Landslagssjef neste?

Ryan Giggs lanseres som kandidat til jobben som walisisk landslagssjef.

Publisert Sist oppdatert

Det er den tidligere landslagsspissen Malcolm Allen som trekker United-veteranens navn inn i diskusjonen rundt hvem som bør erstatte avdøde Gary Speed.

– Etter min mening er det bare én mann som stikker seg ut og som kan ta oss videre, og det er Ryan Giggs, sier Allen til BBC.

Samtidig har det walisiske fotballforbundet bekreftet at det ikke vil bli tatt stilling til spørsmålet om ny landslagssjef før en gang ut på nyåret.

Kandidat også tidligere

Giggs var kandidat til jobben allerede høsten 2010, den gang etter at John Toshack trakk seg. Det resulterte imidlertid i et nei fordi både spilleren selv og Sir Alex Ferguson følte at han fortsatt hadde mye ugjort på fotballbanen. Da valgte forbundet Isteden å ansette Gary Speed.

Men nå mener Malcolm Allen at tiden bør være moden for 38 år gamle Giggs.

– Jeg håper virkelig at han tar imot tilbudet denne gang. Han er blitt enda litt eldre, og nærmer seg slutten på fotballkarrieren. Han har vunnet alt som er å vinne, så nå håper jeg at han vil ta opp tråden etter Gary, sier Allen videre, og minner om at Giggs selv har uttrykt ønske om en dag å gå inn i manageryrket.

– Og jeg tror ikke det finnes noe bedre sted å starte enn nettopp med dette Wales-laget. Her vil han kunne nyte spillernes respekt fra første stund av, avslutter 44-åringen med overbevisning.

Powered by Labrador CMS