Mine tanker etter 0-1-tapet

– Sånne tap gjør meg forbannet, skriver ansvarlig redaktør Dag Langerød.

Ansvarlig Redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker umiddelbart etter de fleste United-kamper.

Her er hans tanker etter 0-1-tapet for Norwich.

Jeg er forbannet

Skikkelig forbannet. Vi taper mot et Norwich-lag som jeg mener ikke spiller spesielt bra mot oss. Og selv om vi kanskje hadde fortjent ett poeng, så gjorde vi aldri nok for tre. Og det, som skrevet, mot et høyst middels Norwich-lag. Jeg aksepterer lettere enn de fleste tap når vi fortjener det, men her sitter jeg kun igjen med en oppfatning at dette skulle vært en grei seier.

Wigan-kampen (0-1-tap) på tampen av fjoråret var verre, men dette var det verste hittil denne sesongen.

Mange var skeptiske…

…til at Ryan Giggs fikk starte, og jeg har selv vært kritisk til ham tidligere i år. Når jeg skriver følgende linjer så skal jeg være helt klar på at det IKKE var Giggsys skyld at vi tapte. Han leverte en kamp som forventet, og det var mange andre som heller ikke leverte.

Men grunnen til at jeg i denne spalten hele denne sesongen har kjempet for andre spillere på midtbanen er frekvens i beina, både defensivt og offensivt. Det har ikke Giggs, lenger. Såpass ærlig må man være. Og mot Norwich manglet det, ikke bare på Giggs, men flere. En spiller som Tom Cleverley kunne utgjort en forskjell. Med mye entouch-pasninger og frekvens i beina tror jeg i alle fall at tempoet KUNNE blitt høyere. (selv om vi aldri får vite)

Carrick har sin ankerrolle, men han er nødt til å ha en annen partner sentralt på midten. For meg er det naturlige å se til Cleverley eller Anderson, og alternativt Rooney når han brukes litt dypere.

Jeg blir også forbannet over at det ikke blir gjort grep før i 69. minutt. Det var gåfotball i dårlig tempo og med dårlig bevegelse i nesten hele 1. omgang. Det fortsatte også etter hvilen. 68 minutter er lenge når noe ikke fungerer.

Hva galt har Tom Cleverley gjort?

Dere som har lest denne spalten gjennom sesongen vet at jeg er fan av ham, at jeg ønsker han skal få tillit og at han også skal få lov til å feile. Da vil han etter hvert lykkes mer og mer.

Men faktum er at hver gang Cleverley har spilt for England, så har han ikke fått spille for United i serien etterpå. Var han utslitt etter 60 minutter i Sverige, 90 minutter mot Polen eller 61 minutter mot Ukraina? Er det derfor han vrakes deretter? Jeg klarer ikke å forstå det. Jeg fatter i alle fall ikke at det er Scholes og Giggs som foretrekkes uke etter uke. Ta med Anderson, som også kan ha frekvens i beina så lenge han orker. Anderson og Cleverley satt på benken mot Aston Villa. Da startet Paul Scholes, mens Giggs var helt ute. Nå var Giggs inne, men Cleverley og Anderson satt fortsatt på benken. Scholes og Giggs har vært fantastiske United-spillere. De er ekte United-legender og har gjort så uendelig mye bra for United. Jeg mener likevel at de spiller mer enn de burde nå. I alle fall hvis man ser på tilfellet Cleverley.

Jeg kunne fortsatt, men stopper der.

Ellers:

Rafael: Var for langt unna da innlegget til seiersmålet kom, men synes han leverer sterkt. Igjen. Bare så synd Antonio Valencia foran ham ikke hadde noen god dag.

Robin van Persie: Bedre etter hvilen, da han klarte å finne posisjonen sin litt mer offensivt. Før hvilen ble det verken fugl eller fisk. To gode sjanser til å score, men bommer med avslutningen alene med keeper på den første like før pause og bommer på nedtaket i god posisjon i 2. omgang. Uvant kost fra ham og for dårlig, og ekstra synlig når United spiller såpass dårlig.

Javier Hernandez: Jeg skal være ærlig. Grunnet familiære «oppdrag» fikk jeg aldri sett Aston Villa-kampen forrige uke. Jeg så bare høydepunktene. Han skal ha vært sitt gode, gamle jeg, da, men mot Norwich var allround-spillet som det var forrige sesong. Unøyaktig og til tider direkte svakt. Det er imidlertid ikke allround-spillet vi har Hernandez for. Det er de kliniske avslutningene foran mål, og mot Norwich var støtten bortimot fraværende – samtidig som han heller ikke benyttet de ballberøringene han hadde godt. Da blir det dårlig. Rett og slett.

Gullkampen: Dette var tre bortkastede poeng. Og med all respekt for Norwich, dette var tre poeng vi ville tatt på en «normal» dag (selv om normalen har vært å komme under denne sesongen). Samtidig ligger vi nå ett poeng OG tre mål bak City hvis man tenker på målforskjellen. Alt i alt en fryktelig dag for United. La oss bare håpe dette ikke blir én kamp vi tenker tilbake til ved sesongslutt – akkurat som Blackburn-kampen ble det i fjor.

Ok, desto mer man skriver i affekt, jo mer unyansert kan det bli. Stopper derfor der.

Enig eller uenig? Logg gjerne inn og si din mening i kommentarfeltet nederst.

Alternativt – skriv din mening og les andre mening i saken «Si din mening» som har ligget ute siden kampslutt.