Ryktesaker, uke 10

Zlatan kan bli best betalt i MLS, og United speider på mulig fransk erstatter.

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 12. mars:

16.30: Mens LA Galaxy forsøker å rappe Zlatan, kikker United på langsiktige spiss-alternativer. Dersom ingen av storkanonene, for eksempel Robert Lewandowski eller Antoine Griezmann, er interessert, kan kanskje Celtics Mousa Dembélé være et alternativ?

Franskmannen med fortid i Fulham har virkelig funnet storformen i Celtic denne sesongen med 17 nettkjenninger i ligaen og 3 i CL pluss 2 i CL-kvaliken, og United-speider Marcel Bout var angivelig på plass for å se spissen gå målløs av banen i Old Firm tidligere i dag.

Prislappen det har vært snakket om tidligere er nærmere 30 millioner pund, men Transfermarkt verdsetter ham kun til 4. I tillegg til scoringene sine, har Dembele også bidratt med syv målgivende pasninger.

16.00: Zlatan Ibrahimovic har fått et tilbud fra David Beckhams tidligere klubb Los Angeles Galaxy, melder Get French Football som Breaking News.

Det viser seg imidlertid at kilden deres, France Football, viser til en annen kilde: Mercato. Det er utall nettsider med navnet Mercato, de fleste av dem tvilsomme, så dette holder nok ikke helt vann.

Tilbudet det snakkes om er 12 millioner euro i året – omtrent det samme som svensken tjener i United nå – så det finnes ingen økonomiske grunner for stjernespissen til å velge MLS.

Andre kilder, som for eksempel Sunday Express, melder om et tilbud på 15 millioner pund. Det vil i så fall være mer enn svensken tjener nå, men fortsatt ikke umulig å matche for Uniteds del.

Det er imidlertid allerede kjent at MLS-klubben er interessert i Zlatan, og sågar skal ha lagt inn et tilbud, ifølge blant annet Los Angeles Times. Når de hverken kan lokke med mer penger eller sportslige fordeler, er det eventuelt Hollywood-livet og mulighetene for et nytt eventyr på tampen av karrieren som kan lokke svensken.

11.05: The Mirror er virkelig i farta i dag, og kan fortelle at deres kilder i spania sier at David De Gea må ta en avgjørelse rundt fremtiden sin innen mai. Det er Real Madrid som skal ha satt tidsfristen, og hvis ikke De Gea har bestemt seg innen den tid, kan de vende sin oppmerksomhet mot Chelseas Thibaut Courtois.

Det må de gjerne gjøre, spør du oss.

09.05: Manchester United og Jesse Lingard forhandler om en ny kontrakt samtidig som Tottenham lusker i bakgrunnen, melder The Mirror.

Jesse Lingard er blant de dårligst betalte i klubben nå, og ønsker derfor å sette seg rundt forhandlingsbordet.

Den løpssterke vingen står med 28 opptredener så langt denne sesongen, og fire nettkjenninger.

08.20: Harry Kane fortsetter å bøtte inn mål i Premier League, og er linket til flere store klubber i Europa – blant annet Manchester United.

Nå har tidligere Tottenham og United-spiller Teddy Sheringham gått ut og advart Spurs sin superspiss mot å forlate White Hart Lane.

– (…) Det er ingen grunn til at Harry Kane skal forlate Tottenham. Klubben er på vei til å bli den største i London, hvorfor vil han dra til Manchester, Barcelona eller Madrid, spør Sheringham i følge MEN.

Lørdag 11. mars:

11.20: Kevin Strootman, ringer det en bjelle?

Den nederlandske midtbanespilleren var nære en overgang til United i 2013 da han spilte i PSV, men valgte heller å signere for Roma.

En alvorlig kneskade har holdt Strootman på sidelinjen i nesten to år siden den gang, men nå er han tilbake for fullt og står med fire mål og fire målgivende så langt denne sesongen.

Hvis vi skal tro soccernews.nl så er United allerede i samtaler med spilleren, og en overgang kan koste oss drøye € 40 millioner, men det skal ikke bekymre Mourinho nevneverdig.

09.20: Antoine Griezmann. Skjer det, eller skjer det ikke?

De siste kommentarene heller mot det siste, og det virker som den franske stjernespilleren er lei av spørsmål om fremtiden sin.

– Jeg får alltid det samme spørsmålet, og jeg er ganske lei. Som jeg alltid sier; jeg er lykkelig her og ser ingen grunn til å dra, sa Griezmann til TVE Telediario de La1 (her Independent).

Videre skryter Griezmann av lagkamerater og Diego Simeone spesielt. Med mindre dette er et spill for galleriet,  kan se ut som «AG7» ikke blir en realitet med det første.

Fredag 10. mars:

08.00: Vi kan også ta med at Paris St. Germain skal ha uttalt at Marco Verratti blir værende der også neste sesong.

07.15 LA Galaxys president, Alexei Lalas, har sagt til BBC at de har hatt samtaler med Zlatan angående en mulig overgang for ham til USA. Som nevnt i ryktespalten torsdag så kan en slik overgang gjøre ham til den best betalte spilleren i USA noensinne.

