Mine tanker etter 2-2-kampen

Rooney, krigen, Cleverley, Anderson, Nani og Lindegaard. Les tankene til ans.red. Dag Langerød her.

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker etter de fleste United-kamper.

Her er hans tanker etter West Ham-kampen.

Wayne Rooney:

Han er et lett offer etter den varierende formen den siste tiden, og alle spekulasjonene rundt fremtiden hans.

Men kritikken underveis mot West Ham var berettiget.

Han virker å gå på halv maskin. Pasningsspillet var halvveis, innsatsen virket halvveis og til å være den nøkkelspilleren vi alle vet han kan være – var han langt under pari. Det holder ikke å jogge rundt og levere noen ok pasninger. Jeg klarer også å irritere meg grønn over noen pasningsfeil han har hatt de siste månedene, siden de gjerne kommer upresset over fem meter. Det virker umotivert.

Det er én ting å trille ball og kontrollere da United tar en tidlig ledelse borte mot Stoke (Rooney var god da).

Det er noe annet når man skal jage utlikning.

Det var rett og slett ikke godt nok, og jeg er enig med alle som mener (eller mente) at han burde vært tatt ut før. Det mente jeg selv også.

Jeg vil imidlertid legge til at jeg – kanskje i motsetning til andre – overhodet ikke har gitt opp Rooney på noen som helst måte. Han har hatt en sesong preget av en del skader, og formen har vært variabel. Men som jeg har sagt før – når en del av oss er misfornøyd og Rooney likevel står med 12 mål og ni målgivende på totalt 23 kamper, så gleder jeg meg veldig hvis han blir i United, får en skadefri sommer, en lengre ferie uten altfor mye landskamper og kan møte neste sesong som den Rooney han senest var forrige sesong. Husker du ikke, sier du? Vel, det er bare ett år siden Rooney var arkitekten bak det meste i United, og scoret 37 mål på 50 kamper.

Rooney er imidlertid ikke der nå, og jeg blir ikke overrasket om han starter på benken mot Aston Villa i neste kamp.

Krigen:

Det er lett å klage på dommeren som lar West Ham holde på med sine overfall, albuer og ville taklinger.

Det er også lett å irritere seg over en spiller som Andy Carroll.

Likevel er jeg egentlig mest skuffet over at United ikke klarte å håndtere West Ham eller Carroll i starten av hver omgang.Det burde ikke være noen overraskelse hva som kommer, men United maktet ikke å stå imot det de visste kom.

Samtidig er jeg enig med Sir Alex. Det var en del positivt.

Jeg forventet aldri at vi skulle vinne enkelt borte mot West Ham. West Ham har slått Chelsea tidligere i sesongen, og tok poeng hjemme mot Manchester City. De spilte også 2-2 mot oss i den første kampen i FA-cupens 3. runde. Derfor forventet jeg en knallhard kamp.

Når vi kommer under står spillerne imidlertid på hele veien ut, og til slutt så var det egentlig kun spørsmål om United skulle klare å avgjøre eller ikke.

Denne gangen gikk det ikke.

Men det er fortsatt stø kurs mot det som alle av oss håper blir seriegull nummer 20.

De som ikke var der:

Tom Cleverley:

På benken mot West Ham. Har spilt til sammen bare 67 minutter for United siden 10. mars.

Min vurdering: Slet litt med formen i mars, men jeg er overrasket over at han kun har en time mot Chelsea i cupen og sju minutter mot Sunderland etter det. Faktum er at Cleverley faktisk bare har spilt 24 minutter med Premier League-fotball siden 10. februar. Et klart tegn på at han vurderes bak en del andre midtbanespillere akkurat nå.

Anderson:

Hvor har det blitt av ham? Ikke på benken en gang mot West Ham, og har ikke spilt for United i april.

Han startet imidlertid tre av de fire seriekampene før det, og de tre kampene endte med tre seirer og 6-0 i målforskjell. Sånn sett virker det noe snodig at han plutselig ser ut til å være helt ute.

Statistikk viser langt ifra hele sannheten, men United har faktisk ikke tapt en seriekamp med Anderson fra start siden 1-6-tapet hjemme for City høsten 2011 – som altså var 18 måneder siden.

Min vurdering: Har heller ikke vært heldig med skader denne sesongen, og det blir spennende å se om Ferguson fortsatt har troa og beholder ham over sommeren.

Nani:

Han startet i den viktige hjemmekampen mot Real Madrid, men endte den kampen med rødt kort. Så fikk han sjansen igjen i hjemmekampen mot Chelsea i FA-cupen, men måtte ut med skade på stillingen 2-0 etter 44 minutter.

Han fikk sjansen igjen borte mot Chelsea i returkampen 1. april, og leverte en dårlig kamp, da. Likevel, etter Chelsea-kampen har ikke Nani vært på banen for United.

Min vurdering: Jeg blir ikke overrasket om Nani forsvinner fra United i sommer. Med tanke på at de andre kantspillerne ikke akkurat storspiller, og han ikke får særlig tillit, så må Nanis fremtid også sies å være høyst usikker.

Anders Lindegaard:

Det er forståelig at han ikke har spilt siden januar, siden David de Gea har storspilt. Det er imidlertid spesielt, i alle fall for meg, at Ben Amos i veldig mange kamper nå sitter på benken.

Min vurdering: Lindegaard er en bunnsolid keeper jeg gjerne beholder i klubben, men om det er Sir Alex som tar ut Amos i stedet for Lindegaard så virker det fra utsiden som om fremtiden hans fort kan ligge hos en annen klubb i sommer.

Shinji Kagawa:

Sir Alex, Rene Meulensteen og Mike Phelan ser spillerne på treningsfeltet hver dag, og de vet altså mer enn noen andre om formen til spillerne. Slik så de sikkert at Ryan Giggs var i toppform i forbindelse med Real Madrid-kampene.

Men med mindre de ser noe helt spesielt den neste uka, så mener jeg at Shinji Kagawa bør starte bak Robin van Persie mot Aston Villa, hvis Sir Alex velger sitt "normale" lag. (personlig ser jeg gjerne Hernandez fra start også i den, med Van Persie rundt/bak ham.)

Kagawas nærteknikk er bedre enn Wayne Rooneys og Danny Welbecks. Siden ingen av de andre er i bedre form, synes jeg også japaneren vår fortjener tillit i rollen han faktisk er klart best i, men som han vel aldri har fått sjansen i to ganger på rad i.

Du er sikkert enig eller uenig i noe. Logg gjerne inn for å si din mening i kommentarfeltet nederst.