Chelsea v Manchester United - The Emirates FA Cup Final

«Ole gir oss en grunn til å støtte laget i motgang»

Publisert Sist oppdatert

Sesongkortinnehaver Harry Robinson var til stede på Stretford End mot Atalanta og beskriver for united.no hvordan han opplevde stemningen på tribunen.


Da United-spillerne kom ut til andreomgang på Old Trafford onsdag kveld, ble de møtt av et kraftig crescendo fra tribunen som druknet pipingen som kunne høres her og der.

Det var en kamplysten og positiv energi på stadion.

Delvis var det en reaksjon på pipekonserten vi hørte da spillerne gikk i garderoben i pausen.

Det har lenge vært en uskreven regel blant majoriteten av klubbens sesongkortinnehavere at vi ikke piper på vårt eget lag.

Du kan sukke, stønne og klage så mye du vil, men ikke pipe eller bue. Hva skal det være godt for? Støtt laget til siste sekund. Du vet aldri hva som kan skje.

Men mer enn bare en reaksjon på pipekonserten, handlet det imidlertid om at troen og optimismen på Old Trafford er et resultat av tilliten Ole Gunnar Solskjær har bygget opp de siste årene.

Spillerkarrieren hans ga ham selvfølgelig et utgangspunkt som ikke er mange andre managere forunt.

Men årsaken til at fansen uttrykker sin støtte selv når laget ligger under 0-2 mot Atalanta, er at United-laget til Ole har underholdt mer enn noen andre siden Sir Alex Ferguson pensjonerte seg, samtidig som han hele veien har anerkjent hvor viktig supporterne er.

Det betyr ikke at alle mener at Ole er den rette mannen for jobben.

Det finnes supportere som har fulgt United hjemme og borte siden 70-tallet som ikke var overbevist om at han skulle fått jobben i det hele tatt. Det står de for i dag, og argumenterer for at de fikk rett.

Samtidig er det andre som trekker fram hvilken jobb han har gjort.

Dette er en manager som på kort tid fikk pilen til å peke oppover i stedet for nedover. At det nå stilles høye forventninger og topp fire regnes som et minimum, er en konsekvens av jobben Solskjær har gjort.

Det vet fansen.

Manchester United v Atalanta: Group F - UEFA Champions League
TAKKET FANSEN: Ole Gunnar Solskjær viste sin takknemlighet etter Atalanta-kampen, både overfor fansen og i intervjuene etter 3-2-seieren.

Konsensus er at han bør sitte ut sesongen for å vise hva han kan oppnå med laget han har bygget.

Spørsmålet er hva som er godt nok.

Supportere kan ikke forvente å vinne ligaen, selv om noen gjorde det etter sesongstarten mot Leeds. Men mange forventer at laget skal være med i kampen om trofeer i mai og at sesongen ikke er over i slutten av mars.

Det er på mange måter akseptert at ligaen vil være vanskeligere å vinne enn på mange år med hensyn til kvalitetene til Chelsea, Liverpool og Manchester City. Derfor er det vanskelig å definere hva som vil være en vellykket sesong.

Det handler mer om stemningen, enn om det blir et trofé eller et tittelrace. Fansen vil se stabilitet og utvikling. Ikke bare resultatmessig, men også spillemessig.

Et tap for Liverpool på søndag vil ikke være noen katastrofe hvis laget til Solskjær spiller bra og har en tydelig plan på hva de ønsker å gjøre.

Sannheten er at majoriteten av supporterne er et inderlig ønske om at Solskjær skal lykkes, selv om de tviler på at det blir sånn.

Villarreal CF v Manchester United - UEFA Europa League Final
SKUFFET GJENG: United-fans i Gdansk etter Europa League-tapet for Villarreal.

Før kampen mot Atalanta handlet mange av diskusjonene om Solskjærs fremtid.

For bare fem måneder siden tapte han Europa League-finalen, men mye har skjedd siden da. Det var selvfølgelig viktig for mange å vinne den finalen. Men for mange var det verre å se at muligheten til å vinne et trofé glapp for Ole – enn at United ikke vant.

United «måtte» ikke ha det trofeet, men Ole trengte det. Og det er han klar over.

Også etter at «Red Army» viste sin støtte før andreomgangen mot Atalanta, var det usikkerhet på tribunen. Navn som Antonio Conte, Erik Ten Haag og Roberto Mancini ble nevnt i køene til barene og toalettene. Det sier det meste når fansen diskuterer hvem som kan ta over for den sittende manageren.

Men uansett hva eller hvem du snakker om. På tribunen støtter vi alltid laget.

Trodde alle virkelig at United kunne slå tilbake? Nei.

Men det spredte seg en viss optimisme på tribunen da laget kom ut av tunnelen igjen. Spillerne responderte på støtten, og svarte med å angripe på banen.

Dette var en forestilling fansen har savnet – at United skulle sluke motstanderen. De presset ustanselig og ga seg aldri, som de gjorde mot West Ham, Aston Villa og Everton.

Det gjorde at stemningen ble bedre og bedre.

Manchester United v Atalanta: Group F - UEFA Champions League
MATCHVINNEREN: Cristiano Ronaldo jubler for 3-2-scoringen mot Atalanta.

Mange i «Red Army»-seksjonen over tunnelen mente det var den delen av tribunen der det var best stemning.

Etter at Rashford scoret gikk «We’ve seen it all, we’ve won the lot» høyere enn den noen gang har gjort denne sesongen.

Supporterne vet at det er genuine bekymringer rundt dette laget og denne manageren. Det vil være tullete å påstå at alt går etter planen.

Men kvelder som den mot Atalanta gjør det enklere å støtte laget fra tribunen. At Ole viser at han setter pris på det hjelper også.

Det betyr noe når du har en manager som understreker hvor viktig fansen er, og peker mot tribunen og sier at vi er de beste supporterne i verden.

Det smitter over på spillerne også. Det er sjelden det gjøres et eneste intervju uten at en United-spiller nevner fansen denne sesongen.

At spillerne og manageren anerkjenner støtten, gjør at stemningen har vært så god som den har vært på Old Trafford denne sesongen.

Supportere er ikke alltid høylytte. Bare når de har grunn til å være det.

Under Ole er det enkelt å finne de grunnene.

Powered by Labrador CMS