mai

Mister sesongstarten – har reist hjem fra USA

Publisert Sist oppdatert

Kobbie Mainoo måtte av med skade nesten før kampen mot Real Madrid var i gang natt til torsdag norsk tid.

18-åringen ble hjulpet av banen av klubbens medisinske personale og hinket i garderoben.

Etter kamp ble midtbanespilleren også sett på krykker og med en beskyttelsesstøvel rundt sin venstre fot i det han gikk forbi samtlige journalister som stod i pressesonen.

Lørdag morgen skriver United at Mainoo kommer til å miste den første delen av sesongen grunnet en ankelskade, men uten å spesifisere hva «den første delen» innebærer, altså nøyaktig hvor lenge.

Er den første delen av sesongen den første halvdelen, de første par månedene eller hva? Hvor mange deler er det i en sesong?

Manchester Evening News skriver at United frykter at skaden setter Mainoo på sidelinjen i to måneder.

Dette betyr uansett at stortalentet som har imponert så mye i sommer går glipp av en viktig preseason og deretter sesonginnledningen videre. Alle vet hvor viktig det er for en sesong, og sånn sett er dette en betydelig smell for United, siden Mainoo altså har startet sentralt på midtbanen i alle treningskampene til nå.

18-åringen er nå sendt hjem fra USA for videre undersøkelser.

– Jeg kommer tilbake sterkere, og det på null tid, skrev Mainoo på Instagram søndag – før United hadde kommet med sin oppdatering.

Hva betyr det for Fred og Amrabat?

Spørsmålet er hvordan skaden påvirker United på overgangsmarkedet i sommer. Det har vært spekulert i at United kunne komme til å være mer restriktive med salg, for eksempel da kanskje av Fred, hvis Mainoo-skaden ble langvarig.

Samtidig skrev et samlet pressekorps av United-journalister sent fredag kveld at United var avhengig av å selge først før det kunne bli en overgang for Fiorentinas midtbanespiller, Sofyan Amrabat, som jo har vært sterkt koblet til United de siste ukene.

Spørsmålet er om dette fortsatt gjelder, altså at Fred, som har vært hjemme fra USA av private årsaker, nå igjen rykker nærmere førstelaget, eller om Mainoo-skaden fører til at United bare jobber enda hardere for å selge Fred slik at de kan få inn Amrabat raskt.

Powered by Labrador CMS