årets spiller kvinner

Stem på sesongens beste spiller – vinn den nye drakten

For første gang inviterer vi united.nos lesere til å være med i kåringen av årets spiller på kvinnelaget.

Publisert Sist oppdatert

Det ble ingen titler, men sesongen må likevel beskrives som en stor opptur for United-kvinnene som tok seg til FA-cupfinalen for første gang og nå skal ut i Champions League, også det for første gang.

For første gang er det også slik at kåringen av sesongens beste spiller ikke bare skal gjøres av redaksjonen, men at dere lesere også er med på å bestemme hvem som skal vinne Vikingskip-troféet.

Vi trekker ut én heldig vinner som får den nye hjemmedrakten til United når den er lansert. 

En rekke spillere har spilt viktige roller, men redaksjonen har plukket ut fire kandidater vi mener skiller seg ut, og så kan dere stemme på hvem av de fire dere mener fortjener å vinne.

Under avstemmingsboksen finner dere en enkel gjennomgang av kandidatene ført i pennen av Bjarte Valen og Håkon Aaberge, som er de to i redaksjonen som har fulgt United-kvinnene tettest.

Stem på årets spiller:

 

Mary Earps

Liverpool FC v Manchester United - Barclays Women's Super League
SOLID SISTESKANSE: Mary Earps satte ny rekord for færrest baklengsmål i WSL-historien denne sesongen.

Håkon Aaberge: Det ble noen feil mot slutten av sesongen, men helhetsinntrykket er definitivt godt – Mary Earps har stort sett vært meget solid. Earps holdt nullen i 14 av 22 WSL-kamper denne sesongen, og slo med det den gamle «clean sheet»-rekorden til Arsenals Manuela Zinsberger (13), og det var heller ikke hennes eneste rekord.

Bjarte Valen: Det tok litt tid før Earps overbeviste skeptikerne etter overgangen fra Wolfsburg, men det siste året har vært et eventyr for Uniteds sisteskanse. Hun var med på å vinne EM med England på hjemmebane og reddet straffespark mot Brasil i finalen av Finalissima. Reaksjonssterk og mentalt veldig sterk. Rørte alle med sin emosjonelle tale da hun ble kåret til verdens beste keeper av FIFA.

Leah Galton

galton2
STRÅLENDE SESONG: Leah Galton har blitt en av Uniteds fremste offensive våpen.

Håkon Aaberge: Nok en god sesong for Leah Galton, som fra sin venstre kantposisjon endte med 10 ligamål på 20 kamper, noe som gjorde henne til delt toppscorer i United sammen med Alessia Russo. Alene på topp på lista over United-spillerne med flest målpoeng denne WSL-sesongen, med 14 på sine 20 kamper. Ekstremt viktig på våren da Champions League-plassen endelig ble sikret, og samarbeidet med Hannah Blundell på venstresiden har vært en viktig suksessfaktor for United. Ville vært selvskreven på det engelske landslaget om hun ønsket å spille landslagsfotball.

Bjarte Valen: Galton var blant spillerne som var nominert til årets spiller i WSL og det sier mye om den sesongen hun hadde i 2022/23. Har vokst seg frem til å bli et veldig farlig angrepsvåpen for United. Brennhet når hun får rom på kanten, men også iskald i avslutningene.

Maya Le Tissier

letissier170922
HAR IMPONERT: Maya Le Tissier har vært en solid tilvekst for United.

Håkon Aaberge: Om vi skal hylle Earps for «clean sheet»-rekorden, så fortjener forsvaret en hyllest også (inkludert de vi ikke har nominert her), og Maya Le Tissier har til tross for sin unge alder spilt som en erfaren stopperkjempe. Hun scoret to mål i debuten sin, og selv om hun ikke har scoret siden det, så har hun definitivt imponert. Hun har gjort United enda mer solide defensivt, og har i tillegg gjort Marc Skinners lag bedre både offensivt og defensivt gjennom hennes ferdigheter med ballen i beina. Det er snålt at hun ikke ble tatt ut i Englands VM-tropp, men det kommer mange flere sjanser – det er jo ikke mange måneder siden Le Tissier ble 21 år.

Bjarte Valen: Et stort talent som taklet overgangen fra Brighton til Manchester United på imponerende vis og har blitt en bauta i forsvaret til tross for at hun kun er 21 år. Teknisk begavet og trygg med ballen i beina. Skal ha sin del av æren for at det har blitt så få baklengsmål, men også for sin rolle i Uniteds oppbyggende spill.

Ona Batlle

Manchester United Women Training Session
KAN VÆRE TAPT: Ona Batlle har vært en strålende forsvarsspiller for United, men spanjolen kan være på vei bort fra United.

Håkon Aaberge: Den mest ekstreme spilleren i United. Batlle har selvsagt vært en bidragsyter til Uniteds imponerende sesong defensivt, men det er spesielt offensivt hun har skilt seg ut. På 19 ligakamper leverte hun 9 målgivende pasninger fra sin høyrebackposisjon – Chelseas Guro Reiten var den eneste i hele ligaen med flere. Blir av flere og flere nå omtalt som en av verdens beste høyrebacker.

Bjarte Valen: I likhet med Leah Galton var Battle en av kandidatene til årets spiller i WSL. Bunnsolid back som imponerer hver eneste uke, men som, uforståelig nok, ikke har blitt tilbudt en kontrakt som er god nok til at hun blir værende i United. Vil bli et stort savn om hun drar, og dessverre virker det slik nå.

Tidligere vinnere:

  • 2018/19: Alex Greenwood
  • 2019/20: Hayley Ladd
  • 2020/21: Ella Toone
  • 2021/22: Ella Toone
  • 2022/23: ?

PS. Vi har tidligere også fått medlemmene til å stemme over sesongens beste herrespiller, og resultatene derfra blir trolig publisert i løpet av helga.

Powered by Labrador CMS