Torsdag 9. mars:

16.05: James Rodriguez, hørt det før? Colombianeren har vært linket til Manchester United ved flere anledninger, og når spilletiden uteblir i Real Madrid, er det naturlig at han vender tilbake til ryktespalten. Marca (her Sport Witness) skriver på torsdag at Mourinho «gnir seg i hendene» ved tanken på å signere Rodriguez i sommer, men at han kan forvente konkurranse fra flere klubber.

Kunne VM-helten fra 2014 vært noe i våre offensive rekker?

07.20: Zlatan Ibrahimovic er nå sterkt ønsket i USA. Det skriver The Times-journalist Paul Hirst. En kilde nær LA Galaxy har fortalt avisa at de er klare til å tilby ham en gigantkontrakt i MLS – den største til nå i MLS-historien. The Telegraph skriver også om interessen, og påpeker at det har vært kontakt mellom Zlatan-leiren og Galaxy også tidligere.

07.15: Alex Oxlade-Chamberlain skal bli stadig mer desillusjonert over sin situasjon i Arsenal, og United, Liverpool og City skal være blant klubbene som følger utviklingen, skriver Daily Mirror. Kantspilleren har startet de siste to kampene, tap mot Liverpool og Bayern, men har vært på benken i halvparten av ligakampene til nå.

Onsdag 8. mars:

07.15: Midtbanetalentet Tiemoué Bakayoko har vært i denne spalten før, og ifølge France Football har Monaco nå satt en prislapp på 60 millioner euro for 22-åringen, skriver Sport Witness. Den franske ligalederen har visstnok også planer om å fornye kontrakten med Bakayoko og bake inn en heftig utkjøpsklausul som vil være enda høyere. Chelsea og Juventus har også blitt koblet til franskmannen.

07.30: Dette kan høres ut som en gammel nyhet, da Stefan de Vrij var hyppig linket til Manchester United under Louis van Gaal. Men ifølge italienske Gazzetta dello Sport skal den nederlandske forsvarsspilleren være ønsket også av José Mourinho. Nå i Lazio, De Vrij skal visstnok ha et ønske om å gå til Inter, og en avtale skal være nær. Chelsea skal også være interessert.

07.35: Vi tar også med et rykte om at Robert Lewandowski, som ble nevnt tirsdag, ikke skal være United-aktuell likevel. Polakkens agent Maik Barthel har uttalt til ESPN at ingen verdensklassespillere ønsker å være «plan B», ettersom Uniteds førsteprioritet lenge har vært Antoine Griezmann. Lewandowski, som scoret ett av målene i Bayern Münchens 5-1-seier over Arsenal tirsdag, signerte ny kontrakt med det tyske flaggskipet så sent som i desember.

Tirsdag 7. mars:

13.40: Valencia-eier Peter Lim er smertelig klar over at hans økonomisk pressede klubb trenger frisk kapital. Han har derfor henvendt seg til «superagent» Jorge Mendes og bedt ham finne en ny klubb for La Liga-klubbens ettertraktede høyreback João Cancelo. Prisen? €30 millioner (£25.9 mill.).
Barcelona skal ha vist større interesse for Cancelo enn noen andre, men ifølge Sport Witness’ kilde, spanske Deporte Valenciano, vil interessen fra Camp Nou kunne kjølne som følge av at Barça-manager Luis Enrique har annonsert sin avgang.
Også de to Manchester-klubbene har signalisert en viss sans for portugisiske Cancelo, og med Jorge Mendes inne i bildet antyder Sport Witness at forholdene bør ligger godt til rette for en overgang til enten den ene av dem eller den andre.

13.30: Galatasaray-vingen Bruma har en god stund allerede blitt linket bort fra Istanbul-klubben, med blant andre  Tottenham (forsøkte seg i januar) og Manchester United interessert.
Ifølge Turkish Football vil den 22 år gamle portugiseren fatte en beslutning vedrørende sin fremtid i løpet av mars.

07.50: Vi starter dagen med en såkalt «Exclusive» fra normalt pålitelige The Independent, som hevder at United er i ferd med å miste håpet om å sikre seg Antoine Griezmann i sommervinduet.
Grunnen til dette skal være de spesielle betingelsene som ligger i 25-åringens nåværende kontrakt med Atlético. Det presiseres at United fortsatt er svært interessert i en overgang for den ettertraktede angriperen, men at kompleksiteten som vil omgi forhandlingene om en eventuell avtale har ført til at jakten på ham har blitt gitt lavere prioritet.
Isteden har klubben begynt å jobbe med alternativer. Bayern München-spiss Robert Lewandowski har tidligere vært i klubbens søkelys, og skal igjen være aktuell, og det samme gjelder for den 18 år gamle Monaco-spissen Kylian Mbappe.

Mandag 6. mars:

08.00: Victor Lindelöf, den svenske midtstopperen som lenge har blitt linket til Manchester United, har vraket tanken på en sommerovergang til Old Trafford.
The Sun viser til en pressemelding fra Benfica, hvor det fremgår at spilleren isteden har skrevet under på en ny kontrakt som binder ham til portugiserne frem til sommeren 2021.

07.50: Sport Witness viser til spanske Sport som hevder at Manchester United skal ha oppnådd prinsipiell enighet med Benfica om kjøp av høyreback Nelson Semedo.
Også Barcelona skal være interessert i den 23 år gamle portugiseren, men United har, ifølge kilden, skaffet seg et forsprang ved allerede å ha gått med på å betale Benficas krav om en overgangssum på rundt £35 millioner.

Powered by Labrador CMS