Mitt lag mot: QPR

Ansvarlig redaktør fortsetter å velge firebackslinje.

Publisert Sist oppdatert

Hovedspørsmål:

Hva var det med kampen sist som innebærer at vi må stille på samme måte denne helga.

Svar:

Ingenting.

Samtidig er min subjektive mening at det var valgene som ble gjort som førte til at Southampton-kampen ble så skuffende lengst frem.

Dermed blir det litt hakk i plata for min del, selv om jeg ikke har noen stor forventning til at Louis van Gaal plutselig kommer til å endre voldsomt.  Det ville jo nesten vært litt fælt om han endret voldsomt også – det ville jo til en viss grad være å innrømme at han ikke får det til. Etter trebackslinje i åtte kamper på rad – og ett tap – vil en endring være en slags innrømmelse. Den tviler jeg på at vi får.

Mine 11:

De settes opp i  en 4-3-3-formasjon.

David de Gea står fortsatt i mål, selv om jeg forventer at han står over sin første kamp når Cambridge venter i FA-cupen neste helg. Da blir det Victor Valdes-debut.

valencia44

I midtforsvaret får Phil Jones og Chris Smalling fornyet tillit. Marcos Rojo skal være tilbake igjen, men får starte på benken i min firebackslinje.

Luke Shaw er et soleklart valg som venstreback.

Når det gjelder Shaw – og også Rafael – vil jeg ikke gi meg på disse vurderingene før jeg har sett gutta i aksjon på backplass i en firebackslinje – og at de har prestert dårlig – i flere kamper på rad. Inntil det skjer står jeg på at det er de foretrukne backene mine i dagens United-lag.

På midtbanen gjør jeg et omdiskutert valg, mest basert på innsatsen mot Southampton. Etter å ha sett Southampton-kampen to ganger står jeg på at Daley Blind gjorde et meget sterkt comeback, mens Michael Carrick hadde en av sine dårligste kamper etter comebacket. Spesielt utover i kampen. Blinds klokhet og pasningsvalg velges derfor Carricks klokhet og pasningsvalg.

Ángel Di María mot Burnley

Lengst frem forventer jeg at Robin van Persie står over. Han var meget svak sist, og med en skade i kroppen den siste uka er det like greit at han gis tid til å få helt orden på beina sine.

Wayne Rooney må da dyttes helt frem. Han er sikker på laget selv om han har et par mindre gode kamper nå. Juan Mata beholder plassen i mellomrommet, mens Falcao må få sjansen til å foreta noen lure løp inne i feltet. Hvis han ikke starter når Van Persie er ute, er det nesten bare å avskrive hele prosjektet. Vi kan alltids håpe på at noe plutselig skjer, men da vil det kun være håpet som gjenstår – intet annet.

Én ting med Van Persie og også Falcao: Er man på kamp så har jeg uten unntak sett at de har gjort mange løp som jeg vil karakterisere som gode, men uten at de er blitt brukt. De samme rapportene har jeg fått fra andre som har vært på kamp. Som fan-gruppe har vi vært ganske knallharde mot begge, og nei, det har ikke vært bra nok, men det kan være farlig å legge skylda på enkeltspillere. Nei, mye har ikke vært bra, men Uniteds problemer er nok mer sammensatt enn som så.

Mitt laguttak er ikke så ulikt det 4-3-3-oppsettet Van Gaal har hatt suksess med i andre klubber. Det er greit å snakke om å dominere kamper, men vi skaper nesten ikke sjanser for tiden. Samtidig slipper vi ikke til enormt, selv om vi ikke fremstår som sikkerheten selv bakerst.

Mye dårlig borte

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League

Yeovil – United 0-2. Grei seier, men for dårlig mot en så svak motstander.
Stoke – United 1-1. Et heldig poeng.
Tottenham – United 0-0. En meget god 1. omgang uten uttelling. Så holdt vi unna til poeng.
Aston Villa – United 1-1: Ikke bra nok – verken før eller etter Villa fikk rødt kort.
Southampton – United 1-2: Meget heldig borteseier.
Arsenal – United 1-2: Meget heldig borteseier
City – United 1-0. Bra avslutning med 10 mann. City litt bedre før det.
WBA – United 2-2: Ikke overbevisende slitekamp, men kom tilbake to ganger.
Leicester – United 5-3: En meget god time, før total kollaps og rødt kort.

Vi snakker altså om svært få virkelig gode minutter. Det er heller ingen tegn på bedring, så da må man selv forsøke å gjøre noe med det. Vi er United. Vi har en historie og fotballkultur i klubben, og den kan ikke være kjent av null skudd på mål på hjemmebane, eller at 2015 fortsetter med skuffelser og poengtap.

Da må det en formasjonsendring til mot QPR.

Et annet spennende valg kunne være å stille med kantspillere med fart, for eksempel Valencia og Di Maria, foran Shaw og Rafael. To sittende midtbanespillere, i Blind og Carrick, er også en løsning – og ALT dette vil være mer interessant enn 3-4-1-2 enda en gang.

Men jeg tror Van Gaal velger disse 11.

Det blir trebackslinje på ny.

De Gea står i mål.

Antonio Valencia og Daley Blind blir vingbacker.

Manchester United v Queens Park Rangers - Premier League

Det betyr at Luke Shaw forsvinner ut av laget igjen.

Jeg blir ikke overrasket om Blind brukes som midtstopper, heller, all den tid han har den klart beste pasningsfoten, men jeg tror Shaws ineffektivitet som vingback betyr at Blind får den rollen selv om han ikke har fart til å passere folk på egen hånd.

På midtbanen fortsetter Michael Carrick som ballfordeler. Han får med seg Marouane Fellaini, som gjorde et greit nok innhopp sist, og har vært god for Van Gaal i mange kamper tidligere i sesongen, og Juan Mata. Fellaini fikk skryt av Van Gaal for innhoppet sitt, og jeg tror hodestyrken og uromomentet han er vil foretrekkes av nederlenderen.

Lengst frem får Di Maria igjen ansvaret med å forsøke å utnytte bakrom med farten sin, mens Wayne Rooneys blir hans partner.

Jeg forventer derfor at Ander Herrera vrakes på ny, men jeg utelukker ikke helt at Van Gaal ofrer Mata, bruker Rooney på midtbanen og faktisk bruker Falcao fra start i denne.

Mitt ønskelag: De Gea – Rafael, Jones, Smalling, Shaw – Blind, Herrera, Di Maria – Mata – Rooney, Falcao

Men Van Gaals 11 blir: De Gea – Jones, Smalling, Rojo – Valencia, Fellaini, Carrick,  Mata, Blind – Di Maria, Rooney (Mulig Falcao foretrekkes for Mata)

Hva tenker du?

Powered by Labrador CMS