– Hadde vært gøy å få Scholes-drakta

Kristofer Hæstad er klar på sitt ønske når Vålerenga møter United 5. august.

Publisert Sist oppdatert

Vålerenga-kapteinen har vært United-fan siden han var liten, og gleder seg naturligvis til høstens oppgjør mot favorittlaget.

Les også: Slik ble Doffen United-fan

Les også: Slik skaffer du billetter

Men han har ett United-ønske for sommeren – og det er at Paul Scholes fortsetter og at han er med når United gjester Norge.

Pirlo og Scholes

– Ja, jeg håper Scholes fortsetter. Han er en fantastisk spiller som det hadde vært utrolig moro å få spille mot. Hvis Wayne Rooney spiller hadde det også vært gøy. Han er jo kanskje den største stjernen, og har vært en bærebjelke i United i mange år, sier Vålerenga-spilleren.

– Og da ønsker du Scholes´ eller Rooneys drakt etterpå?

– Haha. Jeg har byttet drakter på landslaget, men de ligger fortsatt bare i en skuff. Scholes hadde nok vært det gøyeste, men jeg tror jeg skal overlate draktbyttingen til unggutta. De setter nok mer pris på det.

– Hva er den kuleste drakten du har fra før?

– Andrea Pirlos. Den er også spesiell. Den var min første kamp fra start på landslaget i en EM-kvalifiseringskamp. Det er den drakten jeg setter høyest, og selve anledningen vil nok sørge for at den også forblir den mest spesielle.

– Men jeg har utrolig respekt for Scholes. Måten han herjer på i Premier League, etter at han egentlig la opp, er imponerende.

– Og hadde jeg fått hans drakt, så ville selve drakten vært den beste. Men opplevelsen mot Italia med Pirlo vil stå igjen som mer spesiell.

Mister ikke nattesøvnen

I fjor spilte Vålerenga 3-3 mot Liverpool på Ullevaal stadion. Året før ble det 2-4-tap for Barcelona, mens de i 2009 røk 1-4 for Liverpool.

Hvordan går det mot United?

– Vi får sikkert kjørt oss, men det er bare gøy å få målt krefter mot så gode lag.

– Da vi møtte Barcelona så var det litt dumt at den kom 1-2 dager etter forrige seriekamp og bare dager før neste tellende kamp. Derfor ble ikke oppladningen den beste. Vi får håpe vi unngår det nå.

– Jeg mister uansett ikke nattesøvnen av at vi skal opp mot United, men det er stort for meg også. Dette er jo spillere jeg ser opp til og følger i Premier League hver eneste helg. Men det er mest gøy for læringen sin del – å kjenne på nivået. Det er utrolig bra initiativ av Vålerenga å få sånne motstandere til Ullevaal, slik at både vi og publikum får oppleve sånt på nært hold.

– Og du kommer til å kaste deg inn i taklinger?

– Tjaaaa. Det er ikke helt samme tenningsnivå til en treningskamp som i en seriekamp, så det blir nok å bruke hodet litt mer, gliser Hæstad.

– Og hva med Englands-drømmen? Vil du vise deg frem for England?

– Nei, nei. Jeg er for gammel for det – for gammel og skrøpelig, sier Vålerengas 28-åring som i sin tid spilte mot Arsenal og Chelsea da han var Wigan-spiller.

Powered by Labrador CMS