Mine tanker om 1-0-seieren

Van Persie, de Gea, Fletcher, Liverpool og var det ok eller dårlig? Les ans.red. tanker etter kampen her.

United fikk med seg 1-0 og tre poeng i den første Champions League-kampen.

Robin van Persie:

Nani tok ballen da United fikk straffe. Da er det kanskje i overkant å vente at van Persie, som har vært i klubben i tre-fire uker, skal prøve å ta den fra ham. Likevel, jeg skulle ønske han hadde tatt den ballen, og at han så hadde dunket den knallhardt inn i hjørnet og avgjort kampen til 2-0 i 2. omgang.

Jeg tviler på at han har selvtillits-problemer, men det ville vært den perfekte responsen etter straffemissen sist. Det ville også vært den ultimate måten å vise hvorfor United har brukt 24 millioner pund på å hente Englands toppscorer (og beste spiller forrige sesong) Forresten – tre straffemisser på rad av tre ulike spillere (van Persie, Chicharito, Nani)? Det burde ikke vært mulig.

David de Gea:

Hans høyeste nivå er verdensklasse. Rett og slett. Mot Everton var han strålende. Mot Fulham leverte han et par herlige redninger, men var også involvert i et baklengsmål. Så leverer han en ny herlig kamp onsdag. David de Gea bør stå mot Liverpool. For meg er det ingen diskusjon.

Darren Fletcher:

For et par år siden var han mitt førstevalg på midtbanen. Jeg trodde aldri han skulle komme tilbake, men nå er han det. Han er heller ikke eldre enn 28 år. Naturligvis er det fortsatt en lang vei for å komme tilbake på absolutt toppnivå, men kanskje, kanskje kan han komme tilbake til det nivået han var på. Det var uansett godt å se ham tilbake i aksjon.

Ok eller ikke bra nok?

Helt ærlig. Jeg vet ikke helt hva jeg skal mene. Jo, Galatasaray burde hatt en straffe på 0-0. Jo, Galatasaray var best utover i 1. omgang. Da slet vi på midtbanen, og ga bort ballen altfor lett da vi først fikk den. Igjen. Men selv om de også hadde ballen en del etter pause, så hadde de ikke da så mange flere sjanser enn den ene kontringen med de to knallskuddene som de Gea strålende reddet. Samtidig misbrukte United en straffe. United kunne fått ytterligere to straffer. Javier Hernandez alene hadde tre kjempesjanser på noen minutter etter at han kom inn.

Jeg kan også legge til at Barcelona kun i sluttminuttet vant 3-2 mot Spartak Moskva. Poenget er, det er ikke bare å ta tre poeng i Europa, lenger. Og kan vi virkelig mene at Galatasaray var så svake? Jeg vet ærlig talt ikke. Ja, vi burde scoret flere. Vi burde vunnet komfortabelt. Jeg tror andre storlag ville gjort det. Men at det var så dårlig? Vi vinner på en middels dag. Der er da ikke så verst, selv om jeg også gjerne skulle sett en enklere og mer overlegen seier.

Og bare for å nevne tidligere Champions League-starter:

2010/11: 0-0 hjemme mot Rangers. Endte med finale.

2009/10: 1-0-seier borte mot Besiktas

2008/09: 0-0 hjemme mot Villarreal. Endte med finale.

2007/08: 1-0-seier borte mot Sporting Lisboa. Vant Champions League.

Liverpool neste:

David de Gea – Rafael, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra – Antonio Valencia, Michael Carrick, Tom Cleverley, ? – Shinji Kagawa, Robin van Persie. Der har du ti av de 11 som bør starte mot Liverpool. Den eneste utfordringen, slik jeg ser det, er venstrekanten. Nani skaper sjanser, men er ikke veldig dyktig defensivt og sånn sett får vi ofte sjanser mot også med ham på banen. Ryan Giggs har heller ikke startet spesielt godt. Ashley Young er skadet. Anderson kan kanskje komme inn sentralt? Kunne Danny Welbeck puttes inn i Kagawa-rollen og japaneren ut på venstresiden? Heller det enn Welbeck der, tenker jeg i alle fall. Noen vil kanskje ha Alexander Büttner inn for Evra, men borte mot Liverpool? Etter at han har vært uten kamptrening en hel sommer, og kun spilt mot Wigan? Han er ikke testet ordentlig defensivt. For meg blir det helt feil å la den testen komme på Anfield.

Enig eller uenig? Logg gjerne inn og si din mening nederst.