LESERBREV: 1 av 3 kjøp et talent?

Knut Olav Klingen fremmer blant annet et forslag til en ny mulig kjøpsfilosofi for United.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og alder, og fortell når, hvordan eller hvorfor du ble fan.

En del tanker om United

Av: Knut Olav Klingen

Jeg må kaste meg inn i bølgene av de skeptiske og de som er optimistiske vedrørende LvG.

Først og fremst må jeg si at det er ALLTID en positiv og en negativ side ved ting. Dette gjenspeiles ofte i media, og igjennom forumene at folk oppfatter èn spesifik situasjon forskjellig. Eksempelvis LvG’s filosofi som innebærer uttrykket «total-fotball».

Mange er av den oppfatning at LvG «fant opp» totalfotballen, men den første utgaven at denne taktiske tilnærmingen til spillet oppsto igjennom Ajax’s trener Rinus Michels og hans trenerapparat på sent 60-tall.

«Total Football (Dutch: totaalvoetbal) is the label given to an influential tactical theory of football in which any outfield player can take over the role of any other player in a team. It was pioneered by Dutch football club Ajax from 1965 to 1973, and further used by the Netherlands National Football Team in the 1974 FIFA World Cup. It was invented by Rinus Michels, who was the coach of both Ajax and the Netherlands national team at the time» ~ Wikipedia uttdrag.

Folk hentyder da ofte at ballbesittelse ikke fører til noe som helst annet enn at det blir kjedelig og se på. Vel, jo det kan bli litt kjedelig dersom vi ikke får i gang angrepsspillet vårt, men så er det nå engang sånn, at så lenge vi har ballen i laget, så er faktisk all motstand harmløs, og motstanderne må jage ballen mye, og blir derfor slitne av og løpe i mellom. Ja jeg er enige med de som mener at det fort kan bli så vi ikke skaper all verden, men husk dette, at LvG trenger tid til å lære spillerne taktikken, og da kan man ikke begynne med angrepspillet da denne filosofien innebærer å bygge opp spillet bakfra.

Jeg kan ikke si at jeg ikke har vært imponert av Barcelona for eksempel, som også spiller en form for totalfotball. (De gjorde i allefall det under Pep Guardiola, litt usikker hvordan de spiller nå)

En av tingene jeg er bekymret for når det kommer til LvG er spillerkjøpene, jeg mener han skulle prioritert litt annerledes, men jeg kommer tilbake til det lenger ned. Jeg er også bekymret for «bekymringene» som jeg vil tro har blitt i gruppa, naturligvis ikke som under Moyes, men på en annen måte. Dette er noe jeg ikke liker særlig godt siden vi fikk en form for opprør under Moyes også.

I stedet ble det løst på en måte som jeg vil anta skapte litt tanker i spillergruppa som ikke er positive, husk at vi har mange spansktalende i gruppa.

Når det kommer til kjøpene er jeg ikke skeptisk til hva han har handlet, men hva han IKKE har handlet. Vi er Manchester United, og skal tiltrekke oss store navn, hvilket er gjort, men også store talenter. Jaha, tenker du nå, hva med Depay, jo da, det er vel og bra med Depay og også Shaw i fjor, men hva med og tenke litt mer fremover i det store og det hele og kjøpe de som ville kunne komme inn i løpet av sesongen og neste sesong, jeg tenker på spillere som Youri Tielemans som til daglig oppholder seg i Belgia og spiller for Anderlecht. Han regnes som et av verdens største talenter.

Hva med Eder Balanta, er aktuell for Barcelona og har vært det over lengre tid, kan jo hende de har en avtale med han for alt jeg er klar over, men poenget mitt er at vi blir hengende i bakleksa for andre klubber på den måten. Nå kan det jo hende at de som kommer opp i akademiet er bedre enn hva jeg og sikkert mange andre er klar over, men de største talentene, i hvertfall i Europa, burde vi prøve å tiltrekke oss. Umiddelbar suksess er deilig i dag, men hva med i morgen ?!

En morsom tanke, hva med en filosofi som tilsier at for hver, eller hver andre spiller man kjøper til A-Laget, så skal det kjøpes et større talent som ligner en av disse, slik at man hele veien viderefører spillertypene?! Jeg sier ikke at det ville fungert, men ville det gitt en stor mulighet for United og tenkt langsiktig ? Ville det vært en dårlig idè ? Den er i alle fall uprøvd, og derfor ikke bevist hverken eller.

Jeg vil tro at LvG vet hva han gjør, han har gjort en del massive endringer i klubben, og mye av disse endringene er jo i yngres rekker.

Det er som sagt alltid to sider av en sak, og jeg må rose LvG for å vise oss hvem McNair er, hvem Blackett er, og benytte seg at Pereira. Og også gitt et større antall yngre spillere sjansen til å presentere seg. Dette er han jo kjent for. Og dette er jo umulig å ikke like.

Dette har i alle fall jeg savnet.

Siste punktet mitt ved denne anledningen må være de siste forsterkningene, måten å spille på nå tilsier en så bred miks av innlegg og gjennombrudd at det er umulig å si hvilken spilltype man trenger, men den første typen jeg tenker på er en Ruud van Nistelrooy-type, en sterk boks spiller som er goalgetter av rang, Cavani eller Higuain ville muligens passet i en slik rolle, den andre typen må være en rask teknisk type alà Sergio Agüero som vet og omsette sjansene sine. Her har jeg ikke engang noe forslag. Vi har Rooney, Chicharito, Wilson og Depay, men Depay er best som ving og de andre spillertypene er ikke helt der. Jeg håper å ønsker at Rooney med matchtrening som vår fremste mann finner scoringsformen igjen og virkelig setter fyr på Old Trafford.

Også er det jo naturligvis det med at hvor mange spisser vil LvG bruke.

Mister vi David De Gea bør vi forsterke, men Cillessen ?! Nei, han er ikke mitt første valg i allefall. Jan Oblak eller Hugo Lloris er vel i dag de to som ville vært best. Så får vi hente keepertreneren til Athletico, der gjør de noe rett på keepersiden.

Hva tenker dere andre der ute ?

Glory glory Man United !!!!

 

Powered by Labrador CMS