Mine tanker etter 1-1-kampen

Rooney, Carrick, Giggs samt eder og galle. Her er ans. red. Dag Langerøds tanker etter 1-1-kampen mot Swansea.

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker umiddelbart etter de fleste United-kamper.

Her er hans skriblerier rett etter Swansea-kampen.

Utrolig frustrerende:

Vi burde vunnet. Ser man bort fra de første fem minuttene og en periode på noen få minutter etter Swanseas utlikning – så var United best i 1. omgang.

Etter pause var vi også suverent best, og det er smått utrolig at vi ikke vinner med tanke på sjansene vi skapte og hvor nådeløse vi pleier å være. Av og til er imidlertid fotballen sånn (også for oss), og jeg er mer beroliget av nok en god prestasjon enn jeg er bekymret for den dårlige uttellingen.

Wayne Rooney:

Når var Rooney sist så dårlig?

Det var ikke fordi han ikke løp. Rooney var opp og ned og liknet sånn sett på seg selv. Men valgene – og kvaliteten på det han gjorde – var helt fraværende. I så godt som alle de snaut 79 minuttene han fikk.

Jeg tør påstå at hvis Rooney bare hadde hatt en middels dag mot Swansea, så ville vi vunnet kampen med et par mål.

Jeg er imidlertid ikke bekymret. Jeg er vel i stedet ganske sikker på at Rooney leverer en ny og god kamp neste gang han er på banen (forhåpentligvis allerede mot Newcastle onsdag)

Eder og galle:

Én ting til må imidlertid sies: Og dette er til et bittelite mindretall av United-fans. Det skjer imidlertid etter hver eneste kamp, og jeg merker at jeg av og til blir irritert av det.

Hver gang én av Uniteds spillere leverer en svak forestilling så ser man gjerne det verste i folk på sosiale medier. Det er ikke måte på hvor ille og forferdelig spilleren er, og i Rooneys tilfelle hentes det da selvsagt opp at han ba om å få dra fra klubben i 2010 og også lønna brukes mot ham.

Sånt gjør meg flau.

Folk må gjerne få mene det. Det er også lov ikke å ville tilgi ham for at han i 2010 sa at klubben manglet ambisjoner. Men hvor var klagekoret da han scoret de to første mot City? Hvor har klagerne vært når han og Van Persie sammen har herjet mot alle de har møtt denne sesongen? i Rooneys tilfelle er det heller ikke tvil om at han er en av hovedårsakene til at United leder serien med fire poeng denne sesongen. Kritikken, mot enkeltspillere blir som regel for tilfeldig og helt feilplassert. Det er spesielt måten man ordlegger seg på og hvor hatske innleggene er som faktisk kan irritere meg.

Jo da, Rooney tjener sinnssykt bra med penger. Det er penger United (og mange andre hvis de hadde fått sjansen) mener Rooney er verdt. Jeg er imidlertid sikker på at han gjorde sitt beste mot Swansea. Akkurat som jeg er sikker på og vet at også de aller beste fotballspillerne kan ha dårlige dager på jobben. Akkurat som jeg kan ha det. Eller du.

Som sagt – all eder og galle som veltes ut mot United-spillere som ikke presterer på topp gjør meg faktisk flau.

Og siden vi nå har touchet innom penger – jeg kan faktisk forstå at de aller, aller beste (som Rooney) i en idrett som genererer så mye penger (for klubber som United og andre) kan fortjene det. Da er det mye verre at det finnes så mange middelmådigheter som også stikker unna med så vanvittig mange millioner som de faktisk får.

Huskelapp til meg selv: Styr unna kommentar-tråder på Facebook om kampen og twitter under kamp.

Ryan Giggs:

Endelig noen virkelig gode minutter med veteranen vår. Drar det kanskje litt langt, men han var vel nesten feilfri i det kvarteret han fikk, og kvaliteten da han hardt presset inne i feltet sendte videre en pasning som kom bakfra, rett over hodet hans, var ett av kampens store høydepunktet.

Presterer han som det – og jeg spesielt en rolle for ham i kamper vi dominerer i – er han velkommen innpå i sluttminutter i senere kamper også.

Skader?

Rafael er ute. Det visste vi. Men mot Swansea var heller ikke Rio Ferdinand eller Chris Smalling med. Verken fra start eller på benken. Da begynner man jo å lure – er de ute med skader? Det virker i alle fall ikke logisk å hvile begge to samtidig. La oss bare håpe det er mindre smeller som ligger bak. Vi trenger ikke nye skader akkurat da vi trodde forsvarstrøbbelet var en saga blott.

Nemanja Vidic:

Han er 31 år gammel og har nesten ikke spilt kamper på ett helt år.

Kan ha nå nivået han var på?

Jeg håper. Jeg håper så indelig. Jeg synes ikke Vidic var av gammel, god klasse da han startet sesongen i år. Det var heller ikke feilfritt mot Swansea, men det var 90 minutter for en spiller som trenger spilletid, og sett i den sammenhengen synes jeg det var ok. Absolutt. Man skal uansett ikke dømme Vidic etter 90 minutter. Ei heller etter to eller tre kamper etter comebacket. Nå må Vidic få være skadefri. Han må få spilletid. Og han trenger faktisk litt tid på seg. Så får vi, om en del måneder, se om Vidic igjen blir den bautaen han var. Før det blir det feil å gjøre den konklusjonen.

Skryt – (reprise)

Før forrige kamp, mot Sunderland, skrøt jeg av laguttaket til Sir Alex og også av Michael Carrick. Jeg kan egentlig gjenta det samme etter Swansea-kampen –selv om det ble poengdeling.

Dette skrev jeg nemlig før forrige kamp – og det gjelder like mye nå:

Laguttaket:

Akkurat som ønsket. Igjen. Sir Alex har valgt nøyaktig samme lag som jeg ville gjort i to kamper på rad. Det er vel første gang på mine 18 måneder i jobben at jeg og Sir Alex er helt enige om dette to uker på rad.

Jeg forventet faktisk Paul Scholes eller Ryan Giggs fra start på midten, men det var rørende å se at de seks offensive spillerne som startet mot City, fikk fornyet tillit mot Sunderland.

Michael Carrick:

De som tror eller påstår at Carrick bare sender pasninger tversover eller bakover, de kan se den kampen her en gang til.

Jo da, Carrick hadde en lite offensiv periode for et drøyt år siden, men jeg synes han har blitt stadig mer offensiv i valgene sine det siste året. Veldig, veldig viktig for laget.

Vær gjerne uenig. Logg inn og si din mening i kommentarfeltet nederst.