Nani-dobbel sikret seieren

VIDEO: Nani, Vidic og Valencia gjorde alle comeback i United XIs 2-0-seier mot Crewe mandag kveld. Nani ble den store helten med to scoringer.

United-reservene, eller United XI som de kalles i sommerkampene, møtte mandag kveld Crewe på Alexandra Stadium. Dette var den sjette kampen siden 15. juli for reservene, men siden troppen er så stor som den er, har Warren Joyce kunnet dele troppen i to deler. Dette har gjort at de enkelte spillerne stort sett kun har spilt annenhver kamp.

Crewe er moderklubben til Nick Powell, og det 19 år gamle stortalentet skulle nok svært gjerne deltatt i kampen mandag. Slik ble det dessverre ikke. Powell gjennomgikk en operasjon tidligere i sommer, noe som forklarer årsaken til at han ikke har vært med på førstelagets sommerturné, og er fortsatt ikke spilleklar.

Trio gjorde comeback

De gode nyhetene i forkant av kampen var derimot at Nemanja Vidic, Nani og Antonio Valencia alle var klare til kamp igjen. Vidic har slitt med det som betegnes som «en mild form for isjas», Nani har gjennomgått en neseoperasjon, mens en sliten Valencia fikk en pause etter å ha vært opptatt med landslagsspill i juni. Alle disse var nå klare for kamp igjen og var i Uniteds startellever mot Crewe – en startelleverer som i tillegg bestod av en rekke spillere som tidvis har dominert på reservelagsnivå tidligere.

Crewe spiller til daglig i League One, og det ble en god test for Uniteds utvalgte på Alexandra Stadium. Gjestene skulle imidlertid vise seg sterkest – i hvert fall i målprotokollen, og det var Nani som ble tungen på vektskålen. Først bøyde portugiseren elegant inn et frispark etter et kvarters spill (se video lenger ned i artikkelen), før han doblet ledelsen etter å ha tråklet seg fri inne i Crewes 16-meter etter en snau times spill (se video lenger ned i artikkelen).

Hjemmelaget greide aldri å komme tilbake etter Nanis to scoringer, og det endte dermed 2-0 til United XI mot laget fra League One. Det er ikke meldt om skadeproblemer for verken Vidic, Nani eller Valencia. Valencia spilte hele kampen, men Vidic og Nani ble byttet ut etter henholdsvis 62 og 65 minutter.

Ifølge rapportene var det en relativt jevnspilt kamp på Alexandra Stadium, hvor United skapte noen flere sjanser enn hjemmelaget.

Flere kamper denne uken

United XI står dermed med fire seiere og to uavgjorte på sine seks spilte kamper denne sommeren, men det er fortsatt to treningskamper igjen før  Lancashire Senior Cup-finalen mot Manchester City den 6. august. Allerede imorgen (tirsdag) venter treningskamp nummer syv, når Skelmersdale United tar imot United, og på torsdag er det klart for Trafford Borough på Shawe View.

I kampen mot Skelmersdale vil etter all sannsynlighet den ‘unge’ delen av reservelagsstallen få prøve seg, mens det er vanskeligere å si hvem som skal representere United torsdag.

KAMPFAKTA:

Crewe – United XI 0-2 (0-1)

0-1 Nani (11)
0-2 Nani (58)

Tidspunkt: Mandag 29. juli 2013, klokken 20.30 skandinavisk tid.
Sted: Alexandra Stadium, Crewe
Turnering: Treningskamp
Tilskuere: 5,077

United (4-4-1-1): Sam Johnstone – Scott Wootton, Tom Thorpe (Liam Grimshaw 70), Nemanja Vidic (Ben Pearson 62), Marnick Vermijl – Antonio Valencia, Tom Lawrence (Joe Rothwell 76), Larnell Cole, Nani (Bebe 65) – Davide Petrucci – Federico Macheda.

Benken: Pierluigi Gollini, Jack Barmby, James Wilson.

FØRSTEOMGANG:

5. min: George Ray header utenfor for Crewe.

10. min: Mathias Pogba, Pauls bror, får en sjanse for hjemmelaget, men greier ikke finne nettmaskene.

11. min: 0-1! MANCHESTER UNITED! XI Nani sender United i ledelsen på et frispark fra 20 meters hold! Morsomt at portugiseren markerer seg umiddelbart etter skade! 

PAUSE

ANDREOMGANG:

50. min: Petrucci med god sjanse for United.

53. min: Crewes Max Clayton forsøker seg, men Sam Johnstone redder skuddet. Returen settes i nettvegggen av Byron Moore.

56. min: Lee Molyneux treffer tverrliggeren fra langt hold! Nær 1-1 på Alexandra Stadium, men United leder fortsatt.

58. min: 0-2! MANCHESTER UNITED! Nani nok en gang! Nani kommer seg fri i 16-meteren, holder seg på beina til tross for å ha blitt forsøkt hindret og sender ballen i nota!

62. min: Nemanja Vidic går av banen i comebacket, men skal ifølge rapportene ikke se skadet ut. Inn kommer Ben Pearson.

65. min: Tomålsscorer Nani går av banen, inn kommer hans landsmann Bebe.

75. min: Bebe forsøker seg med et langskudd, men det blir reddet.

80. min: Davide Petrucci skyter utenfor.

85. min: Tom Lawrence hælsparker til Federico Macheda, men avslutningen går utenfor fra italieneren.

SLUTT