– Han var uslåelig

Vi har snakket med Stoke Sentinels Martin Spinks om Uniteds nysignering.

Publisert Sist oppdatert

Lee Grant har de to siste sesongene spilt for Stoke City, og gjorde der et godt inntrykk når han vikarierte for Jack Butland.

Vi husker han aller best bra da han ble banens beste på Old Trafford høsten 2016 da Stoke tok sitt første poeng på Old Trafford siden Dave Sexton var United-manager.

LES OGSÅ: Bare to United-signeringer har vært eldre

Den kampen endte opp med å definere hans sesong, sier Martin Spinks – Stoke City-reporteren i lokalavisa Stoke Sentinel – til united.no.

– Hans banens beste-opptreden på Old Trafford kom helt ut av det blå, og hjalp til med å definere hans første sesong i Stoke. Han var praktisk talt uslåelig den dagen, og det må ha sendt hans selvtillit til himmels siden han med det startet en svært suksessfull sesong som kulminerte i en fortjent årets spiller-pris. 

Det er ikke ofte en reservekeeper blir årets spiller, men det ble altså Grant, som endte opp med 30 kamper den sesongen på grunn av førstekeeper Jack Butlands stygge skade. I 2017/18 ble det bare fem kamper i alt for Grant.

– Dessverre fikk vi ikke se mye av Grant sist sesong siden Butland var førstekeeper, og holdt seg skadefri omtrent hele sesongen.

– God på streken

Så, hva er egentlig hans styrker og svakheter?

– Hans styrke er at han er god på streken – selv om han er en gammel mann! I tillegg har nok hans personlighet og karakterstyrke utvilsomt bidratt til å få United interessert, mener Spinks.

– Og hva med svakheter?

– Han har ikke vist særlig mange svakheter i sin tid i Stoke. Han er ikke den største målvakten om vi måler etter dagens standard, men du kan heller ikke si at han har sett skjør ut i lufta mens han har vært her.

Grant står de fleste steder oppført som rundt 193 centimeter høy, og om det stemmer er det jo liten grunn til å bekymre seg for høyden – kanskje Stoke-reporteren bare har sett Grant stå ved siden av Peter Crouch litt for ofte!

– Intelligent og velartikulert

Nå er det selvsagt usikkert hvor mye spilletid det eventuelt blir for United for Lee Grant, siden både David de Gea og Sergio Romero nok er et godt stykke fremfor i køen – men kanskje kan Grant bli en fin mann å ha i klubben likevel.

Som 35-åring har han mye erfaring, og kanskje er han lysten på å bli trener etter hvert, og selv som reserve kan en bidra positivt i spillergruppa hvis en har den rette personligheten. Så hvordan er egentlig Lee Grant?

– Du får ikke så mange sjanser til å bli kjent med spillere i disse dager, men Lee vant The Sentinels årets spiller-pris sist mai, så jeg tilbrakte en kveld med ham. Han fremstår intelligent, velartikulert, høflig og rett og slett som hyggelig selskap, noe som ikke akkurat vil være negativt om han går inn i trenergjerningen enten i United eller et annet sted, avslutter Spinks.

Powered by Labrador CMS