Tanker etter 3-2-seieren

1-2 ble 3-2-seier i sluttminuttene. Her er ansvarlig redaktør Dag Langerøds tanker etter kampen.

Enig eller uenig? Logg inn og si din mening i kommentarfeltet nederst.

Robin van Persie:

Fire mål på to hele kamper. Han kan score med begge bein og hodet. Han kan score fra distanse, fra kort hold og han har en kroppsbeherskelse som sikrer at selv elendige pasninger kan ende i mål. 22-24 millioner pund? Akkurat nå virker det som et røverkjøp. (selv om han kan skyte ordentlig på neste straffe)

Paul Scholes:

Jeg har egentlig et ønske om at United gjør seg uavhengig av Paul Scholes denne sesongen. Det var imidlertid enkelt å se at United ble atskillig bedre med ham på banen. Han er en legende. Han vil alltid være en legende. Og han var god i dag. Men jeg håper fortsatt at «de andre» kan stige frem i lyset slik at han blir mindre viktig i kamper som denne.

Venstrekanten:

Jeg liker Danny Welbeck. Utfra hva jeg leser ulike steder så er det ikke alle som gjør det, men jeg liker ham. Jeg har også sett en del gode kamper fra ham på kanten, spesielt da han var leid ut til Sunderland. Han er imidlertid ingen naturlig kantspiller. Det er godt mulig jeg må bite i meg disse ordene, jeg håper det, men jeg ønsker ikke at han skal vurderes som kantspiller så lenge vi har en Nani tilgjengelig. I så fall må Sir Alex i alle fallvære ærlig nok til at han bytter ham ut så fort han ikke ser at det fungerer. Som jeg vil gjenta flere ganger – man trenger ikke vente til 60 minutter når man ser at ting ikke fungerer.

Duellkraft på midtbanen:

Jeg skal ikke messe om dette etter hver eneste kamp, men det vil være perioder i de fleste kamper hvor pasningsspill og bevegelse alene ikke er nok. Det vil være kamper selv ikke Robin van Persie kan redde oss. Det vil være ganger man trenger duellspillere som vinner 50-50-taklinger. Vi manglet det mot Everton. Det ble merkbart også i perioder mot Fulham, og jeg synes også det var synlig mot Southampton. Det ble ekstra tydelig av at flere av de sentrale spillerne, blant annet Tom Cleverley og Shjini Kagawa, ikke hadde noen god kamp, men ja, jeg synes er det er litt skremmende. Det kommer flere kamper hvor vi også må vinne duellene på midtbanen, og jeg sliter nå med å se at vi kan vinne den delen av avgjørende kamper.

Keeperkampen:

Sir Alex kan si hva han vil om byttet. Jeg liker også utgangspunktet med å rullere litt på plassen så lenge Lindegaard holder det nivået han stort sett gjør. Men i mine øyne, og ja, jeg husker 2-3-målet mot Fulham, så er De Gea for øyeblikket et soleklart førstevalg. Southampton-kampen endret ikke noe på det, selv om dansken ikke kan lastes for målene og det eneste negative var noen svake utspill.

Vidic/Rio:

Jo da, de hadde sine problemer med Lambert og det var langt ifra som i gode gamle dager. Jeg minner imidlertid om at United, så vidt jeg har oversikt over, kun har tapt én seriekamp med dem etter at 2009 ble til 2010. Statistikken lyver nok litt, da begge i perioder har vært lenge ute med skade, men jeg har fortsatt ståltroa på dem hvis de får være skadefrie sammen utover.

Høyrekanten:

Rafael spilte ingen stor kamp da 4-2 ble til 4-4 mot Everton i fjor. Jeg synes imidlertid at han ble litt for stor syndebukk. Høyresiden er i alle fall merkbart bedre offensivt med Rafael på backplass, selv om han fortsatt er litt rufsete defensivt. Legg imidlertid merke til hvor mye United angriper på høyrekanten, og Rafael skal helt klart ha sin del av æren for det. Med en så offensiv back må man også leve med at han noen ganger er litt ute av posisjon defensivt.

Enig eller uenig? Logg inn og si din mening i kommentarfeltet nederst.