– Solskjær imponerer når det stormer

US-redaktør Lars Morten Olsen lar seg imponere over hvor støtt Ole Gunnar Solskjær står i stormen, men tror nordmannen er nødt til å gå videre i Champions League for å få skikkelig arbeidsro.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere har Jon Martin Henriksen delt sine tanker om tingenes tilstand på Old Trafford.

Lars Morten Olsen, redaktør for United-Supporteren, er enig i Henriksens kritikk av klubbledelsen og mener Manchester United bør ha tålmodighet med Solskjær.

– Hvordan tolker du situasjonen til Solskjær? Sitter han trygt, eller er han i fare?

– Det er det bare Ed Woodward og Glazer som vet svaret på. Men jeg vil tro at han har tillit en stund til. Det har vært spekulert om det sitter lenger inne å sparke Solskjær på grunn av hans legendestatus som spiller, men jeg tror ikke det. Den moderne fotballen er så kynisk og resultatorientert at det ikke spiller noen rolle om du heter Moyes, Van Gaal, Mourinho eller Solskjær. Synes styret det er for dårlig, så må du gå.

– Hvorfor er vi her vi er? At Solskjær-prosjektet kan nærme seg slutten?

– Jeg tror det handler om at folk så tilbake på den fine avslutningen på forrige sesong med kvalifisering til Champions League. Da tenkte nok mange at det bare gikk én vei derfra. Når det nå har vært litt variable resultater tror jeg det framprovoserte den ryktestormen og kritikken som har kommet.

– Tror du Solskjær kan være den langtidsløsningen mange supportere drømte om at han skulle være for to år siden?

– Ja, jeg mener det. Fra dag én var det krystallklart at dette var et langtidsprosjekt fordi klubben var så langt unna. Det er minst tre til fem år i min bok. Hvis styret fortsatt mener at dette er et langtidsprosjekt så må de gi ham det.

US-REDAKTØR: Lars Morten Olsen er redaktør for United-Supporteren.
US-REDAKTØR: Lars Morten Olsen er redaktør for United-Supporteren.

– Hvordan synes du Solskjær fremstår som United-manager?

– Jeg må si jeg er imponert over hvordan han fremstår, spesielt når det stormer. Der kunne du se at både Van Gaal og Mourinho slet. Jeg synes Solskjær fremstår mye smartere. Til tross for at engelsk ikke er hans morsmål, så synes jeg han svarer lurt når journalistene peprer han med vanskelige spørsmål.

– Inntrykket mitt fra intervjuene jeg har gjort med ham er at han er trygg på seg selv. Han kan kanskje fremstå som en snill mann, men det er også en fyr med ryggrad som ikke er redd for å si fra når det trengs.

– Lar du deg friste av et Pochettino-prosjekt?

– Jeg har ikke lyst til å snakke Pochettino ned, for han er helt sikkert en god manager. Men jeg synes ikke det er riktig å spekulere i det nå, så lenge vi har en manager. Jeg synes det blir helt feil å gå for Pochettino nå bare fordi han er ledig.

– Jeg har også lyst til å legge til at United har prøvd fire helt forskjellige managere med helt forskjellig bakgrunn. Jeg mener at det er på tide å ta innover seg at det ikke er manageren som er problemet.

LANGTIDSLØSNING? Ole Gunnar Solskjær på sidelinjen i Istanbul.
LANGTIDSLØSNING? Ole Gunnar Solskjær på sidelinjen i Istanbul.

– Hva tenker du om at det i så fall blir Manchester Uniteds femte prosjekt siden Sir Alex Ferguson trakk seg tilbake?

– Det er slitsomt, jeg nekter ikke for det. Skulle vi gå for en ny manager nå er det tilbake til start igjen, og vi må begynne på nytt.

– Da Ferguson ga seg var det snakk om det at United kunne ramle ned, men jeg mener blant andre David Gill og Gary Neville sa at fundamentet var så bunnsolid at United ikke ville falle. Det viste seg at det ikke stemte.

FIRE FORSØK: Sir Alex Ferguson ga seg i 2013. Solskjær er klubbens fjerde manager siden den gang.
FIRE FORSØK: Sir Alex Ferguson ga seg i 2013. Solskjær er klubbens fjerde manager siden den gang.

– Hva må til for at Solskjær skal få skikkelig arbeidsro etter landslagspausen?

– Vi må gå videre i Champions League. Hvis vi ryker ut av gruppespillet tror jeg fort at Woodward og Glazer begynner å se seg om etter en erstatter.

– Til slutt – hvor stort er savnet etter Old Trafford?

– Åh, neste besøk der blir veldig spesielt. Nå tror jeg ikke det blir med 75 000 på tribunen, men uansett om det er med 10 000, 30 000 eller 50 000 blir det veldig spesielt. Det nærmer seg ett år siden jeg var der sist og så kampen mot Norwich. Jeg kan ikke huske sist det gikk så lenge.

Powered by Labrador CMS