Lawrence-debut for Wales?

Kan bli den neste United-spilleren som får spille med flagget på brystet.

Publisert Sist oppdatert

Til nå har den 20 år gamle waliseren måttet nøye seg med U21-fotball for hjemlandet sitt. Men, nå som han har klart å spille seg inn i Chris Colemans tropp, bør sjansen så absolutt være til stede for at det blir spilletid allerede onsdag kveld, når Robin van Persie og Nederland står som vertskap på AmsterdamArena. I så fall vil det være nok et steg mot det vi alle  håper skal bli en strålende fremtid på fotballbanen for stortalentet som fikk sin United-debut i sesongens siste hjemmekamp mot Hull.

En sjanse til å imponere Van Gaal

lvg55
LvG – blir han fanget av Lawrence?

Og skulle det bli landslagsdebut på Lawrence, er det i så fall ett menneske han spesielt ønsker å imponere mer enn noen andre. Det er naturligvis påtroppende United-manager Louis van Gaal, mannen som, enn så lenge, har ansvaret for oransjefargete nederlendere.

– Hvis jeg får spille vil det være en god sjanse til å sørge for at han får øynene opp for meg, sier en spent Lawrence til Wales Online

Likevel har ikke unggutten de helt store  illusjonene. For …

– Jeg vet jeg jo at han for øyeblikket konsentrerer seg om VM-sluttspillet, sier han om sin fremtidige sjef.

Nervøs er han ikke

– Nei, jeg var jo på utlån i mesteparten av sesongen (i Yeovil), så der skaffet jeg meg jo litt førstelagserfaring. Nivået lå riktignok på et lavere plan, men førstelagsfotball var det like fullt, påpeker Lawrence.

Etter at han i vår returnert til Old Trafford etter utlånet, ble det så en plass i startoppstillingen til sesongens siste hjemmekamp, mot Steve Bruces Hull.

Det ble en debutkamp han neppe kommer til å glemme:

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Det blir jo ikke bedre enn å debutere for United foran fullt hus på Old Trafford, innrømmer Lawrence, som kom meget godt ifra oppgjøret og fortjent nok høstet rosende omtale for innsatsen.

Manchester United v Hull City - Premier League
6. mai 2014: Tom Lawrence i drivet mot Hull

Og nå venter forhåpentligvis landslagsdebut mot Nederland, og dermed nok en milepæl i spillerens unge fotballiv. 

– Om noen for et år siden hadde sagt at det var håp om at jeg skulle spille for Wales mot Nederland i Amsterdam, hadde jeg antakeligvis ikke trodd på det. Men det er slik denne sesongen har utviklet seg for meg. Det er helt utrolig, sier han, og legger til at han faktisk ligger foran skjema.

– Planen har vært å fortsette  utviklingen på U21-nivå med United og Wales, men når sjansen først byr seg er det jo om å gjøre å vise seg frem. Det blir en stor utfordring, og forhåpentligvis takler jeg den. 

Henter inspirasjon hos Ryan Giggs

Skulle det bli suksess også i landslagsdrakten vil ikke det komme som noen overraskelse, aller minst hos Lawrences landsmann, Ryan Giggs. Han er naturligvis identisk med mannen som 6. mai ga den 20 år yngre midtbanemannen sjansen for United. Giggs har også uttalt at Lawrence er selve symbolet på en spennende fremtid for Manchester United.

– Han har hatt stor innflytelse på meg, sier Lawrence om Giggs. Det er godt å vite at han fortsetter i klubben. Forhåpentligvis klarer jeg å betale ham og United tilbake gjennom å vise dem hvor god jeg kan bli.

– Det var fint å bli erstattet av ham i hans siste kamp. Debuten kom som litt av en overraskelse på meg, men jeg fikk ikke tid til å bli nervøs.

Manchester United v Hull City - Premier League
6. mai 2014: Tom Lawrence erstattes av sin læremester.

– Manageren (Giggs) kalte meg inn på kontoret sitt dagen før og sa at jeg var i planene hans. Jeg visste likevel ingenting om jeg ville bli sittende på benken eller få spille. Det var derfor en utrolig øyeblikk da jeg fikk klarsignal. Nå er det bare å håpe at det blir flere slike øyeblikk i karrieren min.

– Man ser opp til de beste spillerne, og med tanke på alle kampene han har spilt og alt han har oppnådd, er Ryan en stor inspirasjon for meg. Det ville vært fint om jeg fikk oppleve noe av det samme, sier Tom Lawrence.

OBS: Kampen mellom Nederland og Wales sparkes igang onsdag kveld klokken 20.30. Den vises direkte på Viasat Fotball (NO), TV10 (SE) og på TV3 Sport 1 (DK).

Se hva han kan!

I videoen nedenfor, riktignok i League One med Carlisle, viser Lawrence litt av hva  han er i stand til. Sjekk fra rundt 15 sekunder for et av målene mot Tranmere, og deretter fra cirka 1 minutt for det andre:

 

Powered by Labrador CMS