Landslagspausen: Tre skader, mye spilletid

Slik gikk det med United-representantene for sine landslag.

Publisert Sist oppdatert

I skrivende stund er de aller fleste United-spillerne enten returnert, eller så er de på vei tilbake til Carrington.

Der skal de forberede seg til å møte Chelsea, som venter på Stamford Bridge allerede kl 13.30 på lørdag – noe som betyr at Mourinho har begrenset tid til å jobbe med spillerne sine før avspark. 

Ni førstelagsspillere har vært i aksjon de siste ukene, og her ser vi nærmere på hvem som har spilt mest – og minst siden sist.

Vi kan starte med de tre spillerne som forsvant ut tidlig: 

Luke Shaw, Nemanja Matic og Scott McTominay måtte alle trekke seg fra troppene grunnet skader.

UNDER LUPEN: Hva har skjedd med Nemanja Matic? 

Det er ikke kommet ytterligere informasjon om alvorlighetsgraden i skadene til noen av spillerne, noe ofte tyder på at det ikke er alvorlig. 

Marouane Fellaini har heller ingen minutter for Belgia, og senest på tirsdag bekreftet Roberto Martinez at det ikke dreier seg om noe alvorlig for den høyreiste United-spilleren, som skal være klar til aksjon på lørdag. 

Marcus Rashford (England)

Disse to ukene har vært en skikkelig berg- og dalbane for Rashford, som fikk massiv kritikk av både presse og supportere etter 0-0-oppgjøret mot Kroatia.

Rashford bommet på to store muligheter i det oppgjøret, og mange ønsket derfor å se United-spilleren på benken fra start i det påfølgende oppgjøret mot Spania på mandag. 

LES OGSÅ: Toppkarakterer for Rashford 

Det spørs om ikke de samme menneskene måtte spise seg mette på ordene sine mandag kveld, for Rashford leverte en svært solid kamp på Englands venstrekant, med både mål og målgivende.

Spilletid: 180 minutter.

David De Gea (Spania)

Spilte 135 minutter, og har heller ikke denne gangen vært i stand til å overbevise den spanske pressen om at han er riktig mann mellom stengene for Luis Enrique.

Verdens beste keeper spilte 45 minutter, og holdt nullen da Wales ble slått i første kamp, mens innbytter Kepa fikk én baklengs.

Deretter ble det tre baklengs mot England.

De Gea kan strengt tatt ikke klandres for noen av målene, og vi ser heller ingen grunn til å uroe oss for formen han bringer tilbake til Manchester.

Spilletid: 135 minutter.

Romelu Lukaku (Belgia)

Det er nesten vanskelig å finne nye måter å beskrive Lukakus innsats for landslaget, hvor han i en alder av 25 år allerede lenge har vært landets mestscorende spiller.

Mot Sveits på fredag ble det ytterligere to mål på Lukaku, som med det ble kåret til banens beste. For Belgia har Lukaku nå tre mål på sine tre siste – og 45 mål totalt. Det er helt godkjent.

Martinez sendte også avgårde en kompispasning til Mourinho tirsdag kveld – da han lot Lukaku få hvile de siste 45 minuttene mot Nederland.

Spilletid: 135 minutter.

Paul Pogba (Frankrike)

Uniteds eneste verdensmester nyter god tillit under Didier Deschamps, men leverte en svært middels prestasjon i treningskampen mot Island forrige uke.

Der ble han byttet ut etter 67 minutter, men tirsdag kveld var han langt bedre i snuoperasjonen mot Tyskland, og spilte samtlige 90 minutter.

Spilletid: 157 minutter.

Fred (Brasil)

Uniteds store sommerkjøp fikk aldri den muligheten han ønsket i VM, men har siden vært et fast innslag i Tites landslagsuttak.

Fred fikk tillit fra start i Brasils første treningskamp mot Saudi Arabia, men ble tatt av i pausen. Det var ingen dramatikk i det, ettersom Brasil byttet mer eller mindre hele laget sitt i løpet av kampen.

Det var også det eneste vi fikk se av Fred, som ble værende på benken i Brasils seier mot Argentina.

Spilletid: 45 minutter.

Alexis Sánchez (Chile)

Chiles første landskamp i denne perioden ble avholdt i Miami, USA.

Grunnet visumproblemer etter en dom han pådro seg i Spania, var ikke Sánchez med på det flyet. Det kan du lese mer om her.

Sánchez var også den siste United-spilleren i aksjon – så sent som natt til onsdag.

Ansvarlig redaktør, Dag Langerød, sto opp mens vi andre lå og sov dypt for å følge med på Sánchez:

Slik var Sánchez som midtspiss!

Spilletid: 45 minutter.

Sergio Romero (Argentina)

Til tross for at han sjeldent, eller aldri, har vært en ren førstekeeper for noen av klubbene han har spilt i, har Romero vært fast mellom stengene for Argentina.

Det var han også nå, og sisteskansen sto samtlige 90 minutter mot både Irak og Brasil.

Spilletid: 180 minutter. 

Victor Lindelöf (Sverige)

Den utskjelte midtstopperen kan i det minste slå seg på brystet med at han – i tospann med United-linkede Andreas Granquist holdt nullen mot Russland i Nations League.

Der fikk Lindelöf unektelig 90 viktige minutter i beina, for i den neste oppgjøret mot Slovakia ble svensken sittende på benken.

Spilletid: 90 minutter.

Eric Bailly (Elfenbenskysten)

Midstopperen som ble hektet av etter 19 minutter mot Newcastle før landslagspausen har også hatt et fint opphold med sitt landslag.

Bailly har faktisk møtt Den sentralafrikanske republikk to ganger på litt over en uke, og i det første oppgjøret fikk midtstopperen sitt første landslagsmål!

Det feiret han slik bare Bailly kan. 

På tirsdag endte det tilsvarende oppgjøret 0-0, igjen med Bailly på stopperplass.

Spilletid: 180 minutter. 

Disse er usikre mot Chelsea:

Nevnte Nemanja Matic, Luke Shaw og Scott McTominay er alle usikre før lørdagens oppgjør, uten at noe er bekreftet fra offisielt hold.

Ander Herrera har slitt med en ankelskade de siste to månedene – og Jesse Lingard har heller ikke figurert for United de tre siste kampene.

Marcos Rojo har til gode å figurere for førstelaget denne sesongen, men spilte 54 minutter for reservene i september.

Diogo Dalot skal ha byttet seg selv ut for Portugals U23-lag på tirsdag, men det var mest av alt for å ikke risikere noe unødvendig.

Powered by Labrador CMS