Mine tanker om FA-cupseieren

Nani, Vidic, Büttner, Valencia, Young og Anderson. Les ans.red. Dag Langerøds tanker etter 2-1-seieren her.

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker umiddelbart etter de fleste United-kamper.

Her er hans skriblerier etter seieren mot Reading.

Første tanke:

Sir Alex tok ut rett lag mot Real Madrid.

Jeg vet at det er slemt å sette to så ulike kamper opp mot hverandre, men jeg synes ingen av dem som var nærmest førsteelleveren leverte så bra mot Reading at de spilte seg inn på laget.

Tom Cleverley og Anderson skuffet litt på den sentrale midtbanen. Cleverley var for variabel, og selv om Anderson viste glimt av sine herlige gjennombruddspasninger ble han for anonym. Mot Reading, altså. Etter et par litt mer positive kamper før Real-oppgjøret, synes jeg kampen også var et skritt tilbake for Antonio Valencia. Og selv om Nemanja Vidic gjør en ganske bra kamp og er en av Uniteds beste, så forstår jeg fortsatt veldig godt hvorfor Jonny Evans ble foretrukket på Santiago Bernabeu.

Spiller Vidic annenhver kamp fremover også, blir det Evans mot QPR, Vidic mot Norwich og Evans mot Real Madrid igjen.

Andre tanke:

Nani var ikke med i Madrid. Han var heller ikke på benken.

Laguttaket mot Reading tyder også på at han i alle fall før kampen lå bak både Ashley Young og Antonio Valencia i kantrolle-kampen.

Portugiseren var imidlertid den beste offensive spilleren mandag. Han benyttet muligheten til å spille seg nærmere førstelaget, og det er ingen tvil om at han har et så høyt toppnivå – og x-faktoren et par av konkurrentene mangler – at det bør være grunn til å gi ham mer spilletid fremover – og også en plass på benken i returen mot Real. Det er jo ikke umulig vi trenger en enkeltmannsprestasjon i verdensklasse i den kampen, og Nani kan levere det nesten ut fra ingenting.

Tredje tanke:

Dere som jevnlig leser denne spalten har nok forstått at jeg rangerer Alexander Büttner et godt stykke bak Patrice Evra på rangstigen. Kort oppsummert synes jeg at han er bedre offensivt enn defensivt, og han er såpass uvøren defensivt at jeg ikke er helt komfortabel med ham på venstrebacken.

Jeg skal imidlertid gi ham noe. Det han leverte mot Reading var på et såpass ok nivå at nederlenderen fint kan gjøre en backup-jobb for Evra hvis United avanserer i Champions League, og det blir veldig mye kamper fremover.

Fjerde tanke:

Ashley Young var god før han skadet seg i januar.

Kampen mot Reading viste imidlertid at han har et lite stykke igjen til formen. Det er imidlertid bare en måte han kan få den på, og det er ved spilletid. I mangelen på klare kantvalg synes jeg Young bør starte på venstrekanten også borte mot QPR til helga.

Du er sikkert enig og uenig i flere ting. Logg gjerne inn og si din mening i kommentarfeltet nederst.