VM

Her er VM-fasiten: Mer enn 20 United-spillere kjemper om Qatar-billett

Publisert Sist oppdatert

Natt til onsdag ble landslagsperioden i november avsluttet, da Argentina sikret sin VM-billett med 0-0 mot Brasil på eget gress.

Fred spilte samtlige 90 minutter og hadde bortelagets største sjanse da han traff tverrliggeren med et langskudd.

Brasil var uansett sikret avansement til VM i Qatar. Fred er én av 22 United-spillere som kan bli å se når mesterskapet sparkes i gang i november neste år.

🇧🇷 Brasil

Fred kan debutere i VM. Var med til Russland, uten å få spille.

I kvalifiseringen til 2022-mesterskapet har den omdiskuterte midtbanespilleren flere ganger blitt foretrukket foran Fabinho. I skrivende stund er det dermed ingen grunn til å tro at Fred ikke får spilletid denne gangen.

Alex Telles har ikke vært med i de siste troppene grunnet skade, men bør ha gode muligheter, all den tid det blir spilletid på Old Trafford.

Hvordan gikk kvalifiseringen? Overlegen gruppeleder foran Argentina. Kvalifiserte seg allerede da det gjensto sju runder.

Hvordan gikk det i 2018? Brasil har som nevnt herjet i den søramerikanske kvalifiseringen, men nådde «bare» kvartfinalen for tre år siden som følge av et 1-2-tap for Belgia i Kazan.

Argentina v Brazil - FIFA World Cup Qatar 2022 Qualifier
GOD: Fred var en av banens beste spillere da Brasil og Argentina møttes natt til onsdag.

🇫🇷 Frankrike

Raphaël Varane, Paul Pogba og Anthony Martial har alle tillit hos Didier Deschamps, selv om United-trioen av ulike årsaker ikke var med i onsdagens 2-0-seier mot Finland. Varane og Pogba må regnes som bankere, mens Martial har vært litt inn og ut av laget – akkurat som på Old Trafford.

Hvordan gikk kvalifiseringen? Ingen problemer. Seks poeng foran Ukraina.

Hvordan gikk det i 2018? Hjemme fikk Martial se lagkamerat Pogba scoret ett av de fire målene i finalen mot Kroatia. Varane utgjorde midtforsvaret sammen med Samuel Umtiti. Neste høst kan det være Dayot Upamecano, Presnel Kimpembe eller Jules Koundé som blir hans makker.

Portugal v France - UEFA Euro 2020: Group F
LAGKAMERATER: Paul Pogba og Raphaël Varane i aksjon for Frankrike.

🇪🇸 Spania

David de Gea er et fast innslag i troppen til Luis Enrique, men har blitt andrekeeper bak Unai Simon. Som tidligere omtalt på united.no kan det bli vanskelig for De Gea å spille seg inn på laget igjen. United-keeperen hadde et svakt mesterskap i 2018, og i EM i sommer sto Simon i mål.

Hvordan gikk kvalifiseringen? Knivet med Sverige til siste runde. Gikk seirende ut av finaleduellen mot svenskene i Sevilla. De Gea sto ikke noen av de åtte kvalifiseringskampene.

Hvordan gikk det i 2018? Skuffende. Verken De Gea eller lagkameratene overbeviste i gruppespillet, og i åttedelsfinalen ble de slått ut av de russiske vertene på straffer.

Croatia v Spain - UEFA Euro 2020: Round of 16
UTE: David de Gea har mistet keeperplassen på det spanske landslaget.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 England

Seks navn er aktuelle i skrivende stund: Harry Maguire, Luke Shaw, Jadon Sancho, Marcus Rashford, Jesse Lingard og Mason Greenwood. I tillegg er det ikke utenkelig at situasjonen til Dean Henderson har endret seg, selv om det ironisk nok kan innebære at han ikke lenger spiller for Manchester United.

Flere av Uniteds engelskmenn må bruke det neste året godt. Kommentator Jason Burt skrev denne uka at han bare ville tatt med seg Maguire og Rashford til Qatar. Kanskje tenker Gareth Southgate annerledes, men Sancho, Lingard, Greenwood og Henderson regnes alle som utfordrere per dags dato.

Hvordan gikk kvalifiseringen? Plankekjøring, som det gjerne er for kvalifiseringsspesialistene fra England. Tok 26 av 30 poeng, og feiret gruppeseier med 10-0 mot San Marino.

Hvordan gikk det i 2018? Bare nesten. Stopp i siste hinder før finalen etter et mål av Mario Mandzukic i andre ekstraomgang. Tapte også EM-finalen i sommer, men troen på at Southgate kan lykkes er absolutt til stede.

San Marino v England - 2022 FIFA World Cup Qualifier
SCORER OG SCORER: Harry Maguire har levert flere scoringer for England i kvalifiseringen.

🇳🇱 Nederland

Er Donny van de Beek United-spiller når VM i Qatar sparkes i gang? Og har han i så fall spilt seg inn i troppen til Louis van Gaal?

Hvordan gikk kvalifiseringen? Knuste VM-drømmen til Ole Gunnar Solskjær og hans landsmenn etter å ha byttet ut Frank de Boer med Van Gaal. På veien mistet også Van de Beek plassen sin.

Hvordan gikk det i 2018? Ikke med. I EM røk de ut for Tsjekkia i åttedelsfinalen.

Netherlands v Latvia - FIFA World Cup 2022 Qatar Qualifier
VRAKET: Donny van de Beek har ikke spilt for det nederlandske landslaget i høst.

Playoff-gjengen

Portugal, Sverige, Skottland og Wales er blant lagene som skal spille playoff. Tolv lag spiller om de tre siste VM-plassene fra Europa.

Trekningen av semifinalene finner sted 26. november. Kampene spilles ikke før i mars.

Portugal rotet bort avansementet på hjemmebane mot Serbia på overtid i siste runde. Landslagstoppscorer Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes er begge selvskrevne. Diogo Dalot virker å ha spilt seg inn i troppen etter at han fikk en uventet mulighet i EM.

Victor Lindelöf måtte som nevnt gi tapt for spanjolene, mens Scott McTominay og de andre skottene ble slått av Danmark. Dylan Levitt har vært inn og ut av Wales-troppen.

Portugal v Serbia - 2022 FIFA World Cup Qualifier
VM-SKJEBNE: Cristiano Ronaldo og Portugal må ut i playoff.

Uruguay kjemper fortsatt om avansement i Sør-Amerika. De tapte onsdag 0-3 for Bolivia uten Edinson Cavani. Bare to poeng skiller Colombia, Peru, Chile, Uruguay og Bolivia når det gjenstår fire runder.

Tunisia er to kamper uten VM-deltakelse. Hannibal Mejbri har spilt tre landskamper i år, men være ute med skade i høst. Tunisia er ett av ti afrikanske lag som skal spille om VM-billett.

Argentina v Uruguay - FIFA World Cup 2022 Qatar Qualifier
KJEMPER: Edinson Cavani og Uruguay er et av flere lag som kjemper om VM-plass i Sør-Amerika.

Ikke kvalifisert: Elfenbenskysten tapte onsdag for Kamerun med Eric Bailly på laget og gikk dermed ikke til VM. Amad Diallo ville også sannsynligvis vært aktuell for en plass i troppen.

Uaktuelle for sine landslag i skrivende stund: Tom Heaton, Lee Grant, Aaron Wan-Bissaka, Phil Jones, Nemanja Matic, Juan Mata.

Powered by Labrador CMS