earps200823

«Nå må ikke United nøle»

KOMMENTAR: Nye spillere skal være på vei, men nå er det minst like viktig at United unngår at enda en populær stjernespiller forlater klubben når kontrakten går ut.

Publisert Sist oppdatert

Igjen var Mary Earps navnet mange snakket om etter en internasjonal finale.

Forrige sommer danset Earps på pressekonferansebordet mens hun hylte ut teksten komikerne Frank Skinner og David Baddiel skrev og sang til klassikeren «Three Lions» etter EM-finaletriumfen mot Tyskland på Wembley. Denne sommeren var det heller spanjolene som kunne danse av glede etter å ha beseiret England 1-0 i VM-finalen.

Når det da snakkes om keeperen til England etterpå, så forventer en kanskje at det er fordi hun må ha gjort en stygg feil, men nei – Englands baklengsmål kom etter en feil fra tidligere City-back Lucy Bronze.

Earps ble derimot hyllet etter en glimrende strafferedning som holdt England inne i kampen, pluss en rekke andre gode redninger.

utdee
REDDET STRAFFE: United-keeper Mary Earps.

De som også hadde sett Tottenham-United undret seg kanskje over tildelingen av straffesparket – jeg personlig ville nok pekt på straffemerket i begge situasjonene, selv om jeg forstår at handsregelen er av en sånn karakter at en ofte lar dommerens vurdering bli stående – men uansett reddet Earps. Etter at det først så ut som om hun hadde forlatt streken for tidlig, så viste det seg også at dommerne ikke hadde gjort noe galt ved å godkjenne redningen.

Kanskje handlet det om at England og Earps følte at det var urettferdig at spanjolene fikk sjansen fra ellevemeteren, eller kanskje var det bare litt generell frustrasjon som måtte ut, men Earps responderte i alle fall på strafferedningen ved å brøle ut noe som startet på bokstaven «F», og som endte på «UCK OFF!», tilsynelatende ikke rettet mot noen spesielle.

«Mary, Queen of Stops» ropte BBC-kommentatoren, et ordspill på «Mary, Queen of Scots», men dessverre for England hjalp ikke strafferedningen, og Earps redning (og reaksjon) ble høydepunktet for de engelske supporterne på en skuffende dag.

Earps hadde flere gode redninger som var med på å holde England inne i kampen – blant annet da hun stoppet et skudd fra tidligere lagvenninne Ona Batlle som fort kunne gått inn på grunn av en retningsforandring. En mer ordinær keeper ville fort blitt utmanøvrert av den.

Hun ble som ventet kåret til mesterskapets beste keeper, så hun reiser ikke helt tomhendt hjem fra Australia – men hun ville nok heller ha danset på bordet igjen.

Spain v England: Final - FIFA Women's World Cup Australia & New Zealand 2023
«FUCK OFF!»: Mary Earps har blitt kjent som en veltalende spiller, men underveis i en kamp kan hun gjøre det enkelt og greit.

Nå må ikke United nøle

Earps er nå av mange regnet som verdens beste keeper, og selv om ikke det betyr at hun ikke er i stand til å gjøre feil, så er hun uansett åpenbart et sterkt punkt i det nåværende United-laget.

Det siste året har det også blitt tydelig at hun er en meget god representant for United utenfor banen også – og hennes popularitet har nådd nye høyder i sommer – det å ha superpopulære landslagsspillere skader ikke akkurat når United og andre WSL-klubber prøver å tiltrekke seg nye supportere.

Da jeg var på FA-cupkampen borte mot Sunderland i januar, så ble den spilt på Eppleton Colliery Welfare Ground, en bane som ikke akkurat utstråler glamour, men Earps ble behandlet som en Hollywood-kjendis av både hjemme- og bortesupporterne.

Manchester United v West Ham United - Barclays Women's Super League
SIGNERER DRAKT: Her fra etter kampen mot West Ham på Old Trafford i mars.

United har mistet et trekkplaster i Alessia Russo. Undertegnede tror ikke det nødvendigvis vil svekke United så mye rent sportslig nå som Geyse har kommet inn, men jeg frykter at det ville svekket United en del om Earps forlot klubben – både i popularitet og rent sportslig.

Hennes kontrakt gikk i utgangspunktet i sommer, men United benyttet seg som ventet av forlengelsesopsjonen i den. Det bør ikke bli en hvilepute det neste året.

Vedrørende både Ona Batlle og Alessia Russo har det blitt spekulert i at det virker som om United har operert noe tregt. Jeg tar generelt det med en del klyper salt – spesielt det inntrykket Russo-leiren prøvde å spre stemte lite med den informasjonen jeg selv fikk høre fra gode kilder – men uansett bør vi ikke havne i en situasjon hvor vi i mars/april fortsatt lurer på om vi har Earps med oss også i 2024/25-sesongen. Vi kjenner jo dessuten igjen lignende historier om nøling fra herrelaget også.

Marc Skinner ble i 2022/23-sesongen ganske lei av å snakke om fremtiden til Alessia Russo og Ona Batlle. Han kommer til å bli lei av å snakke om Earps’ fremtid også om ikke United får forlenget med henne i løpet av de neste månedene.

Geyse-signeringen viser at United er villige til å investere, og minst én signering til skal allerede være helt i boks (bare ikke bekreftet ennå), i tillegg til at det også jobbes med flere signeringer – blant annet av flere spillere som har vært med i VM. Men selv om det er spennende med nye signeringer, så er det viktig at vi får forlenget med nåværende stjernespillere også.

earps150123
MITT FAVORITTBILDE AV MARY EARPS: Det kan ha noe med bakgrunnen å gjøre, må det sies.

En triumf for Ona Batlle

Mange United-supportere skulle nok gjerne sett at Mary Earps, Ella Toone og Katie Zelem juble for et nytt trofé, men vi fikk i det minste se Ona Batlle juble.

I motsetning til en del ex-reds på det engelske landslaget, så er nemlig Batlle fortsatt en svært populær figur blant United-supporterne, og det kom ikke som noen overraskende for noen at Batlle imponerte i VM.

Nå som hun har blitt Barcelona-spiller, så kommer hun definitivt til å bli savnet i United, og jeg kjente det var både litt fint og litt vondt da hun etter kampen feiret med familien – og faren hadde på seg en United-drakt.

PS. For David de Gea kunne nok ikke finalen blitt stort bedre enn dette: Spania-triumf og Earps som en slags helt. Som spanjol håpet han selvsagt på spansk gull, men samtidig har han også en svært god relasjon til Earps, som han pleier å sende oppmuntrende tekstmeldinger til.

Powered by Labrador CMS