Mine tanker etter 1-1-kampen

Jones, De Gea, Scholes, Rooney, Valencia, Welbeck, Rio og mer. Les tankene til ans. red. Dag Langerød her.

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker umiddelbart etter de fleste United-kamper.

Her er hans skriblerier etter Tottenham-kampen.

Phil Jones:

Det var en stor kamp for Phil Jones. Ikke bare kom han inn i førsteelleveren, men han kom inn som sentral midtbanespiller.

Jeg synes han leverte så bra som man kan forvente.

Han løp, taklet, dekket rom og var en av Uniteds spillere som løste jobben sin aller best i kampen.

Det var ikke hans skyld at vi mistet initiativet og seieren i 2. omgang.

Magi:

United var best før pause. Vi var dønn solide, og jeg fant også en glede i å se Uniteds defensiv, da. Vi nektet Tottenham rom på en forbilledelig måte, og en spiller som Gareth Bale var helt usynlig.

De få gangene United skapte noe var det også som resultat av godt eget spill, og målet var fantastisk. Shinji Kagawa, Michael Carrick, Danny Welbeck, Tom Cleverley og Robin van Persie.Kvalitet hele veien.

Takk.

Den store skuffelsen:

Vi har variert en del også innad i kampene denne sesongen, men jeg liker ikke at vi ga bort initiativet så til de grader utover i 2. omgang.

Jeg synes faktisk at United fortjente seieren frem til cirka 20 minutter gjenstod. Jeg trodde også at vi skulle komme unna med det da Rio stoppet Jermaine Defoes forsøk et kvarter før slutt.

Men i stedet for at vi drepte kampen, tok tak i kula og utliknet banespillet så var det Tottenham som kjørte på. Dermed fortjente de dessverre den utlikningen de fikk.

Vi ga bort initiativet mot Liverpool, vi var ikke helt overbevisende i 2. omgang mot West Ham, heller, og vi ga det bort igjen mot Tottenham. Spillerne landet i Qatar mandag morgen, og jeg håper virkelig at litt varme og gode treningsforhold der får opp energinivået før de neste ukene.

Straffe?

Nei, jeg mener ikke det.

Jo, jeg ser på reprisene at det er kontakt mellom Rooney og Tottenham-spilleren og at vi sånn sett har en sak. Kanskje en ok sak også.

Men: Da jeg så hendelsen første gang, før noen repriser, synes jeg Rooney datt for lett. Det er godt mulig linjemannen burde sett noe (eller dommeren), men førsteinntrykket, før man ser alt hundre ganger i reprise, pleier å være en god pekepinn, og i mitt hode var det «ikke straffe».

Når det er sagt var dommeren svak – for begge lag.

David de Gea:

Jeg har mottatt noen emailer fra danske medlemmer som hevder at David de Gea fikk en masse kritikk på dansk tv under kampen.

Det kan jeg vanskelig forstå.

Ok, en ny redning endte med en retur ut i farlig område (før det ble vinket for offside), og de største kritikerne finner sikkert noe å ta ham på i utboksingen før 1-1.

Jeg synes imidlertid at De Gea nå viser seg som det klare førstevalget han er for øyeblikket.

Danny Welbeck:

Det virker som om han deler fansen. Noen liker det arbeidet han legger ned, og de problemene han skaper for motstanderen på den måten. Andre mener han er for lite klinisk, og at han kun får sjansene sine fordi han er fra Manchester.

Jeg er på Welbecks side.

Han er inne i sin andre hele sesong som United-spiller. I fjor leverte han ni mål på 23 kamper fra start. I år står han med ett mål på ni kamper fra start. Han er fortsatt bare 22 år, og jeg har tid. Jeg synes også han har hevet seg betraktelig de siste ukene. Nå er han faktisk også «farlig» som kantspiller, og når vi mangler Nani og Ashley Young, samt at Antonio Valencia er ute av form, så er han et godt alternativ.

Vi kan heller ikke kjøpe hele tiden – selv om noen United-fans hele tiden mener det er løsningen.

Rio Ferdinand:

Gi den mannen en ny kontrakt.

Rio er fortsatt høy kvalitet, og vil kunne spille en stor rolle også videre. Det er også til hans fordel at vi har flere alternativer. Det betyr nemlig bare at vi kan matche ham på en måte som sikrer at vi får mest mulig ut av ham også videre.

Paul Scholes:

Han kommer til å få kamper utover, men hvis jeg skulle tippe akkurat nå så er det at Paul Scholes gir seg etter sesongen, mens Ryan Giggs tar ett år til i A-stallen.

Rooney og Valencia:

Dårlige innhopp. Rett og slett.

Valencia var Uniteds beste spiller i fjor, men har mistet seg selv de siste par månedene. Rooney er fortsatt ikke helt tilbake etter skaden sin.

Uniteds benk mot Tottenham inneholdt mange gode navn, men det hjelper ikke når verken Rooney eller Valencia klarte å bidra som ønsket.

Kantspillerne:

Det var helt rett at Nani ikke var med. Han har vært ute lenge, og han var ikke god mot West Ham. Samtidig manglet vi Ashley Young, som har vært ganske god i det siste, med skade, og Antonio Valencia sliter med formen.

Selv om Welbeck, Cleverley, Rooney og Kagawa alle kan løse en kantrolle, håper jeg virkelig at i alle fall to våre rene kantspillere kan heve seg en del hakk utover.

Snøball:

Patrice Evra ble pepret med snøballer, men tok det med et smil. Herlig å se, selv om temperaturen i kampen da var så høy at en idiot kunne finne på å overspille eller lage unødvendig trøbbel ut av det.

City og Real-watch:

Gullkampen: City slår Fulham 2-0. Vi leder fortsatt serien med fem poeng. Vi har også 27 plussmål. City har 26. Som alle skjønner betyr det plussmålet imidlertid lite hvis City tetter luka – og resultatene ellers er like.

22 dager igjen: De kan fortsatt. Real Madrid slo Valencia 5-0 på bortebane søndag.Alle målene kom i 1. omgang. Grøss og gru. Reals lag. Casillas – Varane, Raul Albiol, Arbeloa, Coentrao – Khedira, Özil, Alonso, Di Maria, Ronaldo – Higuain (Essien, Modric og Callejon kom inn).

Ikke glem:

Vi er skuffet nå. Å miste noe på overtid er aldri hyggelig.

Men i mitt hode var dette den tøffeste bortekampen vi hadde i serien det siste halvåret. Jo, vi skal til Arsenal og Stoke, men ellers har vi igjen alle topplagene hjemme. Manchester City, Chelsea og Everton skal alle til Old Trafford. Fem poengs serieledelse og bare hjemmekamper igjen mot våre verste utfordrere når vi er i slutten av januar? jeg ville tatt den situasjonen hvis du ga den til meg før seriestart.

Enig eller uenig? Logg gjerne inn og si din mening nederst.