Chelsea v Manchester United - The Emirates FA Cup Final

«Spillerne ønsket seg doble økter og knallhard oppkjøring»

Publisert Sist oppdatert

Av: Oli Winton


Fotballen er tilbake!

Det er lenge siden jeg gledet meg så mye til at sesongen skulle være over. Ferien kunne ikke komme raskt nok, og nå har jeg hatt en god pause fra alt i seks uker.

Nå står en ny sesong på trappene. Terminlisten er ute, overgangsvinduet er åpent, og laget er på turné. Manageren gjør intervjuer, og vi skal spille sommerens første oppkjøringskamp.

Så hva er status i klubben?

Flere har fortalt meg at spillerne er virkelig imponerte av Erik ten Hag, inkludert noen av dem som ikke ønsket ham som manager. Han fortalte dem ikke bare hva planen hans var, men kunne også vise dem hva han mente på treningsfeltet. De spillerne som er kjent for å jobbe hardest ønsket seg en slik trener. De ønsket seg doble økter og en knallhard oppkjøring.

Problemene er ikke på Carrington. Det som mangler er nye signeringer som hever kvaliteten på laget. Det skaper ikke ellevill begeistring når du bare har med deg en ny venstreback til Bangkok. Ikke minst når ikke Cristiano Ronaldo er der.

Manchester United Pre-Season Training Session
I BANGKOK: Manchester United er i gang med sesongforberedelsene i Thailand.

Det er ingen tvil om at Manchester United ikke har oppnådd det de ønsket på markedet. De Jong-sagaen drøyer, og selv om han kommer, virker det ikke som han har et veldig stort ønske om å spille for klubben. Hvis du mister offensive spillere som Cavani, Lingard, Pogba, Greenwood og kanskje også Ronaldo, trenger du forsterkninger. Jeg bryr meg ikke om at noen av dem forsvinner, men det må hentes inn erstattere.

Manchester Uniteds oppkjøring handler ikke bare om overganger. Det viktigste er å skape samhandling, spille seg i form, og få spillerne til å kjempe. Men det er klart at et fotballag trenger fotballspillere, og akkurat nå har vi verken en midtbane eller et angrep. Laget er for svakt til at Ten Hag kan lykkes sånn som det er for øyeblikket.

For min del har jeg brukt den siste uka på planlegging, etter at de første TV-kampene ble bekreftet. Heldigvis fikk jeg plass til de fleste i kalenderen min. Den første kampen jeg skal se er mot Atlético Madrid i Oslo, og jeg gleder meg til å komme tilbake, tre år siden jeg var der sist.

Manageren har insistert på at hver eneste spiller skal ha en full 90-minutter uka før ligaåpningen, og derfor er det satt opp en hjemmekamp mot Rayo Vallecano dagen etter også. Men etter det jeg blir fortalt er det førstelaget og stjernespillerne som skal spille Oslo-kampen.

Jeg håper det jeg har skrevet raskt blir utdatert, og at nye spillere kommer inn! Hvis ikke starter Martial på topp når vi ses i Oslo!

Her kan du lese flere saker fra Oli Winton på united.no!

UNITED-FAN: Oli Winton er komitémedlem i MUST, den uavhengige Manchester United Supporters’ Trust, og er også én av sju United-supportere i det nyutnevnte rådigvende supporterstyret i United. Han reiser til de fleste hjemme- og bortekamper og har en sivil jobb som politisk konsulent.

Powered by Labrador CMS