Mine tanker etter 4-5-tapet

Hernandez, Nani, Lindegaard, Wootton og fornøyd etter et tap. Les ans. red. Dag Langerøds tanker her.

Ansvarlig redaktør Dag Langerød kommer med sine umiddelbare tanker etter de aller fleste av Uniteds kamper.

Her er hans umiddelbare skriblerier etter ligacuptapet mot Chelsea.

Ikke så skuffet

Jeg var helt enig i laguttaket. Selv når jeg så hva Chelsea stilte med fra start og på benken. Til sammen kom 12 av spillerne vi brukte fra start eller hadde på benken fra egen junioravdeling. Til sammenlikning hadde Chelsea tre. Når vi byttet innpå unggutter så kastet Chelsea innpå sine aller største stjerner.

Men det holdt likevel nesten til seier.

Så selv om det ble tap så er jeg stolt av mer enn det jeg kommer til å nevne her denne gangen. Jeg tror få United-fans gråter over at ligacupeventyret er over for denne sesongen.

Man kan sikkert si at profesjonelle fotballspillere skal takle to kamper i uka (eller mer), men hvis man spiller cirka 60 kamper i sesongen så sier det seg selv at man ikke klarer å prestere på topp hele tiden. Derfor synes jeg det var rett å hvile 10 av dem som slo Chelsea i serien i helga. Jeg utelukker nemlig ikke at noen av Uniteds spillere er friskere i de aller viktigste kampene med vår rullering. Kanskje merker Chelsea-spillerne det allerede i helga borte mot Swansea? Kanskje merker de det i en utsatt seriekamp i mars eller i en Champions League-kamp rett før eller etter en mulig ligacupfinale. Jeg tror i alle fall Sir Alex Fergusons rullering gjør United til et bedre lag i det som er en lang sesong, og hvor det handler om mye viktigere trofeer enn ligacup-trofeet.

Uansett er det verdifull erfaring for alle de yngste, og viktig matchtrening for de mer profilerte reservene som ikke har fått så mye spilletid denne sesongen.

Anderson:

Når Anderson er på sitt beste, og det er han gjerne når han får en mer offensiv rolle på midtbanen, så kan han være veldig god. Det viste han igjen onsdag. Tre målgivende sier sitt, men jeg synes også han løper mye og rett. Da får vi tåle at han til slutt også ble dyktig sliten.

Han spilte seg nærmere innhopp på A-laget etter denne innsatsen, og bør få sjansen i kamper Cleverley hviles i eller ikke presterer på topp. Han bør også få starte noen A-kamper igjen. Det avhenger selvsagt litt på motstander og kampbilde, men i mitt hode er Anderson, i den formen han viste onsdag, førstereserve på den sentrale midtbanen. Han er nærmere laget enn Paul Scholes, selv om jeg ikke er sikker på om Sir Alex er enig med meg i det.

Scott Wootton:

Jeg skal gi Chelsea-fansen litt rett. Wootton burde vært utvist. Han hadde gult kort. Så tok han fra Chelsea-spilleren en scoringssjanse på overtid av overtiden slik at det ble straffe. Han skulle da fått sitt andre gule.

Wootton er sikkert knust etter den hendelsen og den for løse tilbakeheadingen i ekstraomgangene, men for å bruke en klisje – det er i motgang man viser hvem man er. Jeg tror Sir Alex vil følge nøye med på Wootton nå. Takler han dette, vil han være en bedre spiller ved neste korsvei. Så kan bare tiden vise om 21-åringen blir en United-spiller (for A-laget) i fremtiden.

Anders Lindegaard:

Fem baklengs, men likevel en ny og bunnsolid opptreden av dansken. Det er godt han er skadefri, og kan presse De Gea ytterligere. De fem målene var altså en heading i krysset, to straffer, en kjempetabbe av United og en kontring da vi satset alt på utlikning på tampen. Ingen kan klage på Lindegaard, selv om det nå er De Gea som må spille seg ut av førstekeeper-plassen. Spanjolen står altså mot Arsenal.

Javier Hernandez:

Ny scoring. Og en ny kamp som viser at han er i ferd med å finne den formen som gjorde ham til yndling i 2010/11-sesongen.

Hernandez står nå med seks mål på seks kamper, selv om han i flere av dem har blitt byttet inn eller ut. Han har spilt 357 minutter med fotball siden 12. oktober, og scoret seks ganger. Det betyr scoring hvert 60. minutt. Men det er ikke bare målene som gjør meg glad. I fjor var allround-spillet hans for dårlig. Nå har han hevet seg også der, i tillegg til at han fortsatt scorer mål. Sånt gjør meg glad. Rett og slett.

Nani:

Det ser ikke bra ut.

Og da tenker jeg egentlig ikke så mye på kampen hans mot Chelsea. Jeg synes den var akseptabel. Han scorer et nydelig mål, og er seg selv. Det vil si at det svinger fra det fantastiske til det mer svake, som da han ga bort ballen på overtid og det endte med straff mot like etter.

Det jeg tenker på er intervjuet etter kampen. Sir Alex legger veldig sjelden skylda på en spiller, men nå gjorde han det. Og han gjorde det mot en spiller som ikke er helt fornøyd med situasjonen, som ikke har vært på toppnivå i år og som kobles bort.

Hvis du spør meg, akkurat nå, så tror jeg portugiseren selges i januar eller til sommeren. Jeg håper bare vi klarer å hente inn 20 millioner pund for ham.

Vær gjerne enig eller uenig. Logg inn og si din mening i kommentarfeltet nederst.