Mine tanker etter cupseieren

Giggs, Rafael, Rooney, Anderson, Nani, Jones og Smalling. Her er ans. red. Dag Langerøds tanker etter seieren.

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker umiddelbart etter de fleste United-kamper.

Her er hans skriblerier etter 1-0-seieren mot West Ham.

Ryan Giggs:

Hvem var den fyren som løp som han var 20, hadde propell-bein og leverte pasninger som om han aldri har gjort annet (det har han vel heller ikke)?

Har United kjøpt den midtbanespilleren «alle» ønsker seg?

Ryan Giggs er blitt godt over 39 år og avskrevet av de fleste forståsegpåere. Onsdag kveld var han, i mine øyne, Uniteds beste sammen med Rafael.

Han var gnistrende før pause, og veldig god etterpå og det står vanvittig respekt av måten han har kommet seg forbi en veldig svak sesongstart for nå altså være en viktig spiller i troppen.

Fortsetter han som mot West Ham så snakker vi kanskje heller ikke bare om troppen, men også førsteelleveren, i en del kamper utover.

Vi fans kan ønske kjøp og nye superstjerner, men jeg blir oppriktig glad når jeg ser Giggs som i går. Akkurat som at det egentlig varmer litt ekstra når også Welbeck, Cleverley, Evans og et par andre leverer varene. Disse egenproduserte gutta er viktige.

Rafael:

Giggs får min bestemannspremie fordi det egentlig var litt overraskende at han var så god over en hel kamp.

Det er ikke lenger overraskende å se Rafael god, men jeg synes han leverte en av sine aller beste kamper mot West Ham. Kanskje var han også bedre enn Giggs totalt sett i kampen.

Jeg klarte ikke å se særlig med feil defensivt (var det én noen minutter før slutt?) og offensivt var han glimrende. Med litt hell kunne han egentlig vært alene med keeper to ganger. Høyrebacken vår, altså? Alene med keeper? Flere ganger?

Det er noen engelske journalister som liker å fortelle hvor mange spillere som ikke holder mål på United, og Rafael blir faktisk av og til nevnt. Sprøyt, spør du meg. Her snakker vi om høy internasjonal klasse, og en spiller som stadig ser ut til å ta nye steg.

Glem heller ikke at han har vært i United såpass lenge nå at han har fått dette United-DNAet, som jeg tror er viktig, i blodet sitt.

Smalling og Jones:

Rio Ferdinand og Nemanja Vidic blir ikke yngre, og vi har også Jonny Evans.

Men jeg vil leve ganske godt med om disse to også blir Uniteds faste midtstopper-par i årene fremover. Jo da, det kan være noe smårusk her og der, men glem ikke at de har slitt en del med skader, også ganske nylig, men likevel leverer de som de gjorde mot West Ham. De gjør en masse gode valg, er hurtige, duellsterke og tar luven av det aller meste West Ham kom med.

Og glem ikke – Phil Jones er 20 år gammel. 20 år? For en spiller.

Chris Smalling er 23, og ikke så verst han heller.

Anderson, Rooney og Nani:

Tre mann tilbake fra skade. Her er min vurdering.

Anderson: Den pasningen – pasningen til 1-0-målet – er nøyaktig det vi vet han kan levere, og det var på det nivået han var før skaden. Ingen veldig stor kamp ellers, men veldig positivt å ham tilbake nå i stedet for å måtte vente til februar, som man først fryktet. Nå kan han spille seg i form før det drar seg til med Champions League og mer da.

Rooney: Ok, men ikke altfor mye mer. Han fikk imidlertid 90 minutter, og jeg blir ikke overrasket om han nå starter også mot Tottenham. Det lever jeg også godt med. Akkurat som om jeg lever godt med at han eventuelt kommer inn etter hvilen der. Rooney må imidlertid skjerpe seg på straffer. Jeg føler meg aldri trygg når han går frem, og selv om han sikkert liker å få målene så tar jeg heller Robin van Persie som straffeskytter i en viktig kamp.

Nani: Høyst middelmådig, og som vanlig blir han gjerne litt egoistisk når han først lykkes med noe. Da skyter han gjerne fra 25 meter i stedet for å se etter pasningsalternativer. Jeg kikket ekstra nøye på kroppsspråket, for å se om det var negativt ved eventuell motgang, men så ikke det. Sånn sett positivt. Vil kunne tilføre oss noe hvis han klarer å finne toppformen, selv om det er et stort «hvis» der – etter hans sesong så langt.

Fulham neste

United har vunnet de ti siste hjemmekampene mot Fulham.

Målforskjell 26-6.

Da har vi lov til å håpe at vi også er med i «hatten» når 5. runde trekkes etter kampen på Old Trafford om en drøy uke.

Kun positivt:

Ja, denne gangen er det egentlig kun positivt å nevne i denne spalten.

Se på Arsenal, som vel med toppet lag onsdag slet seg til 1-0 i sluttminuttene mot Swansea. Se på Chelsea, som altså kun fikk 2-2 hjemme mot Southampton samtidig.

United gjør altså ti bytter på laget som slo Liverpool, og vinner komfortabelt mot West Ham.

Tre mann returnerer også fra skade.

Av og til må vi United-fans også være fornøyd med en 1-0-seier.

Enig eller uenig? Logg gjerne inn og si din mening nederst.