Tilfreds med konkurranse

Patrice Evra hevder at konkurransen fra Büttner inspirerer ham.

Publisert Sist oppdatert

Franskmannen har vært det soleklare førstevalget på venstrebacken de siste årene.

Venstrebacken høstet en del kritikk for spillet sitt i fjor, men mange vil si at prestasjonene har tatt seg opp denne sesongen.

Enkelte hevdet at Evra trengte konkurranse for å prestere maksimalt. Ifølge Evra selv er dette en korrekt observasjon.

– Jeg elsker når folk begynner å tvile på meg og tenker ‘Kanskje Patrice mister plass sin’, fordi det får meg til å tenke ‘Okei, jeg vil se.» sier 31-åringen til Inside United.

Büttner imponerte stort i debuten mot Wigan, hvor han noterte seg på scoringslisten. Evra innrømmer at konkurransen motiverer ham.

– Jeg husker da Alex ankom og da han scoret mot Wigan, og folk begynte å si: ‘Pat kan miste plassen’. Jeg har blitt utfordret av Heinze og Silvestre tidligere. Noen ganger trenger man det.

Evra insisterer på at selv om de er konkurrenter, ønsker han å hjelpe Büttner med å utvikle seg.

– Jeg vil alltid prøve å hjelpe Alex med å bli en bedre spiller, fordi jeg har mer erfaring og kan hjelpe ham med å gjøre ting bedre for United.

– Men på et egoistisk punkt er jeg glad for den utfordringen, fordi jeg vet at jeg vil bli nødt til å kjempe hver gang for å beholde plassen på laget.

Franskmannen har bidratt med fire mål og fem assist offensivt denne sesongen. Ni målpoeng er rekord etter overgangen fra Monaco i 2006.

Powered by Labrador CMS