Mine tanker etter 0-1-tapet

Rafael, Kagawa, Evra, Valencia, Chicharito og ingenting å klage på. Les tankene til ans. red. Dag Langerød her.

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker umiddelbart etter de fleste United-kamper.

Her er hans skriblerier rett etter 0-1-tapet mot Chelsea.

0-1, tap og rødt kort:

Men vi har ingenting å klage på.

For å ta målet først: Skulle Rooney hatt frispark? Nei. Han var for treg i skuddbevegelsen sin, og det så helt greit ut ved første øyekast. Selv etter å ha sett de første reprisene var det umulig å fastslå at Rooney skulle hatt frispark, så helt greit av Webb å ikke blåse.

Så tapet: Chelsea var litt bedre. Da kan vi ikke klage over at det ble null poeng.

Og det røde: Ja, Rafael treffer nesten ikke Luiz. Ja, det er usympatisk av Luiz å glise, men man så det lenge før sparket kom at Rafael gjorde det til en personlig duell. Jeg fryktet allerede da hva som ville skje. Det var hodemist, som vi heldigvis ser stadig sjeldnere fra Rafael, men det er noen ganger man ser at han blir litt hetere i toppen i rene dueller mot andre søramerikanere.

Så selv om sparket så vidt traff Luiz, Chelsea-spilleren gliste (har ingenting med om det skal være rødt eller ikke) så mistet Rafael hodet i duellen. Det var fullstendig unødvendig, og selv om noen nok mener at rødt er i overkant, så har jeg ingen problemer med å forstå Webb der, heller.

Laguttaket:

Noen som hadde det laget i tankene på forhånd?

Det hadde i alle fall ikke jeg.

Plutselig var Tom Cleverley inne igjen, etter ikke å ha startet i serien på nesten tre måneder. Anderson startet også, og Sir Alex brukte også Giggs i samme slengen. Dessuten var Nani plutselig ute igjen, etter en godkjent kamp på Emirates sist, og hva galt har egentlig Shinji Kagawa gjort? Etter tapet mot City (hvor han kun fikk ett minutt), så startet han de neste seriekampene helt til serien var avgjort (Villa-kampen). Etterpå har han ikke spilt ett minutt – selv om han i mitt hode var i atskillig bedre form enn ganske mange andre i troppen akkurat på det tidspunktet.

Foruten Kagawa hadde jeg selv ønsket å se Chicharito mer i innspurten. Han skuffer nesten aldri, Robin van Persie kommer til å bli toppscorer i Premier League og da synes jeg meksikaneren – og japaneren – burde blitt prioritert i serieinnspurten, siden de har vist bra form, en del andre ikke har vist like bra form, og United ofte gjør det bra med disse to.

Angående Michael Carrick: Jo da, Carrick fortjener pause etter en gullsesong, men kunne han fått den neste uke i stedet? Ja, mener jeg Jeg ville nok stilt med Carrick fra start også i denne. Og Kagawa. Og Hernandez altså. Og Nani burde i alle fall vært på benken – som et alternativ på kanten når vi vet hvordan Valencia har slitt.

Men: En ting kan jeg nærmest love dere alle. En ny konkurranse på united.no: Fortsetter Sir Alex (la oss inderlig håpe det) skal jeg gjøre alt jeg kan for å få til en konkurranse på united.no neste sesong – hvor det hele handler om å tippe Uniteds førsteellever (og kanskje benk) til hver kamp, og hvor de som er flinkest (kan mest) vil få premier. Bør bli en spennende utfordring for de fleste av oss…

De dårligste:

Patrice Evra var dårlig. Serien er avgjort. La derfor Alexander Büttner starte mot Swansea og WBA. Evra har spilt nesten alt, og lever sikkert godt med en pause.

Antonio Valencia var igjen håpløs på innleggskvalitet, og for å være dønn ærlig – det er nesten sprøtt at han først ble byttet ut etter 91 minutter.

Siden dette skrives rett etter kampslutt kan jeg ha glemt noe, men hadde han ett innlegg til rett mann? Det verste var egentlig etter 64 minutter. Det åpnet seg for United sentralt i banen, ballen gikk til Valencia, men i stedet for å storme inn i feltet – alle mann – var det bare Van Persie å sikte på. Innlegget var imidlertid aldri i nærheten av Van Persie. Det triste er at jeg er redd for at noen av midtbanespillerne – som kunne angrepet i feltet – ikke gadd nettopp fordi Valencia fikk ballen….

Ting endrer seg fort i fotball. I fjor ble Valencia altså kåret til Uniteds beste spiller for hele 2011/12-sesongen. Nå er han helt utafor. Trøsten er også at ting kan endre seg fort. Selvtillit betyr mye, men Valencia kan ikke få spille like mye neste sesong hvis han ikke leverer bedre offensivt enn han har gjort denne sesongen.

Da kan nye Wilfried Zaha heller få sjansen. Eller Nani. Eller Kagawa. Eller hvem som helst andre. Det bør ikke være nok å bare gjøre jobben defensivt når man spiller for Manchester United.

Swansea og WBA:

Det er frustrerende å se normalt ganske så gode spillere levere dårlig, når man samtidig vet at United ikke må vinne.

Derfor er ønsket mitt veldig klart foran de to siste kampene.

Jeg vil se mer av Kagawa. Jeg vil se Hernandez. Og Nani. Jeg vil også se mer av Anderson. Anders Lindegaard kan gjerne få en ny kamp. Alexander Büttner kan komme inn på venstrebacken. His Nick Powell er skadefri (ikke spilt for U21 siste par kamper), så tar jeg gjerne ham også fra start. Adnan Januzaj kan også få et innhopp fra benken, og jeg er såpass nostalgisk at jeg synes det vil være ok å se Paul Scholes en gang i løpet av kampen mot Swansea neste helg. Slik at vi får tatt farvel med en av tidenes beste United-spillere. Skal Rooney spille, er jeg kun interessert i å se ham på sentral midtbane.

Derfor, hva med dette laget mot Swansea: Lindegaard – Jones, Vidic, Smalling (hvis han er skadefri), Büttner – Nani, Carrick, Rooney (Powell), Kagawa – Van Persie, Chicharito

Du er sikkert enig eller uenig i deler av dette. Logg gjerne inn og kom med din mening i kommentarfeltet nederst.