– Det rådet en merkelig stemning i Manchester by

US-redaktør Lars Morten Olsen var i Manchester da Sir Matt Busby døde, og på kampen mot Everton to dager senere. Det ble en sterk opplevelse for alle som var til stede.

Publisert Sist oppdatert

Søndag er det 25 år siden Sir Matt Busby døde, noe vi har markert med flere saker om legenden.

Les mer: Minneordet vårt fra 1994,
Les mer: Kommentar: Den største prestasjonen av dem alle

US-redaktør Lars Morten Olsen var til stede i Manchester da Sir Matt Busby døde, i tillegg til at han to dager senere var på Everton-kampen på Old Trafford.

– Det rådet en merkelig stemning i Manchester by. Hele byen var på en måte preget av både sorg og respekt, og jeg følte at alle – uansett hvor du gikk – snakket lavmælt, sier Olsen til united.no. 

– Alle forstod hvor spesiell Everton-kampen ville bli, og det gjorde at svartebørsprisene for kampen skjøt i været. Jeg hadde heldigvis billett.

Utenfor Old Trafford ble det markert, noe vi har en bildeserie fra lenger nede i saken, mens det inne på Old Trafford ble markert ved at en enslig sekkepipeblåser ledet United og Everton inn på gressmatta, før det var ett minutts stillhet til ære for Busby. Markeringen er noe av det sterkeste Olsen har opplevd.

– Ingen visste helt hvordan det skulle markeres. Det kunne vært et symfoniorkester, det hadde vært Sir Matt verdig, men klubben gikk i stedet for en enslig sekkepipeblåser – passende nok siden Busby jo var skotsk.

– Uttrykket «du kunne høre en knappenål falle» har sjelden passet bedre enn til da sekkepipeblåseren gikk ut fra tunnelen og ut på gresset og inn i midtsirkelen. Selv Everton-fansen oppførte seg eksemplarisk.

– Voksne menn gråt åpenlyst den dagen. En utrolig sterk opplevelse. At Ryan Giggs – en egenprodusert spiller i Busbys ånd – scoret kampens eneste mål, gjorde det enda mer perfekt. 

Bildeserie – utenfor Old Trafford etter Sir Matt Busbys død: 

– Jeg tror det begynte helt spontant. Noen få la en trøye eller et skjerf eller blomst utenfor Old Trafford. Det spredte seg raskt – jeg var der selv og så hvordan det i løpet av timer ble et hav av blomster, drakter og skjerf. Klubben måtte sette opp gjerder, og plasserte vakter som organiserte det, sier Olsen om det en kan se på bildene over.

Powered by Labrador CMS