kobbie2232

Ingen Wikipedia-side, blir han kveldens store overraskelse?

Publisert Sist oppdatert

Han har ikke en gang sin egen Wikipedia-side, men torsdag kveld kan 17 år gamle Kobbie Mainoo få sin United-debut.

– For et talent. Leker med ballen hver gang han får den, men virker likevel mer effektiv enn Pogba, som har et lignende ferdighetsregister.

Det skrev Supporterklubbens Eivind B. Holth om unggutten etter FA Youth Cup-finalen.

– Har hatt en fantastisk sesong. Fysisk sterk, takler, fører og er komfortabel med ball. Et talent som har det aller meste selv om han fylte 17 så sent som i april.

– Om han fortsetter denne utviklingen vil han banke på døren til første­laget om ett års tid. Enormt talent. Kan spille U18 også neste år, men det er U23 og kanskje til og med en sjanse eller to i troppen til A-laget som gjelder den kommende sesongen.   

Det sa MUTV-kommentator og tidligere United-spiller Ben Thornley til United-Supporteren for kort tid siden.

– Den 17 år gamle midtbanespilleren dominerte midtbanen mot seniormotstand i Carlisle United i EFL Trophy, og fikk Carlisles kommentatorer til å spørre om han er tilgjengelig for lån.

– Det er han neppe per nå, og han har nok en god treningshverdag siden han har trent en del med førstelaget. OK måned ellers også, med den målgivende pasningen til Hansen-Aarøens mål mot Everton som et høydepunkt.

Det skrev Håkon Aaberge i United.nos oppsummering av august måned for akademispillerne.

Se Mainoos pasning og Hansen-Aarøens mål mot Everton her:

 

Alle beskrivelsene over handler altså om United-stortalentet Kobbie Mainoo, som var én av få unggutter som var med på førstelagets siste trening før Real Sociedad-kampen.

Zidane Iqbal var riktignok også med, men midtbanetalenter som Charlie Savage, Isak Hansen-Aarøen og Dan Gore var for eksempel ikke å se.

Mainoo var heller ikke med på Thailand- og Australia-turneen i sommer, og han skal ikke ha trent noe særlig med førstelaget før inneværende sesong. Det er først nå i september at United har offentliggjort bilder av ham på United-trening.

LES OGSÅ: Disse spillerne trente onsdag

Det sier en del om hvor fornøyde United må være med utviklingen til spilleren som fylte 17 så sent som i april.

Mainoo er også en lokal gutt, en 2005-modell født i Stockport, som har vært i United siden han var ni år gammel. Foreldrene hans kommer fra Ghana.

Så sent som i mai skrev han under på sin første proffkontrakt med United.

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Mainoo (@kobbiemainoo)

Han debuterte for U18-laget bare 15 år gammel, og spilte i UEFA Youth League bare 16 år gammel. Han spilte seg også inn på det engelske U17-landslaget høsten 2021.

Mainoo vil være 17 år og 143 dager gammel torsdag, noe som betyr at han ikke kan bli tidenes yngste United-spiller i en europacupkamp. Den rekorden tilhører Shola Shoretire som var 17 år og 23 dager da han fikk et kvarter i returkampen mot nettopp Real Sociedad for halvannet år siden.

United-legenden Norman Whiteside var for eksempel 17 år og 131 dager da han i sin tid debuterte i Europa, to uker yngre enn det Mainoo nå er.

Powered by Labrador CMS