Legger opp – blir trener under McKenna

Publisert Sist oppdatert

Lee Grant har bestemt seg for å legge opp. 

Det skriver Manchester United på egne nettsider.

39-åringen tilbragte de siste fire årene av karrieren som reservekeeper i United. Denne sesongen var den siste igjen av kontrakten hans med klubben han kom til i 2018.

Grant ble United-historiens eldste debutant i en europeisk turnering da han startet mellom stengene for Ole Gunnar Solskjærs United i 1-0-tapet for Astana i Europa League-gruppespillet i 2019.

– Det å oppfylle guttedrømmen om å spille for Manchester United var noe jeg trodde var ute av rekkevidde. Det å ha oppnådd det fyller meg med stolthet og følelser, sier Grant.

Det ble imidlertid hans eneste kamp fra start for de rødkledde. Hans eneste andre opptreden kom da han erstattet en utvist Sergio Romero i ligacuptapet for Derby i 2018.

– Selv om jeg ikke har spilt så mange kamper de siste fire årene, har jeg gitt alt for denne spillergruppen i trening og i garderoben hver dag. Jeg kunne ikke avslå muligheten til å komme til verdens største klubb, og jeg er så takknemlig for alt jeg har lært og alle vennene jeg har fått.

Grant uttalte i 2021 at han hadde «klippet gresset, vært draktansvarlig eller kjørt bussen» dersom det var det United krevde da de hentet ham i 2018.

Senere torsdag skriver Ipswich Town at Grant blir del av klubbens trenerapparat. Tidligere Ole Gunnar Solskjær-assistent Kieran McKenna er manager for «Tractor Boys», med sin gamle United-kollega Martyn Pert som sin høyre hånd.

– Jeg kjenner Kieran og Martyn etter å ha jobbet sammen med dem i United og jeg elsket arbeidet vi fikk der fra en spillers perspektiv. Nå gleder jeg meg til å jobbe med dem i en litt annen rolle, sier Grant til Ipswich sine hjemmesider.

Burvokterveteranen legger dermed bak seg en spillerkarriere som strekker seg over 20 år, med 514 kamper for Derby, Burnley, Oldham, Sheffield Wednesday, Stoke og United.

ullevaalannonse
Powered by Labrador CMS