Wes Brown og John O’Shea er tidligere Manchester United-spillere som mest sannsynlig starter mot United onsdag.

– Vi skal ikke bare lene oss tilbake og la de angripe. Vi skal spille som vi vanligvis gjør og prøve å score, lyder det fra Wes Brown før han returnerer til Old Trafford – arenaen han tilbragte nærmere 20 år på – som Uniteds motstander.

PIPEBLÅSER: Chris Foy dømmer onsdagens semifinale.
PIPEBLÅSER: Chris Foy.

Dommeren

Onsdagens kampleder er Lee Mason, som også sørget for ro og orden da United slo Stoke 3-2 på Old Trafford, og da United vant 3-0 på Villa Park.

Mason har vært Premier League-dommer siden 2005/2006-sesongen, og debuterte i Englands øverste divisjon 4. februar 2006. Siden den gang har han dømt 148 kamper, delt ut 478 gule kort og 21 røde kort.

Siste fem kamper:

Sunderland                        2 – 1         Manchester United (Nemanja Vidic )
Sunderland                        1 – 2         Manchester United (Januzaj x2)
Sunderland                        0 – 1       Manchester United (T.Bramble selvmål)
Manchester United     3 – 1        Sunderland (Van Persie, Cleverley, Rooney)
Sunderland                        0 – 1       Manchester United (Rooney)

Fakta:

  • Sunderland har ikke vunnet på Old Trafford siden 1968. 16 tap, 9 uavgjort.
  • Sunderland har bare vunnet tre av de siste 26 møtene med United.
  • United har vært involvert i syv cupfinaler de siste 20 årene.
  • Sist gang Sunderland var involvert i en cupfinale var i 1992.

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingenUNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS