Everton Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

«Det handler om mer enn bare uflaks når det skjer i fire kamper på rad»

KOMMENTAR: Det er en urovekkende tendens at Marc Skinners United gir fra seg ledelser det siste kvarteret.

Manchester United kastet bort to nye poeng da det ble 1-1 borte mot Everton søndag ettermiddag.

Å spille uavgjort på Walton Hall Park er i utgangspunktet ingenting å være flau av. Everton var av mange spådd fremfor United på tabellen denne sesongen, og de har også skiftet manager siden stortapene mot City, Chelsea og Arsenal tidlig i sesongen.

Måten det skjedde på gjør uansett at det definitivt føles som at to poeng ble kastet bort, av flere grunner.

United ledet i mesteparten av kampen etter etter at Ella Toone sendte United i ledelsen, men så kom det kontroversielle utligningsmålet til Everton.

Ut fra hva undertegnede har sett av TV-bilder, så kan jeg ikke skjønne annet enn at målet skulle vært annullert.

DETTE BURDE VÆRT DET AVGJØRENDE MÅLET: Ella Toone satte inn 1-0 for United.

Uflaks?

Siden dommeren burde blåst der, så kan United sies å ha vært uheldige. Det kan en også si om baklengsmålet på overtid i forrige kamp, mot Tottenham. Den gang fikk Spurs et frispark ute på kanten i en situasjon hvor jeg ikke helt forstår hva Alessia Russo gjorde galt. Det så ut som et United-frispark. Pekte dommeren feil vei?

At United har vært uheldige med dommeravgjørelser i de to siste kampene, betyr uansett ikke at vi kan late som om dette bare handler om at dommere har kostet oss to poeng.

Frisparket til Tottenham var tross alt helt ute ved sidelinjen, og på ingen måte umulig å forsvare seg mot, mens Evertons mål denne gangen også gjør at en må stille store spørsmål ved valgene Maria Thorisdottir og Mary Earps gjorde i den situasjonen.

Earps burde kanskje valgt å rykke skikkelig ut tidligere, og da hun ikke gjorde det burde Thorisdottir ha gjort noe annet enn å fortsette å skjerme.

United-trener Marc Skinner skulle også gjerne sett at Thorisdottir og Earps hadde løst det bedre:

Samtidig må Skinner også spørre seg om hvorfor United havner i disse situasjonene, og hvorfor United leverer en så skuffende andreomgang. United sliter med å få mål nummer to, og ser tidvis ut som de er fornøyde med å ri på en 1-0-ledelse.

Trolig er de ikke fornøyde med det, men uansett er det Skinners ansvar å få dette laget til å levere mer enn én brukbar omgang av gangen, og til å klare å holde på ledelser.

I fire kamper på rad nå (inkludert mot Durham i ligacupen) har United ledet med et kvarter igjen av ordinær tid. Samtlige kamper har endt uavgjort.

Det handler om mer enn bare uflaks når det skjer i fire kamper på rad.

Da er det en urovekkende trend som handler om mer enn hvilket bein fru Fortuna har stått opp på, og det er allerede en del misnøye med Marc Skinner blant United-supportere.

Forrige sesong, under Casey Stoney, skjedde det ikke en eneste gang at resultatet var verre ved kampslutt enn etter 75 minutter.

1-1: United hadde en del supportere på plass på Walton Hall Park i Liverpool.

En kan også lure på om Skinner velger de riktige byttene i denne kampen, og jeg tenker da spesifikt på valget om å bytte ut Vilde Bøe Risa.

Mange United-supportere har vært forundret over hvor få sjanser hun har fått hittil denne sesongen. Det er lett å forstå den frustrasjonen, men det er også forståelig at Skinner har valgt å ikke gjøre for store forandringer sentralt i banen når en prøver å jobbe inn en ny spillestil, og det er mange spillere som kjemper om få plasser i den posisjonen. Det var også forståelig at Hayley Ladd (som spilte under Skinner for Birmingham også) ble valgt mot Spurs da Groenen ble skadet, og hun rettferdiggjorde også sjefens valg i den kampen.

Da Bøe Risa først fikk sjansen her, var det likevel litt vanskelig å forstå hvorfor det var Bøe Risa som ble byttet ut med 25 minutter igjen av kampen, om det ikke var snakk om en smell som jeg ikke la merke til.

Midtbanekollega Katie Zelem så mer sliten ut, er dårligere defensivt og hadde i tillegg pådratt seg et gult kort, og fått et nytt frispark imot etter det igjen. Hun ble ikke utvist, men hun måtte være mer forsiktig enn hun kanskje ellers ville vært, og United kunne trengt en såpass god ballvinner som Bøe Risa mot slutten av kampen.

Kanskje var det ikke der poengene gikk tapt, men jeg synes ikke at en Staniforth/Zelem-midtbane er god nok defensivt til at jeg synes at det var et naturlig bytte.

BLE BYTTET UT: Vilde Bøe Risa.

I det minste økte avstanden ned til Manchester City

Vi hadde et håp om å kunne øke avstanden til Manchester City denne helga, og selv om vi bare tok ett poeng selv, så økte likevel avstanden fra fire poeng til fem poeng siden City ble knust hjemme mot Chelsea.

Det er godt å se at det ikke bare er United som blir knust av dette Chelsea-laget – City tapte nemlig 0-4.

Akkurat nå er en rekke andre lag foran City, men det er vel ingen som blir overrasket om City viser seg å bli den tøffeste konkurrenten til slutt likevel, og kanskje vil det skje under ny ledelse, siden presset stadig øker på Gareth Taylor nå etter den fryktelige sesongstarten.

Hope Powells Brighton er på tredjeplass, tre poeng foran United, mens Tottenham på fjerdeplass er to poeng foran. Everton er, i likhet med City, fem poeng bak Skinners mannskap.