Mine tanker etter 5-3 og 2-0

Rooney, midtbanejakten, Kitchee- og Crewe-kampen. Les Dag Langerøds kommentar her.

Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, skriver ned sine tanker etter de fleste United-kamper.

Her er hans skriblerier etter mandagens to United-kamper.

Dagens beste:

Det beste fra Hong Kong var at United kom seg gjennom uten synlige tegn på skader.

Men mandagens beste nyhet var ikke det som skjedde i Hong Kong, men at Nemanja Vidic, Nani og Antonio Valencia alle kom seg gjennom treningskampen mot Crewe. (se målene og les om kampen her)

Jeg unner David Moyes å kunne spisse litt nå, han har fordelt spilletiden ganske så jevnt i troppen til nå, men fra og med onsdag vil han omsider kunne forholde seg til hele United-troppen igjen. Foruten de allerede nevnte spillerne vil også Wayne Rooney og Javier Hernandez være med da, mens Shinji Kagawa også er inne i sin siste ferieuke.

Nå er det sju dager igjen til AIK-kampen, 10 dager til Rios testimonial mot Sevilla og 12 dager til Moyes SKAL vinne sitt første trofé mot Wigan i Community Shield. I og med at sesongen nærmer seg og han har alle spillerne tilgjengelig, kommer det også et større krav til prestasjon allerede i Sverige.  Da må vi stenge igjen bakover og levere mer stabilt enn i Asia, hvor de dårlige periodene har vært veldig dårlige.

Prestasjonen i Hong Kong

Jeg vet ikke om dere så det på TV, men Kitchee var et fryktelig svakt fotball-lag. United kunne (og burde) egentlig scoret ti – hvis de virkelig trengte det.

På grunn av at motstanden var så dårlig er det egentlig vanskelig å si så mye om enkeltprestasjoner. I alle fall sett i en større sammenheng.

januzajDet lille jeg kan si er følgende: Fabio leverte en bra kamp, og var mer offensiv enn han har vært i backrollen på turneen. Tom Cleverley er vel en av de best trente i utgangspunktet, men jeg liker da også å se at han tar noen ekstra løp hjemover i forhold til de andre. Det gjorde han mot Kitchee. Wilfried Zaha varierer litt, men det er så ekstremt deilig å sitte med følelsen av at ALT kan skje når han har ballen. Det var deilig å se at Danny Welbeck fikk én eneste sjanse, men at han satte den klinisk. Michael Carrick og Patrice Evra har fortsatt litt igjen, selv om jeg vil tro at de kanskje sliter litt med motivasjonen mot et såpass svakt lag. Adnan Januzaj er en herlig 18-åring. Akkurat som man sitter med følelsen av at alt kan skje når Zaha har ballen, så vil jeg bare se mer av Januzaj. Det er en bra greie.

Jeg hadde 7-0 i store sjanser til United ved pause, og 13-3 etter 2. omgang. Igjen skaper United altså tosifret antall sjanser fremover, men man kommer ikke unna at mens jeg synes 1. omgang var ok mot et såpass svakt lag, så var det som skjedde i de siste 45 minuttene ikke bra. Jo da, det var mange bytter, underlaget ble ikke bedre, men 2-2 i mål og 6-3 i sjanser mot et lag som antakeligvis max kunne spilt i norsk 2. divisjon, nei, det er for svakt.

Det verste var at det ikke virket som om det var noen særlig plan over det de siste 45 minuttene.

Det skal legges til at Kitchee kom på 2. plass i Hong Kong-ligaen som ble avsluttet i mai. De endte noen få poeng bak South China, laget som forrige uke tapte 0-1 for Manchester City og 0-6 for Tottenham på samme bane. Så kan dere altså sette Uniteds 5-2-seier opp mot det.

Wayne Rooney:

Nå blir det noen veldig viktige dager.

Han skal ikke være fornøyd med situasjonen, og basert på de lille ubekreftede rapportene jeg har hørt så har han også latt misnøyen sin være godt synlig hjemme i Manchester i juli. Er det tilfelle, så frykter jeg det verste. Jeg synes Rooney underpresterte stort på tampen av forrige sesong. Går han inn i denne sesongen med misnøye så er jeg usikker på om han klarer å finne det beste av seg selv, og da er han heller ikke god nok for United.

Det ryktes via engelske aviser at Chelsea vil avvente et nytt bud til etter hjemmekampen mot Sevilla neste fredag, i håp om at Rooney møtes av mishagsytringer i den kampen.

Jeg håper fortsatt det er mulig for United å få det beste ut av Rooney. Hvis det ikke er det så er jeg villig til å la ham gå for rett pris, men jeg ønsker ikke å se ham i et annet engelsk lag. For Rooney kommer til å bli bra den dagen han bestemmer seg for at livet er ok og han vil spille bra fotball igjen, og det vil være fælt å se at det skjer for en av våre største rivaler.

fabregasMidtbanemannen:

Cesc Fabregas reiser gjerne til United, men han ønsker ikke å komme på kant med Barcelona-fansen. United har budt 30 millioner, men foreløpig ikke noe mer.

Hvis United VIRKELIG ønsker Fabregas så må de grave dypere. De fleste kunne forstå at 30 millioner ikke ville være nok, og jeg synes det er litt pussig at dette tar så lang tid å få avklart. Som jeg skrev forrige gang så må det nok 40 millioner (eller mer) til for at United skal ha noen sjanse, men hvis Fabregas virkelig er den spilleren Moyes ønsker seg, så kan jeg ikke se at det er en enorm stor forskjell mellom 35 og 45 millioner pund, i forhold til den frustrasjonen et mislykket forsøk på 26-åringen vil føre til.

Men så er det en del vi ikke vet noe om da.

Er det andre navn i kikkerten? Evertons Marouane Fellaini er velkjent, men hva med fanfavoritt Ilkay Gündogan fra Dortmund? Er det kanskje noen helt andre igjen? Er det derfor United er usikre på om de vil by høyere – fordi de vet at andre alternativer de setter bortimot like høyt er tilgjengelig for 20-30 millioner?

Dette er rene spekulasjoner, også fra min side.

Det jeg vet er at jeg ønsker et storkjøp på midtbanen. Et kjøp som får oss fans til å smile bredt, som får andre lags fans til å si «faen…», et kjøp som kan løfte oss igjen – akkurat som Robin van Persie-signeringen gjorde det før seriestart i fjor.

– Han er en et gullkjøp, ble det sagt da.

Og det stemte.

Jeg ønsker en lik overgang nå.

Opprinnelig har jeg alltid ønsket en toveis-midtbanemann med kjappe bein. Da snakker vi nok om en spiller som likner atskillig mer på Gündogan enn Fabregas, men det er ikke bare å plukke spillere fra andre topplag. Fabregas skal ha sagt til United at han vil hit, og det er viktig. Det er selvsagt også grunnen til at United har forsøkt seg selv om Barcelona ikke vil selge. Jeg gir blaffen i spillere som ikke vil spille for oss. Hvis det ikke er interessant nok å bli styrtrik og spille for en av verdens beste og mest tradisjonsrike klubber, da er det bare å kikke videre.

Så får vi se hva den neste uka og måneden eventuelt gir oss.

Som vanlig får du gjerne være uenig eller enig i kommentarfeltet under.