– Det lukter United mot Arsenal i EL-finalen

– Ole Gunnar Solskjær vet selvsagt hvor viktig troféer er for United, og kan sikre seg det første i Polen, spår US-redaktør Lars Morten Olsen.

Publisert Sist oppdatert

Etter landslagspausen og VM-kvalifiseringskampene rettes nå fokus mot den spennende og viktige innspurten av Premier League og Europa League.

Redaksjonsmedlemmene i united.no og United-Supporteren vil de neste dagene komme med våre spådommer for hvordan vi tror denne sesongen ender, og ikke minst hvem Manchester United bør gå for på overgangsmarkedet i sommer.

Eivind Brennhovd Holth: – Bruno blir nøkkelen, men flere må melde seg på
Håkon Aaberge: – Grealish er den som trolig vil ha størst effekt på Uniteds grunnspill
Dag Langerød: – Han kan bli nøkkelsen i innspurten

Her kommer US-redaktør Lars Morten Olsen med sine tips:

1. Blir det Champions League-spill på United i 2021/22?

Definitivt!

United skal ikke rote bort forspranget på åtte poeng ned til femteplass. United (som Arsenal) har dessuten en joker i ermet med mulighet til å vinne Europa League og Champions League-billett på den måten.

Når det er sagt; United har et tøft ligaprogram igjen med Tottenham borte, samt Liverpool og Leicester hjemme, typiske sekspoengkamper. Kampen mot Leicester kan bli avgjørende, men jeg tror faktisk United tar andreplassen foran Leicester. Leicester har også et krevende program igjen.

Foruten kampen mot oss, har de blant annet Man City hjemme og Chelsea borte. Liverpool er det eneste laget blnt de åtte øverste som har igjen kun to motstandere som kjemper om Champions League, og jeg frykter derfor at de stjeler fjerdeplassen.

Solskjær
GRUNN TIL Å GLISE: Ole Gunnar Solskjær vil ta United til Champions League også neste sesong. Det er US-redaktør Lars Morten Olsen ganske sikker på.

2. Tror du Solskjærs United går til topps i Europa League, og hvilket lag blir den største trusselen mot United-triumf i finalen i Gdansk?

Ja, jeg velger å tro det.

Jeg tror også at det var litt taktikkprat fra Solskjær da han snakket ned betydningen av å vinne et trofé. Han vet selvsagt alt om hvor viktig FA-cupen 1990 var for Uniteds suksess de neste årene, og det samme med ligacupen 2006 som var startskuddet på en ny suksess-æra.

Solskjær har sagt til meg mer enn én gang at i United handler det om å vinne trofeer. United bør slå Granada i kvartfinalen og jeg tipper Solskjær er lei av tapte semifinaler. Arsenal var rimelig heldige med trekningen. Det lukter United – Arsenal i Gdansk. Den som kunne vært der…

3. Hvordan vil du beskrive årets United-sesong så langt, og hva har vært høydepunktet og bunnpunktet for United i dine øyne denne sesongen?

Så langt er Uniteds sesong godkjent, men det er ene og alene fordi vi ligger som nummer to i ligaen med bra poengsanking der. Vi har tatt tolv poeng mer nå enn etter like mange kamper i fjor, og det er sterkt. Jeg tillater meg å trekke fram to høydepunkter og to bunnpunkter. Høydepunktene var å slå ut Liverpool av FA-cupen, samt borteseieren mot Man City i ligaen.

BITTERT: Fred, Anthony Martial og Victor Lindelöf depper etter tapet i kvartfinalen mot Leicester i FA-cupen. En stor, stor skuffelse for Lars Morten Olsen.

Bunnpunktene var å ryke ut av Champions League og FA-cupen. Det føltes som om begge kunne vært unngått. FA-cupen var «up for grabs» med Southampton som semifinalemotstander. En stor, stor nedtur!

4. Hvem blir den viktigste United-spilleren i sesonginnspurten?

Bruno Fernandes, et kjedelig, men opplagt svar. Fernandes har vært en åpenbaring for United, noe vi alle kan være glade for. Baksiden av medaljen er at United er blitt veldig avhengig av å ha Fernandes i form. Når portugiseren en sjelden gang ikke har dagen, er det ingen andre til å steppe inn og ta over hans rolle, hverken som spiller, leder eller dirigent. Pakk mannen inn i bomull!

5. Hvem er din drømmesignering i sommer som det er realistisk å håpe på?
Hvor realistisk det er vites ikke, men selvsagt hadde det vært stas å få Erling Braut Haaland til United. Jeg kjenner ikke bakgrunnen for at det ikke skjedde, men jeg mener også at United burde vært mye mer «på» både da han forlot Molde i januar 2019 og da han dro fra Salzburg ett år senere.
BURDE VÆRT MER PÅ: US-redaktør Lars Morten Olsen mener United burde vært mer på da Erling Braut Haaland forlot Molde i januar 2019, og da han dro fra Salzburg ett år senere.
Nå er han blitt både bedre og dyrere, pluss at samtlige storlag i hele Europa har fått øynene opp for han. Jeg så The Times-journalisten Paul Hirst uttale til VG at på en skala fra 1 til 10 var sannsynligheten for at Haaland endte opp i United 5. Jeg er enig, og frykter at den bråkete naboen vår kan få kloa i ham.
Powered by Labrador CMS