LESERBREV: Urimelig sammenligning

Knut Olav Klingen mener at det blir feil å trekke paralleller mellom Moyes-æraen og LvG.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker united.no leserbrev til nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk. Det er et krav at man argumenterer godt og tåler kommentarer på innlegget. Send leserbrev til [email protected]. Oppgi fullt navn og alder, og fortell hvor lenge du har vært fan. Fortell også hvorfor eller hvordan det skjedde. Send gjerne også reisebrev eller skildringer med bilder. Det tar vi VELDIG GJERNE imot.

 

I dag gir vi altså ordet til Knut Olav Klingen, som skriver at han blir oppgitt når mange sammenligner perioden under David Moyes med det som skjer og har skjedd under Louis van Gaal.

Moyes ditt og Moyes datt, sammenlignet med LvG. Det er ikke fair å sammenligne dette, da utgangspunktene er totalt snudd på hodet. David Moyes, tok over et lag som vant ligaen med 13 poeng til andreplassen, og hadde god selvtillit, mens van Gaal tok over et lag i motgang, et lag som fikk “juling” uke inn og uke ut i pressen. Pressen som bare rullerte på hvem som var dårligst av United-spillerne. Ofte var det en av dagens formspillere som virkelig fikk mye negativt i sin retning. Da snakker jeg selvsagt om vår høyreiste midtbanemuskel, Fellaini. Han fikk det ikke helt til i fjor, men det var det ikke mange andre som gjorde heller.
På denne tiden i fjor lå vi to poeng bak hva vi hadde før Stoke-matchen om jeg ikke tar helt feil, så man kan skjønne sammenligningene. Men, vi har hatt 41-42 skader så langt denne sesongen, hvilket er helt utrolig. Kan ikke være langt unna Premier League-rekorden. Skal sant sies at jeg ikke vet hvor den lista ligger, menjeg skal vel ærlig si at det ikke er noen hyggelig rekord å ha, men den kan forklare en del.

Jeg må først rose David Moyes, jeg ønsker ikke å gjøre noen hakkekylling av skotten.

Han tok på seg den største oppgaven i fotballverden, ja kanskje sportsverden også.

Jeg synes ikke det var korrekt valg den gang, men valgte å være optimist da Sir Alex var med i prosessen med å velge sin etterfølger. Tanken slo meg jo ofte, Everton; spiller de en type fotball som jeg ønsker å se United spille, eller er det et steg i feil retning?! Jeg endte ofte opp med at David Moyes’ fotballfilosofi  ikke var noe jeg ønsket å se United strekke seg etter. Masse innlegg, ingen utpregede hodespillere på topp. Moyes brukte jo ikke vår sterkeste hodespiller, Fellaini, i samme posisjon som i Everton, og vi fikk ikke noen “edge” der framme. Et godt eksempel som de fleste kanskje husker er, om jeg ikke husker feil, er kampen mot Fulham. Da hadde vi 73 innlegg og det endte 2-2. Det er jo helt sinnsyke tall, og lettere udugelig taktikk fra Moyes sin side da Fulham hadde meget gode hodespillere bak.

Men jeg tror det kun er en mann, kanskje, med litt godvilje, 2-3 stykker som kunne tatt over etter Sir Alex. Den som er bankers er Josè Mourinho. De to andre, er i mine øyne, LvG og Pep Guardiola. Begge har de tatt over suksess før, og håndtert det bra.

Så all honør til Moyes som tok det litt selvklare fallet som måtte komme. Håper han vil nyte stor suksess i Spania.

LvG derimot, har en filosofi stikk i strid med Moyes’ filosofi. Det å holde ballen i laget er en stor del av den, for motstanderen er jo totalt ufarlige når de ikke har ballen.

Ellers har vi sett store tempoforskjeller, opprulling for å skape ubalanse for motstanderen, for så å eksplodere i de rommene som kommer. Herlig å se på. Jeg vil også få rost LvG for måten han har håndtert alle skadene på. Jeg tror han har gjort sine lekser godt med hensyn til hva juniorstalen inneholder før han dukket opp på Old Trafford. Og han har holdt hodet, utad i allefall, kaldt, og jobbet godt og riktig for å integrere juniorene trygt opp på hovedarenaen.

Ellers har, som nevnt i tidligere innlegg, arbeidsforholdene vært meget urimelige for sjefen. Jeg tror dette blir en bra sesong, og jeg har troen på LvG sitt regime på Old Trafford. Men sammenligningene med Moyes, det er det bare tull å fortsette med. Ikke det samme å overta etter Moyes som å overta etter Sir Alex.

Må ha med et par ting til.

Ander Herrera, for en spiller….

Mange snakker om hvor god Carrick var mot Hull City, eller Mata. Mata startet jo ok, men jeg synes Carrick var temmelig usynlig før Ander Herrera entret i Di Marias skadefravær. Herrera gjorde Carrick meget synlig og åpnet mye rom for han. Samme med Mata som så ut til å få en enorm boost av comebacket til Herrera.

Mata er ekstremt dyktig på å gjøre andre gode, og sånn sett vil han kanskje være blandt våre viktigste menn. Han var ekstremt bevegelig, spilte oftere på én og to-touch enn ikke, og skapte mengder med rom til de andre spillerne. Gøy å se på. Godt forarbeid skal rettes til David Moyes for denne overgangen. Også Fellaini har storspilt de siste kampene, og er blandt våre absolutte formspillere.

Ellers håper jeg på januarkjøp. Kjapt, helt til slutt, følger min ønskeliste:

Mats Hummels

Eder Alvarez Balanta

Samuel Umtiti

William Carvalho

Ben Davies

Michy Batchuay

Martin Ødegaard (mer hjertet bak denne men)

Youri Tielemann

Zakaria Bakkali

Memphis Depay

  • Ønsker også å se Miguel Veloso i Premier League, men vi har Blind som er litt samme typen. Men tror Veloso ville imponert mange i Premier League.

God Jul alle sammen og la oss håpe det er mange trepoengere i horisonten !!

 

Powered by Labrador CMS