Mine tanker etter 2-1-seieren

Lindegaard, Nani, Cleverley, greie dommeravgjørelser og sesongens dårligste kamp. Les ans.red. Dag Langerøds tanker her.

Ansvarlig redaktør Dag Langerød gir deg sine tanker etter hver eneste United-kamp.

Her er de umiddelbare meningene etter seieieren på Anfield.

Sesongens dårligste kamp:

Ja, faktisk. Dårlige enn i tapet mot Everton. Vi slo Liverpool 2-1, men spillemessig mener jeg det er Uniteds svakeste kamp for sesongen. Før pause klarte vi sjelden å sy sammen flere pasninger i eget lag, og ble utkjempet over mye av banen, spesielt i midtbaneleddet, noe som førte til håpløse arbeidsforhold for Kagawa og van Persie. Selv vår normalt farlige høyreside var totalt usynlig.Vi kan bare takke for at Liverpool er et lag som alltid trenger vanvittig mange sjanser for å score mål, og at de tross overtallet skapte svært lite av virkelig store sjanser. Etter pause – og utvisningen – fikk vi selvsagt mer ballkontroll, men selv da synes jeg Liverpool var minst like farlige offensivt. I alle fall lenge. Dessuten fortsatte vi med å gi bort ballen i flere upressede situasjoner også med én mann mer på banen.

Men 12 av 15 poeng:

Ser vi strengt på det så har vi vel kun levert én virkelig bra omgang bak oss denne sesongen (1. omgangen mot Fulham), men når vi vinner på Anfield er det lov å være fornøyd bare med det også.

Vi står også med 12 poeng av 15 mulige til tross for at mye – veldig mye – kan bli bedre.

Nani:

Jeg synes han var forferdelig i bortekampen mot Everton, men dessverre, jeg synes faktisk han var verre i denne kampen.

Det var ingen offensive bidrag, han ga bort ballen unødvendig flere ganger på egen halvdel og er lite fa til å hjelpe Patrice Evra i det defensive arbeidet. Angående det siste, som bør være på plass i kinkige bortekamper: Tenk hvor mange ganger du ser Antonio Valencia hjelpe Rafael med å dekke opp på Uniteds høyrekant. Så prøver du å tenke hvor mange ganger du har sett Nani gå inn i og vinne viktige dueller på sin kant defensivt.

Det beste med Nani søndag? At Sir Alex for en gangs skyld tok affære, og byttet ut en spiller allerede i pausen.

Konsekvens: Han må vise mer før han igjen får spille i en kamp United forventer å bli presset tilbake på banen i deler av oppgjøret.

Tom Cleverley:

Han startet Uniteds tre første seriekamper. Så spilte han to kamper fra start for England i 10er-rollen – for den ene av dem fikk han også mye skryt. Etterpå har han ikke spilt for United. Snodig. Virkelig snodig. Det er så man lurer på om han blir satt på plass av Sir Alex for noe igjen. Igjen fordi han faktisk skal ha blitt satt på plass av Sir Alex i vårsesongen. Det er bare én sjef, og den sjefen er ikke Cleverley.

Som jeg tidligere har skrevet så ønsker jeg også at United blir mindre avhengige av en spiller som Paul Scholes, og med 11-10-overtall borte mot Liverpool så er det selvsagt en bra kamp for Scholes. Men jeg skulle gjerne også sett Cleverley der. Nå får han garantert 90 minutter mot Newcastle i ligacupen onsdag. Så får vi se om han med den prestasjonen spiller seg inn på laget til seriekampen mot Tottenham neste helg.

Anders Lindegaard:

Jeg mente selv at det burde være udiskutabelt at David de Gea skulle stå mot Liverpool. Det skrev jeg også etter Galatasaray-kampen. Men Sir Alex byttet keeper igjen, og Lindegaard leverte feilfritt. Han tok det lille Liverpool klarte å få på mål. Han fikk returene ut i ufarlige områder, og var også feilfri på utspillene sine. Dansken forsvarte rett og slett uttaket. Rulleringen til Sir Alex fungerer. I alle fall så langt.

Rødt kort og korrekte straffe-avgjørelser:

Folk som ser på tv kan se en situasjon i hundre vinkler og i sakte film før de gjør seg opp en mening. Dommeren får ikke det. Jonjo Shelveys ville innhopp mot Jonny Evans virket umiddelbart som et mulig rødt kort for meg. Det var også villere, høyere og sånn sett verre enn det Evans gjorde. Derfor forstår jeg avgjørelsen. Så går Luis Suarez over ende i feltet. Han overspiller – som vanlig – og jeg tenkte umiddelbart, nei, nei, nei, nå gjør han seg til igjen. Jeg kan derfor også forstå avgjørelsen. Så går Antonio Valencia over ende. Det ser ut som en straffe, da han går i bakken akkurat da han skal avslutte.Jeg forstår derfor også at dommeren blåste da Valencia ble dyttet av Glen Johnson.

TV-tittere kan diskutere dagen lang, men dommeren gjorde akkurat det jeg selv trodde skulle skje da hendelsene inntraff.

Enig eller uenig? Logg gjerne inn og si din mening nederst.