Fergie advarer mot WBA

Men United har ikke tapt hjemme mot West Brom siden 1978 – en kamp som kanskje er tidenes tippekamp.

Publisert Sist oppdatert

Etter en landslagspause på to uker er det på lørdag endelig klart for Premier League-fotball igjen. West Bromwich Albion kommer på besøk til Old Trafford, og hjemmepublikum håper på tre poeng i jakten på ligatrofeet. Ferguson mener at dette på ingen måte blir en enkel oppgave.

– Man må huske hva de presterte på Emirates Stadium, sier Fergie ifølge Sky Sports, og viser til WBAs knallsterke 3-2-seier borte mot Arsenal for to uker siden.

– Å score tre mål der forteller sitt. Ingen må tro at det ikke kommer til å bli en tøff kamp.

God statistikk mot WBA

Til tross at Ferguson advarer mot å undervurdere West Bromwich, er United store favoritter foran lørdagens kamp. Også statistikken taler i Uniteds favør: Uniteds siste tap mot West Bromwich fant sted for drøye 26 år siden – 31. mars 1984!

Det skal sies at West Bromwich i mange av sesongene siden den gang ikke har vært i øverste divisjon, men klubbene har allikevel møttes 14 ganger siden den gang, og United har vunnet 13 av disse. De to siste møtene mot WBA, i sesongen 2008/2009, vant United 4-0 hjemme og 5-0 borte.

Tidenes tippekamp?

For å finne siste hjemmetap for West Bromwich må vi helt tilbake til sjette juledag 1978. I en vanvittig kamp, hvor Cyrille Regis og Laurie Cunningham – som senere var på utlån til United fra Real Madrid i 1983 – spilte fantastisk, trakk WBA det lengste strået og vant 5-3. Også United-legende Bryan Robson spilte på West Bromwich denne kampen, mens Ron Atkinson var manager.

Denne kampen er regnet som en av tidenes beste tippekamper, og ble av SVT kåret til nettopp dette i forbindelse med tippekampens 40 årsjubileum i 2008. Kampen ble da vist i sin helhet på SVT 1, og den kan anbefales på det varmeste. En kamp med åtte mål, gode enkeltprestasjoner og en oppvisning i angrepsfotball.

Laurie Cunningham (bildet), som var en av stjernene på West Bromwich-laget som slo United på Old Trafford i 1978, dro etter å ha vært i West Bromwich til Real Madrid foran 1980/81-sesongen. Her var han blant annet med på å tape Europacupfinalen mot Liverpool i 1981, før han dro til United på utlån i 1983. Han spilte senere for blant annet Marseille og Wimbledon før han igjen dro tilbake til Spania og Rayo Vallecano. Etter kun én sesong i Rayo Vallecano omkom Cunningham i en bilulykke 15. juli 1989, kun 33 år gammel. Cunningham og Regis var sammen med Brandon Batson kjent under navnet ‘The Three Degrees’ fra tiden i WBA. Alle disse tre var fargede og spilte på samme lag – noe som på denne tiden var unikt Engelsk fotball.

Powered by Labrador CMS