Han blir vår tredje sommersignering

35 år gamle Lee Grant blir etter alle solemerker United-spiller i løpet av kort tid.

Publisert Sist oppdatert

Det var Sam Wallace fra The Telegraph som avslørte overgangen, forrige uke.

Mandag morgen skrev så Craig Norwood, mannen som egentlig offentliggjør alle United-overganger like før de skjer, at veteranen nå straks er United-spiller.

Ifølge Sky Sports kommer han til å gjennomføre legesjekken denne uka, slik at han kan være klar når United-troppen (de som ikke har spilt VM) samles neste uke.

Simon Stone og BBC skriver at det blir en overgangssum på rundt £1,5 millioner, og at en overgang er nære. Daily Mirror omtaler også den summen, og skriver at klubbene er enige om overgangssum.

Men hvem er denne fyren, som får æren av et lite United-eventyr på tampen av karrieren?

Åpner for Pereira-utlån

Vel, for først å forklare hvorfor United henter ham i det hele tatt.

Forrige sesong måtte én av Uniteds lovende unge keepere alltid være igjen i Manchester – i tilfelle noe skjedde med David de Gea eller Sergio Romero, men nå mener man at det viktigste er å låne ut disse keeperne – slik at de får spilletid og videre utvikling. Dessuten ville en meget ung tredjekeeper, for eksempel en ren junior, vært for ungt hvis det virkelig skulle være behov for det.

Det er også en billig og enkel løsning – mye likt det Sir Alex Ferguson i sin tid gjorde da han hentet Tony Coton og Andy Goram.

Coton var backup for Peter Schmeichel, men fikk aldri spilletid i 1996, mens Goram fikk to kamper på tampen av 2000/01-sesongen, da United enkelt vant ligaen.

Det ble rapportert at United håpet å få Grant gratis, men samtidig skal Stoke ha ønsket en liten overgangssum. Så kan bare tiden vise hva som er rett.

Annonse, for våre turer til Manchester og Old Trafford

 

14 år i lavere divisjoner

Lee Grant har i alle fall nesten 500 tellende kamper for Derby, Burnley, Oldham, Sheffield Wednesday og Stoke siden han debuterte for Derby i League One i september 2002.

Det spesielle var at han tilbragte hele sin karriere i League One eller Championship, frem til Stoke hentet ham, først på lån og så for 1,3 millioner pund, i 2016/17-sesongen.

Så først 14 år i lavere divisjoner, deretter 31 kamper i Premier League for Stoke og så et lite United-eventyr på tampen av karrieren.

Man kan trygt si at pila hans i alle fall har pekt rett vei i 30-årene.

Banens beste på Old Trafford

For Stoke imponerte han også voldsomt i sine to kamper mot United, først på Old Trafford der United angrep og angrep og angrep, men kun fikk med seg 1-1 etter Joe Allens sene utlikning. Det var en keeperprestasjon for historiebøkene.

– Vi kunne vunnet 5-0 eller 6-0, sa Mourinho etterpå.

På Britannia Stadium, i januar 2017, tok Stoke så ledelsen i 1. omgang, men til tross for et stort United-press så kom utlikningen først på spektakulært vis ved Wayne Rooney, fire minutter på overtid, tilfeldigvis hans 250. mål for United.

Se en del av Grants redninger på Old Trafford og høydepunkter fra 2016/17 her.

Grant skal være Watford-fan, etter å ha begynt karrieren der, dog uten å få kamper. Han måtte nemlig til Derby for å få karrieren i gang, i 2000, og som Derby-spiller fikk han også regelmessig landskamper for England fra U16- til U21-nivå.

Han er blitt kåret til årets spiller både i Derby og Burnley, og ble også det i Stoke i 2016/17 – da laget ble nummer 13 i Premier League.

Forrige sesong var Jack Butland tilbake som Stokes nummer én, og Grant fikk kun to ligacupkamper og tre ligakamper.

Han spilte ikke én eneste kamp fra desember og ut.

Så spørs det om det blir tellende kamper for United kommende sesong, men det er vel i alle fall en sjanse på sommerturneen i USA, all den tid David de Gea nå reiser på noen ukers sommerferie.

Powered by Labrador CMS